Merhaba, geçen hafta aşağıdaki resimdeki gibi bir kutu geldi ve bazı komşularım da kullanmaya başladılar. Fakat ben doğrudan TT'ye yapışmak istemiyorum.
poyraznet'e şans vermek istedim fakat daire içine kadar kablo gelmiyorsa biz abonelik veremeyiz dediler. Fiber kablo da basit bir şey değil ki ucu ucuna bağlayıp bant atayım. Ya da bu kutudan CAT6 çekip modemin WAN portuna bağlasam internet alabilir miyim yoksa GPON vs. kullanmam mı gerekiyor. Ve son olarak bu fiber kutusu tipi ne oluyor? FTTN, FTTC, FTTB, FTTH
Sorum şu: Bu kutudan internet almak için kablo işleriyle uğraşıp poyraznet mi kullansam mantıklı olur yoksa kablo kurulumu yapan bir firmadan internet mi almalıyım?
Yeni bir televizyon aldım fakat 2,4Ghz'de internet rezalet durumda. 5Ghz'de ise çekimi aşırı düşük. Almışken iyi bir modem alıp, hem televizyon hem de alt katta kalan ailemin ortalama seviyede faydalanacağı iyi bir modem almak istiyorum.
Tenda ve Asus tavsiye edenler var genelde ama Keenetic de çok kaliteli bir marka, bu modelini kullanmadım ama yazılımı vs. çok iyi.
İlk önceliğin çekim sonra da yazılımsal avantajlar, torrent ftp vs.
Hangisini tavsiye edersiniz?
|
Epicgames'de Bloons TD 6 hesabı olan var mı?
Yılbaşı etkinliğinde bu oyun hediye edilmiş fakat kaçırdım maalesef.
Ek hesabını hediye edebilecek ya da hesap satan varsa mesaj atarsanız sevinirim.
İyi forumlar.
Casper S500 alınır mı?
|
iCloud yedeği geri yükleme sorunu
Öncelikle iyi forumlar, konuya geldiğiniz için teşekkürler.
Bir arkadaşım 12 Pro Max'tan 11'e geçiş yapıyor ve geçerken aktarma seçeneğini kullanmıyor ya da hatalı işlem yapıyor ve hiçbir resmi 11'e aktarılmıyor. Şu an 12 Pro Max yeni sahibinde ve sıfırlanmış durumda.
Resimlerin ayrıyeten iCloud Fotoğraflar yedeği yok.
11'de ayarlardan yedeklere gelince 2 adet telefon görünüyor, Salih'in iPhone'u ve Salih'in iPhone'u (2) şeklinde. Salih'in iPhone'u (2)'de bir yedek görünüyor 33,7 GB boyutunda fakat 11'i kablo ile bilgisayara bağladığımda PC iTunes'tan bakınca da telefonu sıfırladıktan sonra iCloud yedeğini geri yükle seçeneğini seçince de bu yedek görünmüyor, hiçbir yedek bulunamadı diyor.
Bu yedeğe, özelliklere resimlere nasıl ulaşabiliriz?
Öncelikle merhaba, evim ve kamera bağlayacağım noktalar arasında yaklaşık 150-200 metre mesafe var ve kablo kullanmam pek mümkün değil. Ve kameralar ve evimin çatısı net bir şekilde görüyor birbirlerini, arada engel yok.
Önce kararlılık olarak 5Ghz'den iyi olacağını düşündüğüm için TP-Link CPE210 aldım 2,4Ghz modunda çalışıyor. Fakat bu cihazda verim alamadım ara ara görüntüm gitti. Daha sonra CPE605 modelini test ettim fakat bir süre sonra bunda da sorun yaşadım.
Kurulum şu şekilde, iki direkte de 2 kamera ve 1 adet client modunda çalışan CPE605'den oluşan kurulum var. Evimin damında da Acces Point modunda bir CPE605 var.
Sorun şu ki access point modundaki CPE diğer cihazlara tam olarak bakmıyor, ikisini de bu şekilde ortalamak mantıklı geldi. Köyde olduğu için sürekli gidip aklıma gelen her şeyi deneyemiyorum, o yüzden doğru yöntemi öğrenip öyle gideceğim, malum yakıta ödenen para insanın gözüne geliyor.
Sorunum tam olarak ne veya daha önce siz yaptıysanız nelere dikkat ettiniz bilgi verebilirseniz çok sevinirim. İyi forumlar.
Aliexpress veya Amazon üzerinden yurtdışından bu tarz ürünler aldınız mı hiç? Bu ürünlerde SIM kart olduğu için IMEI kayıt işlemi gerekiyor mu? Gerekiyorsa maliyeti ne oluyor, alırken nelere dikkat etmek gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bahçe tipi solar aydınlatma almayı düşünüyorum ve farklı tiplerde fakat aynı satıcıdan 7 parça alacağım. Ürünler toplam 95.36$ tutuyor. Bunları tek hesaptan ya da farklı hesaptan ve farklı kargo alıcısı olarak alsam sorun yaşar mıyım?
Alacaklarım bu tarzda ürünler https://aliexpress.com/item/1005003157891123.html
Ürünler toplam 95.36$
Toplam 7 parça ürün
Satıcı aynı
Alıcıları sorun olmasın diye 2 kişiye paylaştıracağım, 3 parça birine 4 parça birine diye.
Bunlarda sorun yaşar mıyım ve bana toplam maliyeti 30% gümrük vergisi dışında ÖTV falan gelir mi?
Geforce 820M (Notebook) En Güncel Sürücüsü
Her format sonrasında bu sorunu yaşıyordum. NVIDIA sürücü indirme sayfasından indirdiğim dosyayla kurulum yapmaya çalışınca uyumlu ekran kartı bulunamadı şeklinde hata veriyor ve kurulumu bitiriyordu. Araştırdım ve aşağıda listesini verdiğim ekran kartlarından birine sahipseniz, en güncel sürücü versiyonunuz 391.35 oluyor. İndirme sayfasında desteklenen ürünler kısmında benim ekran kartım görünmemesine rağmen, indirdim ve kurdum. Sorunsuz çalışıyor.
Bu sorunun sebebi ise Fermi serisi GPU'ların desteğinin kesilmesi Support Plan for Fermi series GeForce GPUs
İndirme bağlantıları
NVIDIA https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/132841 (Sadece Windows 10 64 Bit)
GURU3D GeForce 391.35 WHQL driver download (guru3d.com) (İndirmeler sayfanın alt kısmında ve hem Laptop hem de masaüstü kartları için indirme dosyaları var. Ve Windows 7, 8.1, 10 için 32 bit ve 64 bit dosyaları da mevcut.)
Fermi serisi GPU'lar List of Fermi series GeForce GPUs:
NVIDIA GeForce 410M, NVIDIA GeForce 510, NVIDIA GeForce 605, NVIDIA GeForce 610M, NVIDIA GeForce 620M, NVIDIA GeForce 705A, NVIDIA GeForce 705M, NVIDIA GeForce 710A, NVIDIA GeForce 710M, NVIDIA GeForce 720A, NVIDIA GeForce 720M, NVIDIA GeForce 800M, NVIDIA GeForce 810M, NVIDIA GeForce 820A, NVIDIA GeForce 820M, NVIDIA GeForce GT 415M, NVIDIA GeForce GT 420, NVIDIA GeForce GT 420M, NVIDIA GeForce GT 425M, NVIDIA GeForce GT 430, NVIDIA GeForce GT 435M, NVIDIA GeForce GT 440, NVIDIA GeForce GT 445M, NVIDIA GeForce GT 520, NVIDIA GeForce GT 520M, NVIDIA GeForce GT 520MX, NVIDIA GeForce GT 525M, NVIDIA GeForce GT 530, NVIDIA GeForce GT 540M, NVIDIA GeForce GT 545, NVIDIA GeForce GT 550M, NVIDIA GeForce GT 555M, NVIDIA GeForce GT 610, NVIDIA GeForce GT 620, NVIDIA GeForce GT 620M, NVIDIA GeForce GT 625 (OEM), NVIDIA GeForce GT 625M, NVIDIA GeForce GT 630, NVIDIA GeForce GT 630M, NVIDIA GeForce GT 635M, NVIDIA GeForce GT 640, NVIDIA GeForce GT 645, NVIDIA GeForce GT 705, NVIDIA GeForce GT 710M, NVIDIA GeForce GT 720A, NVIDIA GeForce GT 720M, NVIDIA GeForce GT 730, NVIDIA GeForce GT 820M, NVIDIA GeForce GTS 450, NVIDIA GeForce GTX 460, NVIDIA GeForce GTX 460 SE, NVIDIA GeForce GTX 460 v2, NVIDIA GeForce GTX 460M, NVIDIA GeForce GTX 465, NVIDIA GeForce GTX 470, NVIDIA GeForce GTX 470M, NVIDIA GeForce GTX 480, NVIDIA GeForce GTX 480M, NVIDIA GeForce GTX 485M, NVIDIA GeForce GTX 550 Ti, NVIDIA GeForce GTX 555, NVIDIA GeForce GTX 560, NVIDIA GeForce GTX 560 SE, NVIDIA GeForce GTX 560 Ti, NVIDIA GeForce GTX 560M, NVIDIA GeForce GTX 570, NVIDIA GeForce GTX 570M, NVIDIA GeForce GTX 580, NVIDIA GeForce GTX 580M, NVIDIA GeForce GTX 590, NVIDIA GeForce GTX 670M, NVIDIA GeForce GTX 675M
Son Giriş: 16 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 212
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 15.542 (Bu ay: 295)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware