Merhabalar bir kaç gün önce veri alanımın yetersiz kalmaya başlamasıyla Wester Digital'in WDC WD4005FZBX0 63T0FY0 4000,7 GB modelini ikinci el olarak aldım. Bir kaç programla kontrol ettim, sağlık problemi, bad sector vs. sıkıntı gözükmüyor. Windows üzerinden ve Smart Defrag adlı programdan, sürücüleri taratıp düzenlettim (her yöntem ile). İngilizce olarak ta arattığımda bunun kronik bir durum olduğunu fark ettim. 3-5 saniyede bir hep bu ses sürekli olarak geliyordu yabancı bir ağabeyin dediği olayı yaptım, o sorun ortadan kalktı ama hala disk üzerinde işlem yaptığımda bu ses çıkmaya devam ediyor. Performansı etkileyen bir durum yok. Ağabeyimizin 3-5 saniyeden gelen takırtı için çözümü. Kasadaki yuva ile HDD arasına (her iki tarafa) kauçuğumsu yalıtım parçasından koydum sesin etkisi azaldı buna rağmen hala ekteki videoda görebileceğiniz gibi son durum bu. Sorunu çözemezsem belki diski sadece yedeklemek amaçlı kullanacağım ya da durumu belirterek satmayı düşüneceğim (Server için veya kamera kaydı depolamak için uygun olabilir). Ürünün fotoğrafı: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İşsiz_Nette -- 27 Aralık 2020; 19:48:46 > |
Bildirim