Şimdi Ara

SSD İçin Hangi Kızağı, Ram için Hangi Modeli Tercih Etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Lenovo marka V110-15isk model laptopuma SSD takmak ve ramini yükseltmek istiyorum fakat hangi tür kızak ve ram almam gerektiğinden emin değilim. Öncelikle AIDA64 programı ile DVD-ROM'un modelini buldum: PLDS DVD-RW DA8AESH

İnternette bu diskin 12.7 mm olduğu yazıyor, bu bilgiye dayanarak 12.7 mm kızak almam mı gerekiyor, bir de şunu sormak istiyorum, hız açısından SSD'yi HDD'nin yerine takıp, HDD'yi ise bu kızakla beraber disk yuvasına takmak daha mı performanslı olur?

Gelelim ram konusuna, ramexpert programı ile çıkan sonuç bu:

SSD İçin Hangi Kızağı, Ram için Hangi Modeli Tercih Etmeliyim

İkinci slota takabileceğim ram 8 gb mı olmalı yoksa 4 gb mı? Çünkü internette 4 gb ddr4 2133 mhz bellek bulmak biraz zor da.

• ram 4 olmalı - diski ne için kullanacaksın ? sistemi kurmak için mi oyun için mi bunun yerine en temizi al bi harici kullan

• Cevabınız için teşekkür ederim, sistem kuracağım, şu anki hard diskim epey yavaş hâliyle sistemi de yavaşlatıyor. Hem sistem açılışını hızlandırmak hem de içine birkaç oyun kuracağım.

Bu sistemin alabileceği maksimum ram miktarı 8 gb mıdır yani, yabancı forumlarda 16 gb yazanları gördüm şüpheye düştüm ondan sorma ihtiyacı hissediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.