Dünya bu amalar ile yönetiliyor. ABD'nin de diğer devletlerin de tek derdi kendi kapitalistleri için çalışmaktır. Sermaye her şeyi yönetir. Kamu yararına 1 adım atılırken şirketler ve zenginler için her gün çalışırlar. Bizde de aynı. |
ABD Yüksek Mahkemesi TikTok yasağını onayladı: Şimdi ne olacak? (2. sayfa)
-
-
Hocam ben onların haklı olduğunu değil, güçlerin onların ellerinde olduğunu, istedikleri gibi at koşturabildiklerini, Güç kimdeyse onun da benzerini veya daha fazlasını yapacağını söylemek istiyordum.
Her ülke yapıyor. yapmayan yok. Ha artık kim ne kadar yapabiliyorsa...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devlet cihazlarında yasağı anlarım da uygulamayı satmak nedir? Zorbalık resmen. Çin de çıksın Reddit i bize satın desin o zaman.
ABD nin kabadayılığı konusunda kızsam da mütekabiliyet gereği Çini savunacak konuma giremiyorum. Sadece ABD değil, Çine hiçbir ülkenin uluslararası uygulaması giremiyor ki!
E sen herkesin yatak odasına kadar girebileceksin ama kimse senin dış kapından içeri giremeyecek...Çin değil de herhangi başka bir ülke olsa düşüncem farklı olurdu tabi...
-
Kapanacağını düşünmüyorum. Başka biri tarafından alınır zengin ABD'li.
-
Elon alsın işte :)
Altında çok bir sebep aramaya gerek yok, ABD Çin menşeli herşeye uyuz oluyor işin özeti bu. Kendi uygulamalarının yaptığı veri toplamasını
Çin'in ABD'liler üstünde yapmasını istemiyor. Rekabet istemiyorlar kısacası.
-
bence tiktok kullanıcıları tepkilerini vermeliler,abd her istediği şeyi kapatamaz özgürlük ihlali gerçi çinde yapıyordur bunu bizler bilmiyor olabiliriz.
-
yasakçı zihniyet yine yorumlarda belirmiş. Bi de İnstagram da kapansın falan yazmış andaval. Sen istediğin kadar engelleme yap olacak olan farklı platformda olur ama beyin yok ki bunlarda anlasın.
bu yasağın en önemli nedeni çin halk cumhuriyetinin birkaç yıl önce yürürlüğe soktuğu kanun. buna göre çinli şirketler savaş veya barış zamanında bir mahkeme kararına ihtiyaç duymadan çin devletine istihbarat toplamak için yardım etmek ve bilgi paylaşmak zorundalar.bakın, kanun, eğer ihtiyaç olursa, mahkeme kararı olursa yardım etmek zorundasınız demiyor. sürekli ve aktif olarak istihbarat toplama faaliyetlerine katılmalarını zorunlu tutuyor. sadece bilgi toplamakla da kalmayıp, ulusal çıkarlar gerektirdiğinde bir silah olarak kullanılmalarını da zorunlu tutuyor. Bu gibi firmaları instagramla facebookla kıyaslamak cahillikten başka bir şey değildir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X