Şimdi Ara

İKİ MODEM BİR İNTERNET ÜZERİNDE KULLANMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
31.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biz intenret bagladık komuşumuzla ortak kullanacagız kablosus wifi oraya adar ulasmıyor biz bi kablo bina duvarından onlara yolladık kablonun bi ucunu onların pc ye diğer ucunu bizim modeme taktık arkadaş onlara giden kabloyu oda kablolu değilse wifi olarak kullanmak istiyo ona giden kabloya nasıl bi cihaz takarsa onların evinde wifi ALANI OLUR

• Yapay Zekanın Yanıtı

İki Modemi Tek Bir İnternet Üzerinde Kullanma Rehberi

İnternet bağlantınızı genişletmek veya evinizde farklı alanlarda güçlü sinyal gücü elde etmek için iki modemi tek bir internet bağlantısı üzerinden kullanabilirsiniz. Bu işlem, "modemden modeme internet" veya "çift modem kullanma" olarak bilinir.

Neden İki Modem Kullanmalısın?

• Genişletilmiş kapsama alanı elde etmek
    • Sinyal gücünü iyileştirmek
    • Ağ trafiğini dengelemek
    • Yedek bir internet bağlantısına sahip olmak

İki Modemi Nasıl Kullanırsın?

1. İkinci modeminizi kurun: İkinci modeminizi internet sağlayıcınızdan alın ve talimatları izleyerek evinizde bir yere kurun.
    2. Bir Ethernet kablosu kullanarak modemleri bağlayın: İki modemin WAN portlarını bir Ethernet kablosuyla birbirine bağlayın.
    3. İkinci modeminizin IP adresini değiştirin: İkinci modeminizin IP adresini, birincil modeminizin IP adresinden farklı bir değere ayarlayın. Bu, IP adresi çakışmalarını önler.
    4. DHCP'yi devre dışı bırakın: İkinci modeminizde DHCP'yi devre dışı bırakın. Bu, birincil modemin tüm cihazlara IP adresi atamasına olanak tanır.
    5. İnternet bağlantısını test edin: Her iki modemi de açın ve internet bağlantısının her iki cihazda da çalıştığını kontrol edin.

İpuçları:

• En iyi sinyal gücü için modemleri birbirine mümkün olduğunca yakın yerleştirin.
    • Metal nesneler ve duvarlar gibi engelleri sinyalin yolundan kaldırın.
    • Ağ trafiğinizi dengelemek için her iki modeme de cihazları dağıtın.
    • İkinci modeminizi bir ağ genişletici olarak kullanmak için köprü moduna ayarlayın.

İki modemi tek bir internet bağlantısı üzerinden kullanarak internet kapsamınızı genişletebilir, sinyal gücünüzü artırabilir ve ağ trafiğinizi yönetebilirsiniz. Bu basit kurulum süreciyle, evinizde veya iş yerinizde daha iyi bir internet deneyimi elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • komşuna ne kadar güveniyorsun

bizzat tanıdığım birinin iş arkadaşı komşusuyla interneti paylaştığı için işten atıldı belediyeden

komşusu bylock kullanıyormuş

ben olsam bu riske girmem. Benim için sorun değil diyorsan

http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wr840n-300-mbps-kablosuz-4-portlu-menzil-genisletici-access-point-router-p-BD801464?magaza=Elmac%C4%B1k

bu iş görür
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    komşuya güveniyorum akraba sıkıntı olmazda ben bunu nasıl kuracam ponuda anlatırmısın kardeşim
  • baranniki65 B kullanıcısına yanıt
    İKİ MODEM BİR İNTERNET ÜZERİNDE KULLANMA

kabloyu şurada duran mavi port a takacaksın.

ondan sonrası zaten kullanım kılavuzunda yazıyor. İki dakika da halledersin

kablolu bağlantıyı kablosuza çeviriyor.

piyasada daha ucuz markalar da var. Ya da daha kaliteliler de var. Evin büyüklüğüne kullandığın internetin hızına göre alabilirsin. Ya da ikinci el de alabilirsin. Çok daha ucuza gelir.
    ben şimdi sana nasıl kuracağımı anlatayım yanlıs bi yer varsa sen düzelt ben şimdi bizim modeme gelen internet kablosunun accese takacem bu accesten bi kabloyu bizim modeme komsudan gelenide accese mi takacam
    senin komşuna giden ve komşunun bilgisayarına takılı olan kabloyu yukarıda sana gösterdiğim access point router in mavi portuna takacaksın

ondan sonra iki dakikalık bir ayardan sonra o kablodan gelen internet kablosuz olarak yayın yapacak.

diğer sarı portlarla da kablolu olarak bağlantı yapmaya devam edebilir. Mesela komşunun bilgisayarı sadece kablolu olarak bağlanıyorsa sarı portlardan birine kabloyu takıp internete girebilir.
    peki benim modemimden acces e bi kablo baglantısı yaptıgımda benim modemin normal 4 lü portuna accesin normal 4 lü portunamı takacam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ikinci bir modem kullanmak
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    senin modemden çıkan kabloyu access in mavi portuna takacaksın

o da interneti dağıtacak
    facebook yada instagram kullanyomusun

ben tam anlamadım ordan devam edelim
    benim modemde zaten wifi var o kendine modem almıs ben accesi iki modemdeki interneti bölsün diye kullanacam acces bende kalacak ondada modem var ama nasıl bağlayacagımızı bilmiyoruz amacımız wifi alanını arttırmak değil onun evinde kendi modeminde internet olsun onu yapmaya çalısıyoruz
    Aldığı modemin router özelliği var mı peki

Markası ne biliyor musun aldığı modemin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    markası ne bilmiyorum ama heralde sen beni yanlıs anladın yada ben anlatamadım kendimi şimdi bizde modem var kablosus onlar ortak oldu biz normal pc ye yolladıgımız kablo port larından birine kabloyu takıp kabloyu onların camından eve yolladım onlarda bilgisayarlarına taktı ama onun bilgisayarı bozuldu telefonu var nasıl intertnete girecek modem aldı ona giden kabloyu modeme taktı internet geliyo bi yarım saat sonra gidiyo bazen baglanıyo bazen baglanmıyo oda dediki ben ne alırsam bizim evde modem yerine onu kullanırımda bizim evde wifi alanı olur
    Arkadaşın söylediği gibi access point alacaksınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık ucuza aknsiz internet paketleri ve farklı operatörler var. Eskiden olsa ttnetin mahkumuyduk bizi sömürüyor diye ortak internet kullanıyorduk ama artık bu iş biter bence. Alternatif operatörlere servis sağlayıcılara bireysel internet paketleri satın alıp destek çıkmazsak bunlar ttnete göre verdikleri mükemmel hizmetleri devam ettiremezler.

Ben bu yüzden bu konuda yardımcı olmayacağım.

Ortak kullanamaya devam edersek akk belası başımızdan eksik olmaz farklı isimlerle vücuda gelip karşımıza cikmaya devam eder. Çünkü operatörlerin ortak kullanımı başka türlü engellemesi mümkün değil.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    arkadaşşlar tamam sakin olun :d :d

bende meraklısı değilim ortak kullanımın mencburiyetten kullanıyoruz
    benim aklıma takılan soru ben access point i kablolu olarak da kullanabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranniki65

arkadaşşlar tamam sakin olun :d :d

bende meraklısı değilim ortak kullanımın mencburiyetten kullanıyoruz

Eskiden olsa 800-900 liralık asgari ücrete karşılık aknli interneti 50-60 liraya alıyorduk. Şimdi asgari ücret 1600 lira aknsiz internetler 50 lira ortalamaya sahip (büyük operatörler hariç). El insaf yani bu şirketler bundan korkuyor zaten ortak kullanırsan başka çözümler dayatacaklar yada aknye başka bir kılıf bulacaklar.

• Modemin yanar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    eminmisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.