|
SOL Kendi Modem Kullanma Sorunu 2024 - Yeni (4. sayfa)
-
-
Müşteri hizmetleri tam çöp kısır döngü bunu her fırsatta söylerim
superonline pişmanlıktır elini veren kolunu kaptırıyor
-
Selamlar, aynı modeme sahibim, evde bulunan eski abonelikten kalma SOL GPON ile bağlandım. Router'ı factory reset yapın, sadece reset yapmayın.
-
Hocam PM’den yanıt verdim. -
Konudaki her yazıyı okumadım fakat şöyle bir şey geldi aklıma, ONT cihazından etherneti direk PC'ye bağlayıp PC üzerinden bir PPPOE bağlantısı kurduğunuzda internete bağlanabiliyor musunuz buna bir bakın.
-
hocam PM bakabilir misiniz rica etsem.
-
Arkadaşlar herkese teşekkürler öncelikle ilgi ve zaman için. Konudan baya ümit yitirmiştim ancak sorun çözüldü!
Özellikle @blackcemre çok teşekkürler aynı konfigürasyonda VLAN ID bilgilerini sağladığı için
@SomeoneWhoCares keza çok ilgilendi.
@firetox keza yardımcı olmaya çalıştı aynı sistem var.
@TolgaGazi3548 sağolsun TP-Link Ex530v'in root'lama yönetimini buldu >> https://forum.donanimhaber.com/superonline-tp-link-ex530v-rootlama-yontemi-bulundu--159504183
ki bu cihazın yetkilerini ele geçirmek bile hoştu çünkü aslında bu cihaz ile SOL'un VLAN ID'lerini PPPoE ile kendi modemiyle internete çıkarken CWMP server ile yakaladım. Zaten bunu öğrenmek istiyordum bende VLAN farklı mı? İşin ilginç kısmı burası cihazda VLAN ID bölmesini açtım hemde CWMP serverde kontrol ettim (VLAN ID= 0 VLAN PRIORTY= 1), ki bu çok saçma çünkü VLAN ID'nin 0 değerini girişine TPlink router'lar izin vermiyor ve aslında yazılımsal olarak bu değer 1'den başlamalı (TPlink 2'den başlatır) ve uzunca bir süre sorun bu zannettim. @Systematik sanırım bu bilgiyi arıyordu. Ancak zaten bu durum geçerli değil.
çözüm:
-MAC klonlama dahi- gerekli değil (bazı case'lerde gerekli olabilir)
-tabiki PPPoE bilgileri (hiç değiştirilmedi bende)
- çıkma huawei - SOL tabanlı ONT cihazı elde etmek. ZTE ont çöp arkadaşlar root yetkisi olmasına rağmen izin vermiyor hiç bir şeye. Hatta @omertocarlos önerdiği gibi PC'den PPPoE client ile dahi bağlanamıyorsunuz, kendi içindeki yine PPPoE simülasyon dahi failed oluyor, çöpe atın. İnternetten bir huawei ONT satın alın ve root yetkisini alıp/veya almayıp bağlantı yapın. Sonrasında Operational State (O5) görmeliyiz. Bu OLT ile handshake tamamlandığını gösteriyor. Eğer bağlantı kurulamadıysa örn O3 PON Serial alanı var buraya eski ZTE ONT'nin serial'i ZTE ONT'nin arayüzden (statik IP atayıp bağlanıyorsunuz bu ONT cihazlarına, hatta root bile alabiliyorsunuz çok zor değil) bulup huawei ONT yapıştırmak ki bu bile bazı durumlarda gerekli değil çünkü SOL bazen kontrol etmiyor. @TolgaGazi3548 bu durumla ilgili bir sorun yaşıyor OLT Nokia olursa çalışır mı diye, bu konuda emin değilim denemek gerekecek.
-Sonrasında router ayarları sadece PPPoE bilgileriniz ( TPLink Archer otomatik eski router'dan alıyor veya sanal makine kurup bilgileri yakalayabilirsiniz) ve ilginç olan VLAN ID aktif olmalı!!!! ve @blackcemre sayesinde (VLAN ID= 100 VLAN PRIORTY= 1) ve Tag aktif seçilmeli.
bölgeden bölgeye fark ediyor mu emin değilim. Öncesinde bu ayarları defalarca denediğime de eminim ancak 2 ay sonra bu işlem ile sorunsuz ve çok daha hılzı gecikmesiz ve kendimin yönetebildiği bir internet oldu.
Değdi mi derseniz? tabiki değmiyor. FTTB ile 1.1 Gbps 3 ms internet ki wifi üzeinden pro max cihazda aynı ağa bağlı bir çok cihaz varken regular ölçülmüştür, şuan FTTH 700 mbps hız. Takdir sizin. Umarım birilerine yardımı olur.
Konudan bağımsız:
Boşta kalan
Ex530v'i AP yetkisini aktifleştirmede fikri olan varsa yardımcı olabilir, sadece merak amaçlıdır.
Biliyorsunuz ISP menleri gizliyor, hidden menuler var, sUser ele geçirsek bile CWMP config için mesela $.loadMain("/cwmp.htm"); cwmp.htm page'i açıyor. Bulmak istediğim şey "operational state" page'i ki modu değiştirip extender olarak kullanabiliyim bu router'ı, yani AP modu değiştirip mesh cihazı olarak uydu cihazı olarak kullanmak istiyorum. fw update page'i de olur ki yeni fw atabilelim ama bu router için tp-link yayınlamıyor herhalde o yüzden ap modu değiştirecek sayfayı aktif hale getirebilecek (kolay bir yöntem varsa aksi takdirde uğraşmaya değmez, millet uydudan uçakta internet kullanıyor ülkedeki olaya bak abi.) bit yöntem varsa makbule geçer, teşekkürler
Selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkfzdmr -- 19 Aralık 2024; 23:42:36 >
-
1000 mbps süperonline fiber aboneliğimde ev içerisinde kablolu/kablosuz wifi menzilini ve hızı artırmak için farklı routerleri deniyorum. Bazılarında kullanıcı adı ve şifremi girip vlan idi kapatınca çalışıyor. Bazılarında vlan idi kapattım. Wan ekledim vlan id 1 yaptım çalıştı.Bir kısmında ise ne yapsanızda çalışmıyor.
VLAN ID= 0 VLAN PRIORTY= 1 PRIORTY çoğu touterde yok.
Süperonlinenin H3600 yerine takdığı Ex530v kullanıyorum,wifisi vs güzel memnunum. Satlık 1 tane daha alıp mümkünse kablosuz mesh yapıp diğer odada kullanmak istiyorum.
Ex530v ile uyumlu mesh cihazı öneriniz olursa onuda deniyebilirim.
-
Hayırlı olsun hocam VDSL e veda etmişsiniz. -
Teşekkürler hocam çok şükür fibere geçtim.Şimdilik çok memnunum inşallah hep böyle gider
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X