Samsung 870 Evo Arıza-Bad Sector
Öncelikle merhabalar,
Samsung 500gb 870 Evo yu MediaMarkt mağazasından Ekim 2021 yılında satın almıştım. Açıkçası aktif olarak kullanmadım. Aldığımdan bu yana Yerel Disk E: olarak tanımladım ve çok nadir kullanmışımdır. Geçenlerde de içindeki dosyaları başka bir diske kopyalayıp aktarmak istemiştim.
Ancak "Dosya Okunamıyor vs.." hatası aldım. Biraz şüphelensem de pek önemsemedim bir daha kopyaladım. Yine aynı hata.. Tabi bu kez direk SSD odak noktası oldu. Sırf depolama birimi için kullandığım(Önemli Dosyaların Olduğu), çok nadir kullandığım ve daha 2242 GB yazılmasına rağmen SSD diski taradığımda ilk 3 bad sector daha sonra 5 bad sector buldu. Açıkçası bu sdd yi alamadan önce karşılaşmış olduğum bir konu gelmişti aklıma. Pandemi döneminde 2021 yılında üretilen SSD lerin cip kalitesi düşürülmüş ve bu tarihte üretilen 870 SSD lerin kronik soruna sahip ve arızalanmaya yatkın hale gelmişti. Konu Linki ve Tarama sonuçları:
Şuan ise yazılımsal olarak muhtemelen ssd bozuk sectorleri kapattı sağlam sectorleri aktif etti ki zaten ham değer olarak işlenmiş artık. Ben herhangi bir işlem yapmadım.Şuanda okuma yazmasında bir sorun yok ancak 2021 üretimdeki bu durum sebebiyle ssd yi aktif olarak kullanmak istemiyorum. Ansızın sektorler artabilir ve aynı sorun tekrar edebilir.
Asıl soruma gelmek istiyorum. Ürünü garantiye yollayacağım ancak 2 yıldan fazla oldu. Ancak yazma olarak 6-7 aylık bir ssd ye eşdeğer. Evet 5 Yıl garanti veriliyor ama ne kadar arkasında dururlar henüz bir bilgim yok. Genelde para iadesi ile sonuçlanıyor bildiğiniz gibi. Acaba daha önce Samsung SSD sini garantiye gönderenler garanti süreci hakkında tecrübelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. ? Ayrıca hangi servise göndermem uygun olur ?
MSI H81m P33 BIOS Sürümü sitede yok
Merhaba, biraz önce MSI H81m P33 anakartıma v1.9 BIOS atmıştım. Ancak tekrar v1.10 geçmek istediğimde MSI resmi sitesinde maalesef bulamadım. 2018 de çıkmış bir BIOS güncellemesiydi. Zamanında BIOS v1.10 da bizzat MSI resmi sitesinden indirmiştim ancak şu anda kendi sitesinde yok. Bir çözüm önerisi olan var mı dostlar?
Henüz güncellemeden önce çekmiş olduğum resim.
Bu ise MSI resmi sitesindeki en son sürüm(1.9)
Bu Kingston RAM Orjinal mi ?
|
|
Seagate Barracuda 1TB HDD
|
i7 4. Nesil ya da Yeni Nesil i5 İşlemci
|
450W PSU ve r9 280 İkilisi
1440x900 dan 1920x1080 e Terfi
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 101
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 3.826 (Bu ay: 78)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware