Şimdi Ara

BAHÇE AYDINLATMASI KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACIM VAR,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimin bahçesinde 5 adet aydınlarma lambası var.her biri 10-15 W sarfiyatsız ampul,bunla bir sigortaya bağlı aç kapayı ordan yapıyorum.ancak ben aynı anda hepsinin yanması yerıne 3 tanesi ayrı 2 tanaesiayrı yanıp sönsun.zamanında bu tesisat için 3x 1 kablo kullanmıştık.şu an bu kabloda sadece faz ve nötr kablolarını kullanmakta ,toprak kablosu boş durmaktadır.bu sistemin ayrı ayrı (3-2) çalışması için 4x1 kablomu çekmeliyım,yoksa şu an kullandıgın 3x1 kablo bu sorunu çözer mi.bağlatılar nasıl olmalı..yardımlara teşekkurler.

• ŞEMA TEMSİLİ OLARAK ŞÖYLE:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 31 Temmuz 2015; 12:09:04 >
  • YARDIM.....
  • eğer tasarruf etmek istiyorsan, güneş enerjili bahçe aydınlatma sistemleri var. bu lambalar, gündüz depoladıkları enerjiyi, akşam kullanabilmektedirler. kendinden sensörlü oldukları için, ekstra bir kontrol sistemine ihtiyacın olmaz. sabit veya kazık şeklinde, seyyar modelleri var.

• SAĞOL DOSTUM KURULU BİR SİSTEM VAR.FAZLA MASRAF ETMEK İSTEMİYORUM.YUKARIDAKİ ÇİZİMDE KAFAMDA BİR ÇÖZUM VAR AMA USTALARIN ONAYINI ALMAK İSTIYORUM..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

SAĞOL DOSTUM KURULU BİR SİSTEM VAR.FAZLA MASRAF ETMEK İSTEMİYORUM.YUKARIDAKİ ÇİZİMDE KAFAMDA BİR ÇÖZUM VAR AMA USTALARIN ONAYINI ALMAK İSTIYORUM..

Ben de bahçemde sizinkini benzer bir şekilde kullanıyorum . 3x1,5 kablonun birini nötr kullanın , diğer ikisini de 2 ayrı faz Hatti olarak bağlayın . Ben öyle Yaptım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

SAĞOL DOSTUM KURULU BİR SİSTEM VAR.FAZLA MASRAF ETMEK İSTEMİYORUM.YUKARIDAKİ ÇİZİMDE KAFAMDA BİR ÇÖZUM VAR AMA USTALARIN ONAYINI ALMAK İSTIYORUM..

Ben de bahçemde sizinkini benzer bir şekilde kullanıyorum . 3x1,5 kablonun birini nötr kullanın , diğer ikisini de 2 ayrı faz Hatti olarak bağlayın . Ben öyle Yaptım

bilgiye teşekkurler.
    benım kablo zannersem 3x 1 olması lazım emin değilim.ben de şöyle düşündüm.şu an kullandğım kabloda bir faz,bir nötr çalışıyor,toprak sarı olan kabloboşta. çalışmıyor.ayrı bir otomatik sigortaya sarı toprak hattına faz ,nötr ü de şu an kullandığım 1 sigortadan ortak olarak kullansam,sizin anlatınızla aynı olur değil mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 31 Temmuz 2015; 23:06:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış anlamaya meydan vermemek için şöyle Söyleyeyim .
    Kahve renk faz diyelim , maviniz de nötr . Şimdi siz ikinci hat Olmasını istediğiniz Hattın notr unu mevcut mavi kablonuzdan alacaksınız . Toprak Hatti kablonuza da bir sigortadan geçirip faz vereceksiniz.
    1. Hattınız kahve mavi
    2. Hattınız sarı-Yesil ve mavi olmuş olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hür Beyin -- 2 Ağustos 2015; 23:01:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Yanlış anlamaya meydan vermemek için şöyle Söyleyeyim .
    Kahve renk faz diyelim , maviniz de nötr . Şimdi siz ikinci hat Olmasını istediğiniz Hattın notr unu mevcut mavi kablonuzdan alacaksınız . Toprak Hatti kablonuza da bir sigortadan geçirip faz vereceksiniz.
    1. Hattınız kahve mavi
    2. Hattınız sarı-Yesil ve mavi olmuş olacak

evet teşekkurler konu aşagı yukarı çözüldü.iyi akşamlar.izmir-çeşme
  • hur beyin arkadaşın dediği şekilde doğru dur yapabilirsiniz.fakat ilk hazır sistemde sarı yeşıl topraklama kablosunu neden topraklama yapmak için kullanmamışlar.sistem çalışır sıkıntı olmaz topraklama güvenlik için gereklidir kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildboytam35

hur beyin arkadaşın dediği şekilde doğru dur yapabilirsiniz.fakat ilk hazır sistemde sarı yeşıl topraklama kablosunu neden topraklama yapmak için kullanmamışlar.sistem çalışır sıkıntı olmaz topraklama güvenlik için gereklidir kolay gelsin

bilgiye teşekkurler..
  • ustalar, konuyla alakalı bilgim yok ama bahçe aydınlatması başlığını görünce şöyle bir bakıyım dedim. kendi bahçem için aldığım ve uzun süredir kullandığım bi ürün vardı. öyle güzel ışık saçıyodu ki hergün akşam olmasını bekleyip sabaha kadar eve girmiyodum. (biraz abartı oldu ama anlayın siz ne kadar güzel olduğunu :) her neyse ürünün fotoğrafını bırakıyorum. incelemek isterseniz diye site linkini bırakıyorum sizin için. bu kıyağımı da unutmayınn ;) www.fonelight.com/tr

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.