Ryzen 5 5600 için anakart tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba, bütçem en fazla 1500 TL (bu sınırı aşmayacak tavsiyelerde bulunabilirseniz müteşekkir olurum). Ram seçimini de henüz yapmadım fakat Kingston Fury Beast Black 16 GB 3600 MHz DDR4 CL18 KF436C18BB/16 Ram modelini almayı düşünüyorum. Demek istediğim 3600 mhz ram takacağım gibi görünüyor. İleride yanına bir 16 daha eklemeyi düşündüğüm için tek modül tercihinde bulunacağım.
Sanırım B550 serilerinden bir kartı bütçe dolayısıyla almam mümkün gözükmüyor. Aklımda şu 2 karttan birini almak var:
Ama aklımda 2 soru işareti var: Birincisi kartın bios sürümü işlemciyi destekleyecek şekilde gelir mi acaba? İkincisi ise bahsini ettiğim ram'leri 3600 mhz olarak çalıştırabilir miyim? Anakartların sitelerinde birebir aynı modelin desteklendiği yazmıyor çünkü.
SSD İçin Hangi Kızağı, Ram için Hangi Modeli Tercih Etmeliyim
Merhabalar, Lenovo marka V110-15isk model laptopuma SSD takmak ve ramini yükseltmek istiyorum fakat hangi tür kızak ve ram almam gerektiğinden emin değilim. Öncelikle AIDA64 programı ile DVD-ROM'un modelini buldum: PLDS DVD-RW DA8AESH
İnternette bu diskin 12.7 mm olduğu yazıyor, bu bilgiye dayanarak 12.7 mm kızak almam mı gerekiyor, bir de şunu sormak istiyorum, hız açısından SSD'yi HDD'nin yerine takıp, HDD'yi ise bu kızakla beraber disk yuvasına takmak daha mı performanslı olur?
Gelelim ram konusuna, ramexpert programı ile çıkan sonuç bu:
İkinci slota takabileceğim ram 8 gb mı olmalı yoksa 4 gb mı? Çünkü internette 4 gb ddr4 2133 mhz bellek bulmak biraz zor da.
Xiaomi Mi A2 mi Xiaomi Redmi Note 7 mi?
|
LG G2 Brick Oldu Nasıl Kurtarabilirim?
|
|
Bu laptop nasıl benzer fiyata daha iyisi var mı? (Yardım)
|
S3 Mini Batarya Problemi
|
TELEVİZYON TAVSİYESİ
|
Bütçem 1850 Resimdeki sistem nasıl?
Bütçem 1850 Resimdeki sistem nasıl?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.757 (Bu ay: 57)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware