1100 değil 825
Herkes ne olduğunu anladı galiba. Az önce yengemin kartıyla parasını çekince gördüm acı gerçeği.
Evet yanlış duymadınız 1 yıl once pandemi destek falan dediler 1. Faz ödemeler için başvuru yaptım ancak şu an edevletten bakıyorum hala "süreç devam ediyor" uyarısı var.
Sağda solda devlet para saçıyor diyenlere duyurulur.
Bakınız reddedildi falan demiyorum süreç devam ediyor yazıyor.
Sessiz sedasız bir kadın cinayeti
Bizim burada bir hafta önce 20 yaşında bir kız kafasından vuruldu dün öldü.
Az önce aklıma geldi internetten bi bakayım dedim hiçbir şey yok.
Kim bilir bu ülkede günde kaç kişi bu şekilde ölüyor. Kirsal küçük bir yerde birkaç ay konuşulup unutulur.
Maalesef twitterda gündem olmayıncaya kadar hiç kimse umursamıyor artık adaleti.
Kamu veya özel kurumlar fark etmiyor hepsi birilerinin tekelinde.
Hastanede adli vakaları takip eden hiç mi gazateci haberci yok?
A101 1kg kıymaya 13 tl zam
Az önce 500 gr kombinet marka kıyma aldım. Etikette 17 lira yazıyordu kasaya gittim 23.50 dedi. Bu akşam fiyat değişti daha etiketi değişmedik dediler.
Bir gecede ne oluyor ki 13 lira zam geliyor.
Edit: Arkadaşlar sürekli et alan biri değilim genelde büyük hayvan alir kendim keser kavurma yaparım.
Misafirliğe gidiyordum gelirken yarım kilo kıyma getir çiğköfte yapalım diye götürdüm.
Kirsalda olanlar kasaplardaki kıymanın ne oldugunu daha iyi bilir.
Edit2: konu benim kıyma almamdan çok marketin satması. Belki benim alım gücüm var beni etkilemiyor. Belki bulunduğum yer küçüktür migros carfur yoktur.
Edit3: şikayeti yaptım.
Edit4: o kiymayla çiğ köfte yapilmaz diyenlere: ilk önce onu boşverin konu o değil. Farkindaysaniz kıymayı aldım tadını beğenmedim şöyleydi böyleydi gibisinden bir şey demiyorum.
Diğer konu ise kendim de hayvancılık| işi ile uğraşıyorum. Marketlerden aldığınız etleri kiymalari kesilen hayvanları görseniz bir daha et yemezsiniz.
X kişisi besicilik işi yapiyor ve danasi hastalanıyor dayiyor ilaci iyilesmiyor son çare kesiyor. En ufak besi danası 200 kilodan aşağı yoktur. Bugün dananın kesim fiyatı (bizim burada) 38 lira. Eder mi size 7 bin 500 lira.
Sizin sağlığınız için 7 bin 500 lirayı çöpe atacak insan olduğunu düşünüyor musunuz? Olsa bile sizce kaç insanda kaçtır?
Şimdi o hastalıklı ilaçlı et mahalle kasabinda mı rahat satılır yoksa bin tane hayvanın içinde eriterek mi?
Hoş kasapta da olsa siz bilmezsiniz.
Mahalede müstakil evim var ve evimde garip seyler olduğunu hissediyorum. Galiba birisi anahtarımı kopyalamış. Dün akşam komşularım beni aradı ve isigimin yandığını söylediler. 10 gündür gitmediğim evde ışığı açık birakmam ve komşuların bunu fark etmemesi mümkün değil.
Hırsızlık gibi değil evde çok derin inceleme yaptım sadece odamin kapısını kapattigimi cok iyi hatirliyorum kapı acıktı ve isik yanikti.
Yapacak kişinin tekrar yapması için farkina vardığımi bilsin istemiyorum şu an ve bu yuzden kimseye de bir şey soylemedim.
Kameralar konusunda hiç bilgim yok.
Mahalledeki müstakil evimi izlemek istiyorum ama hangi kamerayı sececegimi bilmiyorum. Yardımcı olabilmeniz icin bir kaç hususu ve isteği belirtmek ıstiyorum.
-evde sadece 1 kamera olsa salona koysam yeter bana.
- kamera gece görüşlü olsun istiyorum( gece eve giren insanı tanimak için ışık açık olması mi gerekiyor)
- yapisiktaki evde wifi var kullanabilirim.
- mümkünse telefondan da izlemek istiyorum.
- eve hırsız girdi ve kamerayı gördü ve kamerayı almak istedi o zaman görüntüler de beraberinde mi gidecek?
- 1 2 gün kayıt yapsa onları izleyip silsem yeter bana.
Yardımlarınız gerçekten önemli.
.
.
YEMEN: türkiyenin sıradaki sınırdışı operasyonu
Bugünlerde ahaberde YEMEN ve husilerle ilgili haberler dolaşıyor.
Yine osmanlı hikayeleri gelecek galiba.
Yaklaşık 6 yıllık suudilerin başarısız savaşı sonrasında galiba suudiler türkiyenin kapısını çaldı. Çok kısa bir süre önce suudiler boykot falan diyordu ardından dostuz falan dediler.
Yavaş yavaş türkiyenin de müdahele etmesi gerekiyor fikrini dillendirmeye çalışıyorlar gibi gibi.
Yanılıyorum umarım.
Silinsin
Silinebilir
Mobil operatörlerin çaktırmadan paketleri 28 gün yapması
Herkese merhaba arkadaşlar.
Mobil operatörlerin faturasız hatlarda eskiden aylık(30 gun) olan paketleri çaktırmadan 4 haftaya/28 gün [4*7(1hafta)] düşürmesi olayını mutlaka gündem yapmalıyız diye düşünüyorum.
Turkcell'de böyle diğer operatörlerde de böyle diye biliyorum.
Öne çıkarıp gündem yapalım.
Arapça vs ingilizce
Çok merak ettiğim bir soruyu size de sormak istiyorum.
Normal camide falan bir ay gibi kısa bir sürece günde maksimum 20 dk falan dersle çocuk veya genç olsun insanlar arapçayı(kuran arapçası) okuyabiliyor. 3 ayda falan yaşlılar dahi kavrayabiliyor.
Ilk okul ortaokul ve lisede dahi ingilizce dersi görmesine rağmen bırakın konuşmayı kimse okuyamıyor bile.
Alfabe desen arapça bizimkine daha çok yabancı. Imamlarin eğitim ve bilgi düzeyi ortada zaten.
Bu durum niye böyle cidden.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 346
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 24.525 (Bu ay: 114)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 690 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic