Öncelikle merhaba, evim ve kamera bağlayacağım noktalar arasında yaklaşık 150-200 metre mesafe var ve kablo kullanmam pek mümkün değil. Ve kameralar ve evimin çatısı net bir şekilde görüyor birbirlerini, arada engel yok. Önce kararlılık olarak 5Ghz'den iyi olacağını düşündüğüm için TP-Link CPE210 aldım 2,4Ghz modunda çalışıyor. Fakat bu cihazda verim alamadım ara ara görüntüm gitti. Daha sonra CPE605 modelini test ettim fakat bir süre sonra bunda da sorun yaşadım. Kurulum şu şekilde, iki direkte de 2 kamera ve 1 adet client modunda çalışan CPE605'den oluşan kurulum var. Evimin damında da Acces Point modunda bir CPE605 var. Sorun şu ki access point modundaki CPE diğer cihazlara tam olarak bakmıyor, ikisini de bu şekilde ortalamak mantıklı geldi. Köyde olduğu için sürekli gidip aklıma gelen her şeyi deneyemiyorum, o yüzden doğru yöntemi öğrenip öyle gideceğim, malum yakıta ödenen para insanın gözüne geliyor. Sorunum tam olarak ne veya daha önce siz yaptıysanız nelere dikkat ettiniz bilgi verebilirseniz çok sevinirim. İyi forumlar. |
Dış Mekam AP CPE Kurulumu hakkında yardıma ihtiyacım var.
-
-
Point to Point Bridging Between Two Wireless Access Points.
iki ap'yi birbirine bu şekilde bağlarsan her iki ap'nin ethernetlerine bağlı cihazlar da birbirine bağlanmış olur. dhcp'yi de modem veya router'ından ap'lere verirsin. cpe'leri de birbirine göre iyi konumlandır. ap'lerin hız ölçümlerini kendi arayüzlerinden kontrol edebiliyor olmalısın. test yaparal ap'leri daha iyi konumlandırmaya çalış. arada engel var ise performans azalır. yağmurlu ve sisli havalarda da etkilenir. diğer detayları da kontrol etmek lazım. sabit kanal kullan. çevrede ağ olmasa bile, kanal nolarının performanslarını da test et derim. değişkenlik gösterir. modem ve çatıdaki cpe arasındaki bağlantı arası kaç metre? geriye bir tek burayı sorgulamak kalır.
-
Modem ya da router kullanmadım hiç. Acces point modunda çalışan cihazdan kablo alıp kayıt cihazına girdim.
Hızları ve bağlantı değerlerini net olarak hatırlamıyorum şu an ama baktığımda sorun görmemiştim.
Kanal ve mesafe ayarını otomatik olarak bıraktım, onu değiştirmeyi denerim 👍 -
quote:
Orijinalden alıntı: kirgizmustafa17
Modem ya da router kullanmadım hiç. Acces point modunda çalışan cihazdan kablo alıp kayıt cihazına girdim.
Hızları ve bağlantı değerlerini net olarak hatırlamıyorum şu an ama baktığımda sorun görmemiştim.
Kanal ve mesafe ayarını otomatik olarak bıraktım, onu değiştirmeyi denerim 👍dhcp yi nasıl veriyorsun, yaşadığın sorun nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 23 Ekim 2022; 1:11:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X