Şimdi Ara

ABD Yüksek Mahkemesi TikTok yasağını onayladı: Şimdi ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: 1
Giriş
  • ABD Yüksek Mahkemesi TikTok yasağını onayladı: Şimdi ne olacak?
    ABD Yüksek Mahkemesi, TikTok'un satılmaması durumunda ABD'de yasaklanmasını öngören yasayı onayladı. Böylece popüler video izleme platformunun 19 Ocak'ta karanlığa gömülmesinin yolunu açtı. Mahkemenin 9-0'lık lehte kararı sonrası TikTok'un kaderi, Pazartesi günü göreve başlayacak olan Donald Trump tarafından belirlenecek.

Yasa geçen yıl Kongre'de iki partinin onayıyla kabul edilmiş ve Joe Biden tarafından imzalanmıştı. Ancak yasayı onaylayan vekillerden bazıları fikir değiştirerek TikTok'un ABD'de hizmet vermeye devam etmesi gerektiği dile getiriyor.

Donald Trump hangi adımları atacağını açıklamadı

Kararla ilgili açıklamada bulunan Donald Trump, TikTok'un geleceğine ilişkin kararın kendisine ait olduğunu söyledi ancak hangi adımları atacağı konusunda ayrıntı vermedi.

TikTok CEO'su Shou Zi Chew, Pazartesi günü Washington'da Trump'ın yemin törenine katılacak. Chew, konuyla ilgili şunları söyledi: "Başkan Trump'a, TikTok'un ABD'de kullanılabilirliğini sürdürecek bir çözüm bulmak için bizimle çalışma taahhüdü için teşekkür etmek istiyorum."

Ayrıca Bkz.İddia: Elon Musk TikTok'u satın alabilir

Biden yönetimi, göreve gelen Trump yönetimine saygı göstererek yasayı uygulamayacağını açıkça belirtirse, TikTok'un Pazar günü faaliyete devam etmesi mümkün. 

ABD Senatosu, 15 Aralık 2022'de "ulusal güvenlik endişeleri" nedeniyle federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara TikTok indirmesini yasaklayan tasarıyı oy birliğiyle kabul etmişti. Senato daha sonra, Nisan 2024'te TikTok'un sahibi Çinli ByteDance şirketine yönelik uygulamayı satması yönündeki yasa tasarısını kabul etmişti.

Kaynak:https://www.reuters.com/legal/us-supreme-court-upholds-law-banning-tiktok-2025-01-17/

• Bana ne Amerika'dan... Bir vesileyle bizden de aradan çıksın, kapatalım biz de Tiktok'u.

Daha bugün parkta yürürken apaçilerin Tiktok kadrajına girdim. Affedersiniz mal gibi perende atıyorladı son anda fark ettim. (Ben de affedersiniz mal gibi çıkmış olabilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 17 Ocak 2025; 23:54:11 >
  • Şu uygulama amerikan menşeili olsaydı en büyük kullanıcı kitlesi ve övgücüleri yine bizatihi kapatmak isteyenler olurdu.Trump ve destekçileri için muhteşem bir propaganda aracı,trump'a göre uygulama dünyasının ilahi gücü :) (Not:Tictoc kullanmıyorum ve kullanmayı da düşünmüyorum.)

• Biz de keşke Instagram pisliğini kapatsak.

• Konu kapatmak değil, ABD kendisi hariç TEKEL platform kabul etmiyor. bugün Türkiye sahibi olsa gene aynı olurdu. Konusu açılmışken gotu boklu Suriye bile TÜRK menşei ürünlere %300 ile 500 arası gümrük vergisi getirdi.

• Bizden başkaları da verilerinizi toplayacak olursa karşılarında adil ve bağımsız! yargımızı bulur demek kısaca.

Veri artık günümüzde her şey. Dünyada petrolden değerli, sudan değersiz şeyin adı veri.

Japon, Fin tekelinde olan telefon piyasasını ABD tekeline çekmeleri gibi.

Çin de aynı şeyi yapmıyor mu? Whatsapp, İnstagram yasaklı değil mi? Karşılıklı güçler çatışması işte.

Tek fark ABD Çin'i hükumetin verilere ulaşımı olduğu konusunda dünyayı ikna etmiş olması. Sanki ABD'nin yokmuş gibi.

• Devletler kendi güvenliği veya ülkesinin çıkarları için istediği mekanı veya platformu kapatır, devlet eğer bu gibi durumlarda kapatmıyorsa zaten devlet değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Bunun adı alelen mal varlığına çökmektir. Satmaya zorlamanın elle tutulur hiçbir medeni yanı yoktur.

Algoritmalarını kendilerinin kontrol edemediği bir platformun tıpkı kendilerinin tüm dünyaya yaptığı gibi amerikalıları salaklaştırmaya yönelik olmasından korkuyorlar. Gündemi kendileri belirliyorlar, insanlar bunlar ne isterlerse onu düşünebilir hemde tüm dünyada. Algoritmalarına biraz ayar vermeleri yeter. Bunların alfası betası her türlü testini zaten yaptılar. Bugün youtubede, instagramda filistinliler yönelik videolara ağır algoritma sansürü uygulanıyor, hep ılımlı videolar çıkartıyor. Yani videoları arayarak bile bulamıyorsun. 3. parti arama motorları hariç ki yakında onuda engellerler.

Bizlerde bunların mantığı ile hareket edeceksek instagram, youtube, facebook, twitter hepsi yasaklanmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 18 Ocak 2025; 02:28:38 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Her devletin kendine ait güvenlik çekinceleri var. Bir hesabın attığı bir tane yalan paylaşım" beğen paylaş/ beğen paylaş".. bir yalana on dakikada milyonlarca kişi inanıyor.

Bu platformların yararı olabildiği gibi zararları da var. Devlet eğer devletse kendi güvenliği için nereyi kapatacaksa kapatır ve kapatmalıdır ben bu konuda bütün devletlere hak veriyorum ve bunu yapmazlarsa ortada devletin kendisi kalmaz zaten. Bizdeki bir avuç özgürlük ot çiçek böcek saçma tayfaya bakarak devlet yönetilmez yönetilmemeli.

• Novagate N kullanıcısına yanıt
    Sorun dezenformasyon değil. Bunun yanında ufacık kalır. Daha makro ve anlaşılmayacak ölçekte olan yani algoritma kontrolü.

Nereden mi biliyoruz? Bizzat kendileri itiraf ettiler, tiktok algoritmaları ile amerikan halkını salaklaştırıyor diye kendileri açıkladılar. Yani doğrudan bir tehtit olarak algıladılar bunu. Bunu diyen ve kalan tüm sosyal mecralara hakim olan ülke, bu konuda epey tecrübeli diyebiliriz yani.

Algoritmaların ne kadar gelişmiş seviyelere geldiğini size anlatamam, çok uzun sürer. Ancak şu kadarını söyleyebilirim hiç politize olmamış bir bireyin kafasına nifak tohumları yerleştirecek kadar iyi. Ki o tohumlar zaten istedikleri zaman istedikleri tepkiyi almalarını sağlıyor.

İstenilen ülke/bölgelerin beyin yaşının 7 de kalmasını sağlayacak içeriklerin ön plana çıkartıldığı gibi şeyleri artık yazmama bile gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 18 Ocak 2025; 01:59:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.