Şimdi Ara

Yeni E tebligat sistemi UETS sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güya yeni e tebligat sistemi uets açıldı. Teoride sorun yok. Ama pratiği öyle değil.

Şöyle ki, Yasa gereği TBB bizlerin bilgilerini PTT'ye bildirerek E-Tebligat adresi aldı. Fakat bir sorun var: Teorik olarak E-imza kullanmak şart değil. Sadece alım yapacaksanız e-imza şart değil diyor PTT. Pratiğe gelirsek, sistem ilk girişte e-imza dışında giriş kabul etmiyor. E-İmzanız yoksa PTT'ye gidin telefon numaranızı doğrulatın deniyor. PTT'ye gidiyorsun bizde bunu yapacak ekran yok. E-İmza almak zorundasın şu formu doldur e-imza al deniyor. PTT genel müdürlüğünü arıyorum, biz bir şey yapamayaız. Şubelerimizden doğrulama yaptırın deniyor. Ben de barolar birliği'ni arıyorum, sistemi biz işletmiyoruz, PTT genel Müdürlüğü ile konuşun deyip geçiyorlar. Şimdilik araya bir milletvekili soktum, adalet ve ulaştırma bakanlarıyla konuşacak. Bir sonuç çıkar mı bilmiyorum.

Böyle ciddiyetsizlik olmaz arkadaşlar. Tebligat bu, hotmail gmail değil bu. Sistemde bir sorun çıkarsa olacakları düşünemiyorum bile.

İşi inada bindirdim. E imza almadım almayacağım. Sistem bu hali ile yürürlüğe girerse dava açacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Ocak 2019; 15:45:44 >

• tüm ptt şubeleri yapamıyormuş sanırım adliye şubeleri yapıyor doğrulama işlemini (kesin emin değilim )
  • goodfalles kullanıcısına yanıt
    Teşekurler. E imzanın parasında değilim. Anlattığım işin ne kadar gayri ciddi yürüdüğü idi. Sistem bu hali ile yürürlüğe girerse hukuk facialarına gebedir. Bir sorun çıktığında kimse çozemeyecekse, sistem hiç yürürlüğe girmemelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    buna bende çok kızıyorum alt yapı olmadan geçişin yapılmasına, yarından sonra bu sistem böyle olacak diye bir kanun çıkıyor ama öncesinde alt yapısı hazır değil, hak kaybı yaşanacağını düşünmüyorum sistem eski sistemde devam ediyor şimdilik
  • goodfalles kullanıcısına yanıt
    Doğrulama aşaması yapıldı, onu da PTT Genel Müdürlüğü'ne dilekçe göndererek hallettim. Şu anda şifre belirleyebiliyorum. Fakat belirlediğim şifre ile giriş yapamıyorum.

Şimdi PTT Genel Müdürlüğü'ne tekrar dilekçe yazdım. Büyük ihtimalle reddedilecek. Red kararının ardından idare mahkemesinde PTT genel müdürlüğünü dava edip red kararının iptalini isteyeceğim. Şu anda %90 gibi haklıyım.

Zira mevzuatta elektronik imzayı zorunlu tutan bir kural yok. PTT Genel Müdürlüğü bir yerlerinden bu kuralı uydurmuş, avukatsanız e imza ile girmek zorundasınız deyip duruyorlar.

Tüm bunlara paralel olarak Adalet bakanlığına Cimer üzerinden başvurarak PTT Genel Müdürlüğü hakkında 27. madde uyarınca inceleme açılmasını talep ettim.

Bu sistemle şehir dışında uzun bir seyahate çıktıysanız ve gittiğiniz yerde e imza kullanma olanağınız yoksa yandınız. Sistem durduk yere farklı IP den girdiniz deyip e imza doğrulaması isteyebilir. Bulunduğunuz yerde e imza kullanabileceğiniz PC yoksa sap gibi kaldınız demektir. Tebligatı alın ya da almayın sistem tebliğ edilmiş sayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Mart 2019; 13:59:28 >

• Hocam avukat uyap portalına e imzasız nasıl giriş yapıyorsunuz,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • domatesadam kullanıcısına yanıt
    Şu anda dosyam az. O yüzden uyap'ın eksiğini hissetmedim. Uyap kullanmıyorum şimdilik. Tabi bir de bakanlığın yavaştan yavaştan uyap'ı paraya bağlama girişimlerini görünce e imza almaktan vazgeçtim.

İleride işlerim artarsa e imza alır kullanırım. Uyap avukat portalında e imza ve mobil imza seçeneği dışında giriş şansı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

Hocam neden mobil imza kullanmıyorsunuz?

Bir de bu bahsettiğiniz durum çözüldü mü?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.