Arkadaşımın kız kardeşi (21) okul derslerine girebilmek için bir laptop alacak. Oyun vesaire oynayacağını düşünmüyorum. Kendisi tıp okuyor. Mühendislik veya çizim programlarıyla işi yok. Bütçesi ile alabileceği en iyi laptop ne olabilir?
Gigabyte Z170-HD3P anakartımda Intel Pentium G4560 işlemcisi vardı. i5-6600'e güncelledim ve problem başladı. Cihaz ya yeniden başlıyor ya anlık mavimsi bir ekran verip yeniden başlıyor ya da donuyor. (BIOS'a vs. erişebiliyorum, Windows gelmiyor)
Eski işlemciyi tekrar taktığımda cihaz açıldı.
Son sürüm BIOS update denedim düzelmedi.
PSU: High Power Absolute 750w Bronze +80 Psu
Çözüm: Sorun işlemcide imiş. İşlemciyi değiştirdikten sonra bir problem kalmadı.
Merhabalar, aklımda bir kaç soru işareti var. İçimde bulunduğum durum biraz özel. Sabrınız için teşekkür ederim.
Ben 2021 yılında ön lisans bitirdim, aynı sene DGS ile AÖF'den 4 yıllığa uzattım. Normalde okuduğum süreç boyunca askerlikle ilişiğim olmaması gerekiyordu. Geçen sene sanırım bir mesaj gelmişti ve askerlik bilgilerime girdiğimde celp bilgileri gözükmüştü diye hatırlıyorum (Sanırım er olarak gözüküyordum. Neresi hatırlamıyorum, Tokat olabilir.), 1 yıllık erteleme hakkım varmış ben de telaşla erteledim ve geçtim. Aynı zamanda şu an açıktan öğretimde son sınıfım. Yani aslında hala okuyorum. Bu arada yaşım 23.
Geçtiğimiz süreçte İşkurun Meslek eğitimi veren bir kursuna girdim. Şu anda kursumun bitmesine bir ay var fakat kursu tam anlamıyla bitirebilmek ve haklarından tam anlamıyla faydalanabilmek için 4 ay boyunca alanımda çalışmam lazım.
Şimdi sorularım şunlar:
- Askerlik süremi nasıl uzatabilirim ve bu durumu düzeltebilirim?
- Askerlik görevimi yedek subay veya astsubay olarak yapmak istiyorum, ilerleyen dönemde mümkün olacak mı?
Turkcell Bakiye satın almak için alınık ilan oluşturmuştum. Kendisi bana yazdı. Numarayı daha sonra aratınca forumdaki bu konuyu gördüm.
Oradan da bu konuya eriştim. Yani bu kişinin Efe Çakan olduğuna kanaat getirdim.
Forum Adı: @OptimusPrime. (Dün ban yemiş)
Gönderdiği Hesap Bilgileri
Tugay Kapdan
TR40 0006 7010 0000 0099 0854 60
Numarası: +90 501 299 04 03
Referanssız üyeye direkt para atmam hata oldu, 420 TL için bunu yapacak insan olabileceğini düşünmüyordum. Bana da ders oldu. Amacım başkalarının mağdur olmasını bir nebze de olsa azaltmam.
Savcılığa nasıl şikayet etmem gerekiyor, nasıl bir yol izlemeliyim. Parayı gönderirken açıklama kısmında "Turkcell 700 TL kontör satın alımı" diye belirtmiştim.
Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Olay görselleri:
Telefonumu dün bir kez açtı, eve geçince halledeceğini söyledi. Konuşmanın sonlarında defalarca aradım açmadı ve en sonunda numaramı engelledi sanırım.
Muhabbet Kuşumun Ölümüne Nasıl Sebep Oldum?
Arkadaşlar demin kuşlarımın tırnaklarını kesmek üzere kafeslerinden aldım. Bir kuşumun tırnağı çok uzundur onunkini kestim. Diğerine dokunmadım, çok ısırıyor diye gagasının ucundan iğne ucu kadar kestim ve kafesine koydum.
Gagasını kestiğim kuş 20 dakika sonra kafeste garip bir iki ses çıkardı baktım yerde. Hala yaşıyordu, sıcak beze sardım vesaire. 15 dakika kadar sonra öldüğünü düşünüyorum.
Acaba ben bu kuşun boynunu mu kırdım yoksa stresten mi öldü? Boynunu kırdığını düşünmüyorum hem sert davranmadım hem de canı yansa ses çıkarırdı sanırım. Kuş 2-2.5 senedir bizde idi ama elimize gelmiyordu.
Hard Diskten Takırtı Sesi Geliyor [Yardım]
Merhabalar bir kaç gün önce veri alanımın yetersiz kalmaya başlamasıyla Wester Digital'in WDC WD4005FZBX0 63T0FY0 4000,7 GB modelini ikinci el olarak aldım.
Bir kaç programla kontrol ettim, sağlık problemi, bad sector vs. sıkıntı gözükmüyor. Windows üzerinden ve Smart Defrag adlı programdan, sürücüleri taratıp düzenlettim (her yöntem ile). İngilizce olarak ta arattığımda bunun kronik bir durum olduğunu fark ettim. 3-5 saniyede bir hep bu ses sürekli olarak geliyordu yabancı bir ağabeyin dediği olayı yaptım, o sorun ortadan kalktı ama hala disk üzerinde işlem yaptığımda bu ses çıkmaya devam ediyor. Performansı etkileyen bir durum yok.
Ağabeyimizin 3-5 saniyeden gelen takırtı için çözümü.
Kasadaki yuva ile HDD arasına (her iki tarafa) kauçuğumsu yalıtım parçasından koydum sesin etkisi azaldı buna rağmen hala ekteki videoda görebileceğiniz gibi son durum bu.
Sorunu çözemezsem belki diski sadece yedeklemek amaçlı kullanacağım ya da durumu belirterek satmayı düşüneceğim (Server için veya kamera kaydı depolamak için uygun olabilir).
Ürünün fotoğrafı:
|
|
Mikrofonumda Geliştirmeler Yok
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 86
İkinci El Bölümü Mesajları: 42
Konularının görüntülenme sayısı: 7.211 (Bu ay: 222)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El