Şimdi Ara

Akaryakıt Pompacılığı Yapacak Kişiler İçin Rehberlik Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç gündür çalışıyorum internette adam gibi bir yer bulamadım eğitim videosu tarzı , kendi başıma öğrendim şimdi anlatayımda birinin işine yarar

Dizelli Araçlar = istasyonlarda 2 çeşit dizel pompası olur biri euro dizel diğeri normal dizel , gelen araçların %95 i genelde euro dizel alır eski kamyon tipi araçlar normal dizel alır işe girdiğinizde sürücüye içinizin rahat etmesi için sorabilirsiniz abi euro dizel mi diye , şimdi gelelim pommpa nasıl yapılır

Öncelikle araç geldiği gibi plakasını bilgisayara girmeniz lazım zaten gösterirler bunu girdikten sonra adama hoşgeldiniz diyin euro dizel mi diye sorun sorduktan sonra yakıt kapağını açın bazıları anahtar veriyor onu takıp açıyorsunuz neyse yakıt kapağını açtınız adamın istediği fiyatı pompaya yazıyorsunuz yazdıktan sonra pompayı alıp araca sokun soktuktan sonrada size verilen keyi ( madalyon tarzı bir şey ) fiyat girilen yerin altındaki yere bastırıp okutun size nerede olduğunu gösterirler zaten oraların , dolum yapana kadar bekleyin dolum yapılırken ekranda sayılar matrix gibi akıyor ne zaman akmayı bitirirse o zaman dolum bitmiştir dolumun bittiğini pompanın birden stop etmiş araba gibi sallanmasındanda anlayabilirsiniz sonrasında pompayı aldığınız yere koyun yakıt kapağını kapayın eğer adam size nakit verdiyse dolum bittikten sonra aracın plakasını girdiğiniz yerde ödeme bekleniyor diye yazı gelecek nakit verdiyse nakite tıklayın başka bir şey yapmanıza gerek yok o size fişi verir adama verirsiniz , eğer kredi kartıyla ödeme yapıyorsa sizin olduğunuz yerdeki bilgisayarda ( benim girdiğim iş yerinde var ) ödeme bekleniyor yazısına yine tıklayacaksınız ondan sonra kredi diye yer var oraya basacaksınız bir ekran gelecek eğer kart temassızsa sadece kartı yapıştırın kart okutma yerine aynı dolmuşta akbil okutur gibi o anlar direkt , eğer temaslıysa kartı aşağıdan takın sonra banka mı kredi kartı mı diye gelecek adam söyler ne kartı olduğunu oraya tıklarsınız sonra adam şifresini yazar onaylanınca fişi verirsiniz adama , bide jeton almak isteyen kişiler oluyor markette ödeme yapıyorlar böyle olduğunda ödeme bekleniyor yazısına tıklayın nakit ve kredi yerleri çıkacak ama alttaki diğer yerine basıp oradaki kredi yerine basacaksınız öyle oluyor , fişi alıp adama verin ayriyetende adam size bir fiş verecek adamdan o fişi almayı unutmayın dizel araçlar genel olarak böyle ama benzin koyulan araçlarda geliyor sadece takacağınız pompa değişir genel prosedür böyle

Taşıt tanımalı araçlar = bunlarda plaka falan yazmıyoruz genelde şirketlerin servis araçları yada Coca colanın plesiyerleri ( bakkallara mal götüren o araç ) yada otobüsler oluyor böyle adamlar geldiğinde plaka yazmayın adam gelsin size anahtarı versin yakıt kapağını açın bu araçlarda genelde euro dizel oluyor ama içiniz rahat etsin siz yine sorun , neyse yakıt kapağını açtınız pompayı soktunuz sonra adam size kart verecek o kartı madalyonunuzu okuttuğunuz yere otobüs akbili gibi yapıştırıp okutun ama madalyonunuzu okutmayın sadece o kart , kart okununca bilgisayara adamın plaka düşecek pompa adamın aracının içindeyken o bilgisayardaki plaka bir kere tıklayın o doluma başlayacak dolum bitince pompayı alın yerine koyun yakıt kapağını kapatıp anahtarı adama verin eğer kartta sizdeyse kartıda verin sonra bilgisayara gidin hani demiştim ya ödeme bekleniyor yazısı çıkacak , o buradada çıkıyor ama nakit kredi kartı yazıları çıkmayacak sadece ödeme bekleniyor yazısına basın o otomatik size fişi verecek sonrasında fişi adama verin bitti

Motorsikletler = motorlar benzin alıyor 50 cc gibi olan yani kurye motorlarında yakıt kapağı oturma yerinin altında oluyor adam motordan inince orayı kaldırır oraya koyarsınız pompayı , motorlardada kısacası şöyle yapılacak = motor geldi bilgisayara plakayı yazdın merhaba merhaba ne kadarlık koyalım abi 300 liralık koy önce yakıt kapağını açtın sonra bilgisayara gittin 300 lira yazdın pompayı aldın yakıt girişine soktun sonra sendeki madalyonu sisteme okuttun o dolum yapacak , dolumun bittiğini nereden anlıyorsun ekranda matrix gibi akan sayılar durunca , yakıt kapağını kapattın ondan sonra plakasını girdiğin yere gittin ödeme bekleniyor yazısı geldi bir kere tıkla ona nakit mi kredi mi diye soracak nakit verdiyse ki genelde motorcular nakit veriyor nakite bir kere bas o zaten sana fişi verir eğer krediyse krediye tıkla temassızsa otobüse akbil basar gibi kartı okut sonra adama kartı fişle ver temaslıysa alttan tak kredi kartı mı banka kartı mı diye sorduğunda adama söyle ne kartı bu diye adamın söylediği kart türüne tıkla sonra adama şifreyi yazdır iş bitince fişini ver

Evet arkadaşlar genel olarak böyle , LPG li araçları soracak olursanız onu bende tam öğrenemedim şuan , arabadan hortumu çıkarırken hafif patlama yapıyor orası tırsıttı beni biraz ona biraz daha bakıyorum onuda adam edince buraya eklerim yazdıklarımla alakalı soracağınız soru varsa özelden bana yazmayın cevaplamam buradan yazın en azından diğerlerininde merakını gideririz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 4 Temmuz 2024; 12:35:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Maaş ve çalışma saatleri ve memnun musun işten?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mrkl123 M kullanıcısına yanıt
    16.00 - 22.30 çalışıyorum şuan , bugün 3. Gün olacak yoğunluk genelde saat 6 7 gibi oluyor baya taşıt tanımalı araç geliyor onları giriyoruz ama saat 21 gibi çok fazla yoğunluk yaşamıyoruz arada tofaşlar geliyor onları dolduruyoruz iş kolaya benziyor ama gelen araç min 2000 dolduruyor yani pek hata yapılarak öğrenilebilen bir iş değil yanında bilen birinin durması lazım oturtana kadar , ne kadar bilsende bir sürü araç geldiği için sıkıntı olabiliyor bazı araçlar kafanda kalmıyor maaş şuan asgari + araçlar bahşiş veriyor geçen bmw li biri geldi yeni olduğumu görünce 100 lira bahşiş verdi mesela

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş teşekkür ederim bilgiler için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bugün LPG yide öğrendim hemen anlatıyorum

Şimdi beyler araç geldi plakasını ekrana yazıyorsunuz sonra şoförle merhaba merhaba ne kadarlık 300 lira abi tamamdır hemen yapıyorum abi diyip arabanın altına bakıyorsunuz bazı yerlerde benzin dizel girişinin olduğu yerde oluyor onlar için çevirmeli bir alet oluyor zaten görürsünüz İnternetede yazabilirsiniz bazılarındada aracın altında oluyor bagajın altında yani arabaya eğilip bakınca görülür , bunların bazılarında kapak olmuyor bazılarındada oluyor o çokta iplenecek birşey değil şimdi gelelim o hortum nasıl takılacak

Arkadaşlar bu boru çok saçma bir borudur öğretilemez aynı bebeğin yürümeyi öğrenmesi gibi öğreneceksiniz siz nasıl bebeğe bak şimdi şöyle adım atacan ayağın bu kadar ileride olduğunda diğer ayağını bir o kadar ilerletecen tarzı konuşmuyorsanız buradada aynısı , o hortum elinize uyacak gücünü kavrayacaksınız sıkışını hissedeceksiniz kilit tam olarak oturacak falan bunlar zamanla olan bir şey ha başkası 1 saatte öğrenir başkası 1 günde başkası 1 haftada bu kavrama gücüyle alakalı değil eğer yapamazsanız ben mal mıyım diye düşünmeyin sadece onlar ellerine uygun olan kombinasyonu daha önce keşfettiler olarak düşünün

Neyse adam size söyledi 300 liralık doldur diye siz gidip önce bilgisayara 300 lira yazıyorsunuz sonra pompanın şalterini 0 dan 1 e çekiyorsunuz ondan sonra pompayı alın deliğe sokun madalyonunuzu okutun o başlar , bitincede pompayı alın ama dikkat edin alırken patlama yapabilir hafiften , orada sakin olun ondan sonra pompayı koyun yerine şalteri 1 den 0 a çekin sonrada LPG kapağını kapatın oldu bitti

• faydali konu, tesekkurler.

• Sürücüler içinde birkaç şey yazayım

Eğer indirim kartınız varsa biz pompaya fiyatı girip pompayı arabaya sokup sisteme onay vermeden şunu söyleyin geçen bir adam arabayı park etmişti arabanın içinde telefonla konuşurken sorduk ne lazım diye 500 lira euro dizel dedi gittik fiyatı girdik pompayı soktuk onayı verdik adam telefonla konuşma bitince geldi abi indirim kartını vermemişim dedi , Bunlara siz bakacaksınız

Şimdi arkadaşlar arabayla benzinliğe geldiğinizde sadece 600 dizel demeyin aracınız dizelse , yeni başlayan biri olduğunda normal dizel mi euro dizel mi karıştırabilir ağzınızdan yarım saniyelik ek bir kelime daha çıksın euro isteniyorsa sonra arabama niye normal koymuş bunlar diye ağlaşmayın

Pompacılara sanki vardiya müdürleriymişsiniz gibi emir vermeyin bazen araç geliyor hadi lan benle ilgilenin biri camlarımı silsin falan yapıyor emin olun o adamı en sona bırakıyoruz

Eğer motor kullanıyorsanız adamın pompayı motora sonuna kadar sokmadığından ve pompayı sonuna kadar açmadığından emin olun yoksa pompanın basıncından motordaki yakıt dışarı fırlayabiliyor bunuda bilin

Eğer yakıt kapağınız anahtarla açılıyorsa ve arabanıza bakmaya genç birinin geldiğini görüyorsanız yakıt kapağını kendiniz açın çocuğun anahtarı kırma riski var

Arabayı park ettiniz pompacıya fiyatı söylediniz söyledikten sonra markete uzamayın direkt adamın fiyatı doğru yazıp yazmadığını onaylayın 2 saniye ekrana bakıp lan ne onaylayacağım alt tarafı fiyat yazacak diyenler için aynı anda 4 arabayla uğraşırken o iş o kadarda kolay gelmiyor meslekte 10 senelik adam bile yanlışlık yapar ben bir abiyi son anda kurtarmıştım biri gelmiş 50 liralık gaz istemişti abi 500 liralık yazmıştı fark ettim düzelttik

Kadın sürücüler için söylüyorum biz pislik tacizciler topluluğu değiliz parayı kartı verirken parmağınızın ucuyla tutarak vermeyin arabadan bakarken her an boynunu avuçlayıp okşayacakmışız gibi bakmayın milleti tribe sokmayın

Şuanlık bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 5 Temmuz 2024; 8:10:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer pompacılar yoğunluktan dolayı meşgulse ve arabanıza bakamıyorsa nerede kaldınız lan 2 saat bekliyoruz tarzı konuşmayın bu İstanbul trafiğinde tıkanmış yolda korna çalmaya benzer sen korna çaldın diye adamlar fermuar sistemi yapıp sana nasıl yol vermiyorsa buradada böyle zaten araba bitince sizede bakacaklar

• Yer neresi hocam İstanbul'mu

• ByGÖKTÜRK kullanıcısına yanıt
    Çorludayım

• Up

• Yaşın gencse ve acil para lazım değilse bırak zanaat öğrenecek iş bul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Ekime kadar

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    Yaş kaçtı hcoam

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    20

• Bir aracın yakıtının benzin mi dizel mi olduğunu nereden anlarsınız

Benzin = kapağı açtığınızda yeşil renkli etiketler varsa , 95 97 li ve Pb yasak tarzı şeyler varsa kurşunsuz falan diyorsa E5 E10 tarzı şeyler varsa benzinlidir

Dizel = benzinde verdiğim ibarelerin hiçbirini görmediyseniz dizeldir , dizellerde o çevrilen yakıt kapağında diesel diye yazar , yada yakıt kapağının içinde yeşil arka planlı euro diesel yazar

Gelen araçların %99 u euro diesel alır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.