Dsg'nin düşük hızda, yoğun trafikte kullanımı
Aracı yeni aldım (2019 style 1.6 tdi 30k km) daha önce dsg kullanmadığım için haliyle araştırıyorum nasıl daha düzgün kullanabilirim diye.. Düzgün kullanımda sorunsuz bir şanzıman olduğunu anladım. Fakat aracı düşük hızlarda düzgün kullanmanın çaresi pek yok gibi.. Malüm 5-6 km hıza eriştiği zaman vitesi 2ye atıyor, ola ki hızlanmazsanız 2. Viteste yarım debriyaj gidiyor araç, düşük hızda akan trafikte de "hele bi 500 metre açılsın öyle giderim" diyemiyorsunuz.. O yüzden f1 kulakçıkları ile manuel moda geçip vitesi küçülterek yol alıyorum ama bazen mallaştığını hissedebiliyorum şanzıman "niye 1e aldın ne güzel 2ye atmıştım" diyor.. Bu şekilde manuele alarak vitesi 1e alırsak kavramayı koruyalım derken mekatroniğe bir zarar verir miyiz? (manuele alıp çok sık komut göndermenin mekatroniğe zararı olduğunu okumuştum) ayrıca şunu da farkettim, kulakçıklarla vites düşürünce, vites topuzu ile düşürmekten daha geç algılıyor gibime geldi ve daha kararsız gibi. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi forumlar. 60-100 bin km arası 2. El bir araç alma aşamasındayım(320-340 bin tl arası)(executive) . Kullanan arkadaşlar ne der? "Crv alma şunu al bu fiyatlara daha mantıklı" dediğiniz marka model var mı? Km düşük olacak ve 4x4 olacak farklı bir araç tavsiyesi olan arkadaşlarımızı da dinlemek isterim. Neden 4x4 kışları rahat etmek(kışları haşin geçen bir yerdeyim) ve araçla bağ-bahçe giderken arkama çok bakmamak istiyorum(sık gidiyorum). O paralara 2012 150-200 bin km civarında xc60 da geliyor hem km hem çekiş kafamı çok karıştırıyor o yüzden bilen abilerimize bir danışmak istedim.
2012 1.6 tdi manuel superb chiptunning
|
Freemont alıyorum..
|
Bosch b1zmı 18604 klima
|
Geçici görevlendirme ve yolluk
|
|
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 81
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 53.214 (Bu ay: 2.390)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası