Herkese selamlar, SOL mevcutta kendi router'ımı kullandığım ve 1000 mbps stabil hız aldığım; apartman bodrum katında fiber switch yada herne zımbırtıysa oradan daire içine cat6 sistemiyle gelen internetimi, size daha iyi ve hızlı internet sağlamak için (*x@!) alt yapı günceliyoruz bahanesiyle daire içine bir tane ZTE GPON ONT cihazı kakaladı. Ancak bu durum sonrası kendi modemim internete çıkamaz hale geldi. İlk aboneliğimden beri sorunsuz bir şekilde MAC adresi dahi kopyalamadan sadece data id ve password ile kendi WİFİ 7 router'ım (Archer BE9300 Tri-Band Wi-Fi 7 Router) ile internete çıkmaktaydım. Ne olduda bu ONT cihazını araya aldılar internete çıkmıyor ve IP alamıyorum. Eski verdikleri Allah'ın belası ZTE H3600 bağladım ve sorunsuz çalıştı 90 mbps hız ile :D. SOL'ün rezilliği anlatmakla bitmez bizi buna mecbur edenler bile utanmıyor ne denir bilmiyorum. Yeni Konfigurasyon'da: (resimler mevcut) **Sadece internet kullancısıyım, TV+ gibi saçma şeylere üyelik yok. **Verdikleri cihaz: ZTE H3600 V9 **Adi ONT: ZTE ZXHN F601 İşlemler: -DATA ID (@fiber) ve pwd giriş yapıldı -ZTE H3600 cihazın WAN MAC adresi kopyalandı. (kopyalamdan da denendi sonuç yok) -Vlan ID deactivite. Halen internete çıkamıyorum. Olası durumlar: -VLAN ID kontrolü mü yapıyor bu ONT cihazı? SOL'un Internet VLAN ID'si nedir? 35 (TT'nin sanırım), 100, 541 gibi şeyler denedim değişen yok. -Eski cihazın serial'ini mi kontrol ediyorlar artık!!!! Eğer öyle ise serial number kopyalama gibi bir şey varmı? -ONT cihazını dinlemek herhangi bir bilgi sağlar mı? ONT üzerindeki LAN ışığı kendi modemimde sürekli solid green yanıyor:manası ağ kurulmuş fakat herhangi data transferi gerçekleşmiyormuş. Kendi router'ım IP almıyor. Bazıları VLAN ID boş bırakın demişler ancak boş bırakılmıyor. Deactivite etmek boş bırakmak sanırım. Arkadaşlar acil internete çıkmam lazım bu salak cihazdan da kurtulmam lazım, bilgisi olan herhangi önerisi olan lütfen yardım etsin. IP almıyor: Data id vb kontrol edildi kaç kez hemde: VLAN aktif değil: aktif seçersem: |
SOL Kendi Modem Kullanma Sorunu 2024 - Yeni
-
-
Superonline nın bebekliğine inelim kestirmeden uzatmadan Superonline demek pişmanlık demek sansürline demek daha altını üstünü sağını solunu konuşmaya gerek yok
Superonline ile ilgili sorunlarına kullanıcılar çözüm bulamaz yok müşteri hizmetleri çare olmaz çözüm olamaz
Aslında tamamen şans işi desek çok yanlış olmaz
Başvuru yaparsın imzayı atıp elini verip kolunu kaptırıp abone olursun bağlanırsın sonrası Allah Kerim bir sorun olduğunda kullanıcı istediği kadar çırpınsın bağırsın isyan etsin yaptığıyla kalır maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 30 Ağustos 2024; 0:37:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
alternatif yok ağlayacağım artık
-
TP-Link log kaydını ve ONT cihaz arayüzünde yer alan bilgileri aşağıya ekledim, halen problem devam etmektedir:
-
Superonline dan kurtulduğun zaman sorun çözülür yoksa daha önce dediğim gibi böyle uğraşırsın Superonline kaynaklı herhangi bir sorunlara kullanıcılar çözüm olamaz bulamaz zaten Superonline ve müşteri hizmetleri yardımcı olmuyor
Böyle uğraşlar zaman kaybı stres sağlığa zararlı
Allah kurtarsın
Geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok teşekkürler haklısın ama hangisine geçelim? TT alt yapısını kullanlara mı? Onlar daha mi iyi? TT ismini görünce kaçıyorum. netpseed var max 200 veriyor 1000 gm superonlien aynı para. Turknet giga kendi alt yapısı ile gelse keşke ama ne zaman? TTnin alt yapı kullanıp bir dünya para istiyorlar böyle bişey yok.
edit turkent check ettim 100 mbps veridğini söylüyor alt yapıya şaka gibi boxı var her yerde TTnin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkfzdmr -- 30 Ağustos 2024; 17:1:15 > -
vlan ile ilgili olsa bağlanır, ip alır ama internete çıkamazdınız.
tplink cihaz (pppoe client olan) log göstermiyor mu neden bağlanamadığına ilişkin? Auth method bile farklı olabilir bağlanamaması için.
Bu arada reddit'teki görüntülerde ONT içerisinde VLAN aktif görünüyor. bu default ayarlanmamış olmalı diye biliyorum. illa bir vlan girilecekse onu router'dan girersiniz. o VLAN üzerinden de PPPoE kurulur zaten.
edit: yapmadıysanız ont'yi resetlemenizi öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnSplendidNinja -- 30 Ağustos 2024; 17:6:0 > -
ONT içinde TV+ aboneliğim olmamasına rağmen 103 atanmış gözüküyor default olarak. (Eğer doğru anladıysam.) Ben bunu factory reset yapınca fiber optik bağlı olsa da olmasa da 103 değeri geri geliyor. Siliyorum kendi ZTE router'i ile yine internete bağlanıyor ve 103'ü yüklemiyor ONT cihazına. Onla alakalı bir şey yok sanırım ama kısacası default yüklü içinde. (edit yanlış anlaşılmasın bunu kalıcı silebiliyorum connection'ı etkilemiyor)
ZTE router'da VLAN ayarı yok zaten kapatmışlar. TPlink router'dan bunu değiştirmek de bir işe yaramadı dediğim gibi.
TPlink cihazın log kaydını reddit ekledim. PADI gönderiyor anma PADT alıyor (termination) sanırım PADO almalıydı? Auth metotları nasıl eşleriz, nasıl keşfederiz?
edit: ont resetledim değişen bişey olmadı. Optik kablo takılı veya değil arayüze erişiyorum izin verdiği değiştirmeleri yapıbiliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkfzdmr -- 30 Ağustos 2024; 17:26:19 > -
PPPoE auth methodlarını kastediyorum. PAP, CHAP, MSCHAP gibi. Bunu router tarafından değiştirerek deneyebilirsiniz.
Sizin yerinizde olsam, madem ki ONT'yi sıfırlasam da değişiklik olmuyor, bir kere de ONT içerisinden PPPoE kurmayı denerim. O ONT'lerde bunu deneyeceğiniz bir sayfa var. PPPoE username ve pass'i orada girip bir denemenizi öneririm, bağlantı kuruyor mu diye. İstediğiniz kadar değiştirirsiniz, log'ları da görürsünüz. Eğer orada kuruluyor ama router'da kurulmuyorsa, router'da denemeler yaparım.
-
ONT içinde bir simülasyon alanı var dediğiniz gibi, PPPoE bilgileri ile oradan deneme yaptım tümünde "failed" oldu. Kendi ont ile bile ip almıyor. Bu şu mu demek; gerçekten SN mi kontrol ediyor bu superonline yeni sistemlerde? Başka kontrol edebileceği ne kaldı. Cunkü biliyorsunuz verdikleri routerın serial'ini sisteme girip ip almasını sağlıyorlar cihazın.
PPPoE auth metotları kendi router'ımda değiştirebileceğim bir alan bulamadım.
Diğer bir güncelleme: SOL ekibi geldi, durumu anlattım. halen siz bu hızı cat-6 kabloda almanız imkanısız diyorlar (ONT takmaya geldiklerinde özlelikle yanlarında test gerçekleştirmiştim, cat-5 ile mi karıştırıyorlar bilmiyorum. Herneyse, benim router'ın SN'sini girmelerini istedim sisteme ancak sistem izin vermedi tanımsız cihaz diye :D. Router'ı ZTE H3600 yerine daha iyi diye ZTE H3600P ile değiştirip gittiler. Daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum. Müşteri temsilcilerini darlayayım ancak sanırım olmayacak. Bana hissetirdiği şey basit bir ayar ama halen bulamadım.
-
hocam ONT değiştirsinler başka çare yok
-
Acaba pppoe değişmiş olabilir mi? Superonline kendi cihazı otomatik pppoe alıyor ondan dolayı bağlanmış olabilir.
Bende de TT fiber var. O lanetli ont var Zte F601 ama kendi cihazımı kullanabiliyorum sıkıntı yok.
Bende de Sol var, ont cihazı var evde. Mac kopyalamazsam kesinlikle bağlanmıyor. Mac kopyalayıp yapmıştım ama ilk seferde hemen bağlanmıyor birkaç sefer kapattım, bekledim ip almayınca tekrar kapattım, açtım. 1-2 sefer sonra oldu. Sonra kapatıp açsamda hemen bağlanıyor. Hem keeenetic hemde tp link ile bağlanabiliyorum.
ONT ile nasıl bir alakası var tam olarak? eğer ONT değiştirirlerse SN'sini kendi sistemlerine tanımlamadan ont pon bağlantısı almıyor biliyorsunuz. Benim sorunum büyük ihtimalle ont-router arası bir ayarı yapamamam.
-
pppoe bilgileri bildiğim kadarıyla router'da saklanıyor zaten eski router değiştirmeden veya bir işlem yapmadan direkt ip aldı ve çalışıyor. Ben router-ont arası ekstra bir ayar var onu mu yapamadım acaba? Siz TT'de VLAN id girdiniz mi_ TT'nin vlan internet 35 herkes biliyor SOL bilen yok sanırım yada SOL bu tagi sadece iptv için kullanıyor. pppoe tekrar kontrol ettim eski modemde aynı. zaten hard reset yaparsanız otomatik yükleniyor içine. önerilere açığım, sizin konfigüre ettiğiniz şeyler nedir acaba? Sorun şurada zaten pppoe ie direkt çıkabilmem lazım....
-
mac kopyaladım, saatlerce bıraktım. reset attım, aç kapa herşey denedim. tplink modemde anlamadığım bir ayar mı var emin değilim. gerçekten. ont olmadan çalışmasa anlayacağım bir şey var. ama ont araya alınca nasıl bir iletişimi var router ile ben kaçırıyorum hale çözemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkfzdmr -- 31 Ağustos 2024; 23:22:45 > -
router'ın log kayıtlarını mac id gibi özel verileri sansürleyerek atarsanız yardımcı olalım. log düşmüyorsa wireshark tarzı bir programla sniffing yapabilirsiniz.
-
log kaydı yukardan paylaşmıştım,wireshark ile de hem ont hem eski Router hem kendi routerımı dinledim özel birşey fark etmedim. Şu oluyor; ont bekliyor pppoe ile ilgili bir işlem yapmıyor. Eski Router PADI gönderiyor broadcast olarak sürekli, tabi ben dinleme yaptığım için handshake olmuyor. Sorun şurada benim Router PADI gönderiyor 5 defa cevap alamayınca PADT gönderiyor (router kendisi) sonra tekrar PADI başlıyor. Tabi önemli olan handshake olması sanırım 5 defadan sonra cevap alamayınca PADT çıkarken diğeri sürekli PADI gönderebilir diye düşünüyorum. Spesifik paylaşmadığım bir şey var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkfzdmr -- 1 Eylül 2024; 18:25:41 >
Router değişirse kullanıcı adı ve şifre değişir. Tekrar Kullanıcı adı ve şifreyi alıp kendi cihazınızda kullanbilirsiniz.
-
ONT getirdiklerinde router değişmedi. direkt olarak bağlandı. PPPoE kullanıcı adı ve şifresinden bahsediyorsanız kontrol edildi değişim yok.
Benzer içerikler
- turknet mi superonline mı
- superonline vpn
- 10 mbps internet hızı nasıl
- digitürk internet altyapısı kimin
- yurda internet bağlatmak
- zyxel modem kurulumu
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- turkcell abone sayısı
- mobil veri çekmiyor
- statik ip
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X