SOL Kendi Modem Kullanma Sorunu 2024 - Yeni
Herkese selamlar,
SOL mevcutta kendi router'ımı kullandığım ve 1000 mbps stabil hız aldığım; apartman bodrum katında fiber switch yada herne zımbırtıysa oradan daire içine cat6 sistemiyle gelen internetimi, size daha iyi ve hızlı internet sağlamak için (*x@!) alt yapı günceliyoruz bahanesiyle daire içine bir tane ZTE GPON ONT cihazı kakaladı. Ancak bu durum sonrası kendi modemim internete çıkamaz hale geldi.
İlk aboneliğimden beri sorunsuz bir şekilde MAC adresi dahi kopyalamadan sadece data id ve password ile kendi WİFİ 7 router'ım (Archer BE9300 Tri-Band Wi-Fi 7 Router) ile internete çıkmaktaydım. Ne olduda bu ONT cihazını araya aldılar internete çıkmıyor ve IP alamıyorum. Eski verdikleri Allah'ın belası ZTE H3600 bağladım ve sorunsuz çalıştı 90 mbps hız ile :D. SOL'ün rezilliği anlatmakla bitmez bizi buna mecbur edenler bile utanmıyor ne denir bilmiyorum.
Yeni Konfigurasyon'da: (resimler mevcut)
**Sadece internet kullancısıyım, TV+ gibi saçma şeylere üyelik yok.
**Verdikleri cihaz: ZTE H3600 V9
**Adi ONT: ZTE ZXHN F601
İşlemler:
-DATA ID (@fiber) ve pwd giriş yapıldı
-ZTE H3600 cihazın WAN MAC adresi kopyalandı. (kopyalamdan da denendi sonuç yok)
-Vlan ID deactivite.
Halen internete çıkamıyorum.
Olası durumlar:
-VLAN ID kontrolü mü yapıyor bu ONT cihazı? SOL'un Internet VLAN ID'si nedir? 35 (TT'nin sanırım), 100, 541 gibi şeyler denedim değişen yok.
-Eski cihazın serial'ini mi kontrol ediyorlar artık!!!! Eğer öyle ise serial number kopyalama gibi bir şey varmı?
-ONT cihazını dinlemek herhangi bir bilgi sağlar mı?
ONT üzerindeki LAN ışığı kendi modemimde sürekli solid green yanıyor:manası ağ kurulmuş fakat herhangi data transferi gerçekleşmiyormuş. Kendi router'ım IP almıyor. Bazıları VLAN ID boş bırakın demişler ancak boş bırakılmıyor. Deactivite etmek boş bırakmak sanırım.
Arkadaşlar acil internete çıkmam lazım bu salak cihazdan da kurtulmam lazım, bilgisi olan herhangi önerisi olan lütfen yardım etsin.
IP almıyor:
Data id vb kontrol edildi kaç kez hemde:
VLAN aktif değil:
aktif seçersem:
LG G2 Güncelleme Sorunu[YARDIM]
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 45
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.717 (Bu ay: 827)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar