Şimdi Ara

SOL Kendi Modem Kullanma Sorunu 2024 - Yeni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
5
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SOL Kendi Modem Kullanma Sorunu 2024 - YeniŞenay Şenses - Topicyoutube
    Provided to YouTube by Netd Müzik Video Dijital Platform A.Ş. Dert Bir Değil · Şenay Şenses · Şenay Şenses · Geleneksel · Geleneksel Grafson'dan Şenay Şenses Klasikleri ℗ Grafson Plak Released on: 2021-01-26 Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=zNJKK1eSSsA

SOL Kendi Modem Kullanma Sorunu 2024 - Yeni 

• Mkfzdmr M kullanıcısına yanıt
    Reddit postunuzu yeni gördüm. Bu omurgada nete çıkmak için üç şey gerekiyor zaten; vlan, mac, auth. Standart auth fail yayını yapıyor gibi tplink. Okuduğum kadarıyla da yapılandırmanız da doğru. Atlamadan Paraonline ın çıkış vlanı 100 iptv vlanı 103. Bu arada çok nadir de olsa OLT siz modemi kapattığınızda kullanıcı çıkışı yapmayıp ghost olarak kullanıcınıza hizmet vermeye devam ediyor. Bu durumda da auth düşüremiyorsunuz. Kira süresi yaklaşık 4 saat ama bu sürekli olacak bir durum değil. Birkaç kere denediğinizi yazdığınız için bu durumu eliyorum. Tplink i simülasyon sisteminden biraz kurcalayayım atlanılan bir yer var mı görmüş olayım. Bu arada siz de cihazı fabrika ayarına döndürürseniz tek tek adımların bir daha üstünden geçmiş oluruz.

Ekleme: Yetkilendirme kısmında akış kontrolü açıksa onu kapatıp iptv kısmında da 802.11q yu komple kapatıp (vlan disable) sadece mac adresi klonuyla çıkmayı dener misiniz sıfırladıktan sonra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 2 Eylül 2024; 3:31:11 >

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

Tavsiye için çok teşekkürler. VLAN ID 100 denemiştim ama değişen birşey olmadı. Tekrar deneyeceğim. OLT kiralaması süresi yeni istek gelene kadar olmuyor mu? Uzunca bekletip login olmayı denemiştim ancak bunu gece 4 saat üzeri release yapıp deneyeyim tekrar. Yinede değişeceğini sanmıyorum.

Hem ONT hem Router fabrika ayarlarına bir kaç 10 defa alıp denedim ancak yine değişim olmadı. TPlink forumda ONT nin bridge modunda olmayabileceğini ve TPlink router ile Dynamic IP modunda bağlanabileceğim üzerine bir kaç öneri geldi. Ancak; diğer kullanıcılar mesela siz router tarafında PPPoE ile bağlanıyorsunuz. Ayrıca verdikleri router'ı factory reset yapınca PPPoE bilgileri geri yükleniyor. Yani bu durumun gerçeli olduğunu sanmıyorum ki ONT tarafında PPPoE bilgilerinin saklandığını bir alan yok, bu protokolü router'dan alıp nasıl OLT üzerine iletiyor bilmiyorum. Bu nedenle ONT'nin Bridge modunda olduğunu varsayıyorum. Verdikleri router'da pppoe kullanıyor bu durumda kesinlikle. SOL tararından da en fazla MAC kontrolü yapıldığı hissine kapılıyorum fazlası değil. Başka router olsaydı keşke onla deneseydim.

Son olarak, akış TX RX akış kontrolü kapalı, iptv/VLAN komple kapalı, eski router wan mac clone sonuç aynı :(

düşünceniz doğru, zte ont verdiklerine göre altyapınız nokia/alcatel. şimdiye kadar bu omurgada hiç ont üzerinden nete çıkan görmedim. huawei'de de bir kaç kurumsal firma çıkıyor sadece, onlar da güzide firmanın verdiği dandik ont kullanmıyor zaten. yeni gateway/router'ınızı fttb ya da huawei ftth hatta herhangi bir isp ın gateway ini köprü olarak kullanarak herhangi bir pppoe ile deneme imkanınız var mı? bölgeniz cgnat bölgesi ise router ın konfigürasyon kısmında nat ayarını açık olarak aldığını da onaylarsanız tek tek deneyelim seçenekleri.

Kiralama yeni istek gelene kadar değil her 4 saatte bir handshake gerçekleştiriyor. mesela superonline cihazlarını kullanırken her seferinde auth olduktan sonra 4-5 kere sistemin gücünü kapatırsanız 6. seferde kullanıcınızı olt reddediyor ve superonline müşteri temsilcisi aracılığı ile teknik desteğe bağlanıp release etmeniz ya da 4 saat beklemeniz gerekiyor. veri akışına göre kolayca düşürülebilecek bir sistem superonline omurgasının doğru yapılandırılmaması yüzünden yaklaşık 8 yıldır böyle işliyor  

Ekleme: Tplink üzerinde ipv6'yı da komple kapatın denerken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 2 Eylül 2024; 18:45:19 >

• Bağlantı ppeo olacak kullanıcı adı ve şifresi yazılacak diğerler ayarlar aşağıdaki gibi yapılcak kendi modemimden aldım görüntüleri çalışması lazım.

• guguk kullanıcısına yanıt

öneri için teşekkürler aynı ayarları uyguladım. Sanırım artık pes ediyorum

Söyledikleriniz çok mantıklı, yeni router ile eski FTTB hatta mac cloning bile olmadan sadece mevcutta kullandığım ve değişmeyen PPPoE id ve şifresi ile anında internet almıştı.

NAT ayarı açık ancak farklı bir fttb/h yada huawei hat nasıl bulurum bilmiyorum. Komşuların da hepsi benim alt yapıya geçildi. Farklı nerde deneyebilirim aklıma gelmedi. SOL BT ekibinden farklı ont istediğimde sizin geçtiğiniz yeni altyapı ve tüm yeni alt yapılarda sadece bu ZTE nin çalıştığını huawei vb çalışmadığını söyledi.

Dün gece 8+ saat sistemi kapatıp tekrar denedim yine olmadı. IPv6 şuan kapalı, önceki configde açık olarakta kullanıyordum. Sanırım pes ediyorum artık.

Selamlar,

Aynı modemi kullanıyoruz. Bende Huawei modem vardı Ont içinde gömülü olan dışarıdan sonline çıkması bir Ont cihazı satın aldım ardından Tplink Wifi7 router'a Mac clone user ve pass girerek internete çıktım. Hiç vlan vb ayarlar ile uğraşmadım. Sizde çıkma bir Ont alıp denediniz mi?

son olarak bende mac adresi default olarak kullanıyorum custom mac değil ondan da olabilir.

Allah allah, yeni olt mu çekmeye başlamışlar ki? Normalde alcatel/nokia altyapıda nokia/zte gpon veriyorlardı. Zte den başka cihaz olmaz demeleri ilginç. Çok özel olmayacaksa bölgenizi atarsanız turkcell deki arkadaşlara bir sorayım işin aslını astarını bir öğrenelim. Bu kadar uğraştırmaması lazımdı bu durumun.

rica etsem özel mesajı bir süreliğine açar mısınız size göndereyim.

• guguk kullanıcısına yanıt

Default Mac de çözüm olmadı. Farklı bir router ile denemeye çalışacağım bulabilirsem.

• firetox F kullanıcısına yanıt

Selam öneri için teşekkürler, verdikleri ont harici olduğu için değiştirme gereği duymadım. Ekip geldiğinde aynı marka model takıp bi deneyeyim dedim pon almadı. SN kaydetmek gerekiyormuş ont nin. Sizde çok iyi olmuş dahili ont sn numarasını hariciye mi girdiniz? Sinyal alması bence bu confide iyi şans 😃 pppoe kısmına girmiyorum bile 🥲

• quote:

Orijinalden alıntı: Mkfzdmr

Selam öneri için teşekkürler, verdikleri ont harici olduğu için değiştirme gereği duymadım. Ekip geldiğinde aynı marka model takıp bi deneyeyim dedim pon almadı. SN kaydetmek gerekiyormuş ont nin. Sizde çok iyi olmuş dahili ont sn numarasını hariciye mi girdiniz? Sinyal alması bence bu confide iyi şans 😃 pppoe kısmına girmiyorum bile 🥲

FTTB sistemde (ont olmayan) aynı sorunu yaşayıp aylarca uğraştım, en sonunda çözdüm. Vlan id:0, priority:1 girmek gerekiyor. Bunu da her router sağlamıyor. Çoğu router 1-4096 arası vlan izin veriyor. Draytek ve Fritzbox modemlerde bu özellik var.

Internet kısmında 802.1Q tag etmemişsin onu tag etmen lazım.

• TP-Link yazılımı reset attığınız halde bazı ayarları NVRAM'de tutuyor olabilir. Rezalet yazılımı var bana göre. Ben o yüzden kendi modemimi hep DD-WRT ve OpenWRT ile kullandım. Çok eskiden MAC klonlamaya gerek yoktu, sonradan lazım oldu.

Masraflı olabilir ama ucuza TP-Link AX23 alıp OpenWRT kurup deneyebilirsiniz, olmazsa iade edersiniz. Veya BE9300 satıp OpenWRT destekli ASUS RT-AX89X alabilirsiniz. Maalesef WiFi 6 evet ama WiFi 7 şu an biraz gimmick gibi, spec finalized bile değil galiba. Veya eski bir laptop veya masaüstü cihazınıza pfSense veya OPNsense kurup deneyin.

Şahsen 15 yıldır SuperOnline (QuikNet eskiden) kullanıcısı olarak geçen sene seçimden sonra dediğim yorum gerçekleşmeye başlamış.

"Fasten your seatbelts, Great Firewall of Turkey next"

Oturduğum bina halen FTTB. Bakalım FTTH olursa ONT'li cihaz mı gelecek veya ONT ayrı mı olacak, ve ayrı olursa sizin gibi problem yaşayacak mıyım kendi modemim ile...

• Keenetic modemle yıllardır sorunsuz olarak bağlanıyorum.

• brusher B kullanıcısına yanıt

bende tamamen sorunun bu olduğunu düşünüyorum. Ancak wifi7 router’ımdan vazgeçmek istemiyorum VLAN ID 2+ sağlıyor bunu çözmek için custom fw atmak mümkün mü tplink router a?

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Tag açınca mecbur 2+ değer girmek gerekiyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.