Şimdi Ara

Fırıncıların Yaptığı Fırsatçılık mı?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz ramazan ayındayız ve gördüğüm kadarıyla ekmeğin satıldığı her yerde pidelerde satılmaya başladı.

Bildiğim kadarıyla Bir ekmek 200 gram olarak 1,5 liradan satılırken, bir pide 350 gramdan 3,5 TL'den satışta. Eğer bilgiler doğru ise (internetten kontrol ettim) pide ekmekten daha pahalıya geliyor ki asıl mevzu tam olarak bu değil.

Asıl mevzu fırına ne zaman gidiyor olsam ekmek bulamıyor olmamdır. Kimse kusura bakmasın ama art niyetli düşüneceğim. Bu insanları ekmek bulamadığı için pide almaya zorlamaktır. Daha demin yine fırına gittim ve yine ekmek bulamadım artık sinir olduğumdan ve neredeyse ekmeğe verecek para bile bulamadığımızdan (kimse çalışmıyor malumunuz korona olayından dolayı ülkece bu haldeyiz) ekmekleri bimden aldım. Fırından 6 lira ile 4 ekmek alacaktım, ekmek alamadığım için pide almaya kalksam 2 pide bile alamayacaktım. Esnaf bu zihniyetle piyasayı market zincilerine bırakır,

Abim bizden ayrı yaşıyor, bilirsiniz ki sokağa çıkma yasağı olan günlerde ekmek satmak için fırınla mahalleyi dolaşıyorlar. Yine böyle bir durum yaşanıyor yani ekmek yok, sadece pide satışı var. Bu durum daha da kötü çünkü sokağa çıkma yasağı var polislerin ne kadar anlayışlı olacağını da bilemeyiz. Sokağa çıkmayan adam haliyle sadece pide almak zorunda kalıyor.

Fırıncıların Yaptığı Fırsatçılık mı?!

• Son 3-4 yılda herşeyin fiyatı %150 falan arttı ama ekmeğin fiyatını oy kaybetmemek için zar zor arttırıyorlar. Ben fırıncıların yerinde olsam karar alır ekmeği 4 liradan aşağı satmam
  • O degilde hic huzur kalmadi toplum olarak inanilmaz kutuplaşma ve her yere saldiriyoruz.Nereye kadar gidecek boyle artik huzur lazim.
  • Ulan Ramazan Akıllı Ol Milleti ...

Bu koronayla evde ekmeğin gerçek tadını örendim biz eskiden ekmek filan yemiyormuşuz

Devlet gerçek denetim yapsa fırıncıların %95 i kapanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Mayıs 2020; 20:33:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

Son 3-4 yılda herşeyin fiyatı %150 falan arttı ama ekmeğin fiyatını oy kaybetmemek için zar zor arttırıyorlar. Ben fırıncıların yerinde olsam karar alır ekmeği 4 liradan aşağı satmam
    Adamlar 1 lirayada satsa kazaniyor. Rahat rahat kirasini oduyor elemanin maasini veriyor ssksini yatiriyor. Ama ac gozlulukten yetmiyor diyorlar. Pide olayi ise cok ayri malzemesi tamamen ayni sadece sekil susam corekotu farki var. Nerdeyae 2 kat fiyati var. Firinlar ramazanda para basiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

Son 3-4 yılda herşeyin fiyatı %150 falan arttı ama ekmeğin fiyatını oy kaybetmemek için zar zor arttırıyorlar. Ben fırıncıların yerinde olsam karar alır ekmeği 4 liradan aşağı satmam
    Yanlışınız var pahalıya bile satılıyor. İngiltere'de aasgari ücret satlik olarak 8,74 sterline yükseltilmiştir. Tüm maliyetlerde Türkiye'den kat kat fazla olmasına rağmen ekmeğin 200gr'ı bugün ki kurla 1,18tl'ye geliyor.https://www.tesco.com/groceries/en-GB/search?query=bread&icid=tescohp_sws-1_m-sug_in-bread_ab-226-b_out-bread

• Ekmek ucuz, yıllarca fiyatı artmayan tek ürün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.