Şimdi Ara

Ram alıcam 4x4 mü 2x8 mi ? Hangi marka / model ram sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilk sorum 2x4 2x4 şeklinde 4 slota 4 gb lik rammi takmak daha iyi, yoksa 2x8 alarak 2 slota 8 gb takmak mı daha iyi?

Bu ramleri geçen sene görmemiştim bu ramların özelliği nedir?

SKILL 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2133MHz CL9 1,65V Dual Kit Ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-2133c9d-16gtx-16gb-%282x8gb%29-trident-x-ddr3-2133mhz-cl9-1,65v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62862

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL10 Kırmızı Soğutuculu Ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmy16gx3m2a2400c10r-16gb-%282x8gb%29-vengeance-pro-ddr3-2400mhz-cl10-kirmizi-sogutuculu-ram/productdetails.aspx?I_ID=66505

Bu iki ram arasından hangisini almamı önerirsiniz ?

Edit: işlemcim 4770k, anakart olarak asus vı formula z87 veya extreme

anakartım dual channel özellikli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 28 Ekim 2013; 13:46:14 >

• 4x4 şeklinde alırsan belleğe erişim süreleri daha kısa olur ve iyi olur. Zaten 32GB'tan fazla takamayacaksın. 4X4 şeklinde alman daha iyi olur. RAM olarak kesinlikle Corsair derim Gskill'e göre. Çünkü Garantisi ve satış sonrası hizmeti gerçekten çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 28 Ekim 2013; 13:15:29 >
  • Teşekkür ederim. Arkadaşlar konu güncel çoğunlugun önerısıne göre karar verıcem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Teşekkür ederim. Arkadaşlar konu güncel çoğunlugun önerısıne göre karar verıcem.

benim avatar mefta olmuş şimdi fark ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5AF373BF5

quote:

Teşekkür ederim. Arkadaşlar konu güncel çoğunlugun önerısıne göre karar verıcem.

benim avatar mefta olmuş şimdi fark ettim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar anakartım dual channel özellikli onuda belirteyim.

yanı 4x4 mü 2x8 mi alayım ?

• quote:

Arkadaşlar anakartım dual channel özellikli onuda belirteyim.

yanı 4x4 mü 2x8 mi alayım ?

Sistemi render amaçlı kullanmayacaksanız 2X4 gb yeterli.

İlla 16 yapmak istiyorsanız 2x8 dual kit alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Ekim 2013; 13:50:46 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    evt hocam 16 gb de kararlıyım uzun yıllar değişmeyeceğim çünkü, siz 2x8 dedınız usttekı arkadaş 4x4 dedı yıne kafam karıştı , peki hocam hangı ramı önerırsınız corsaırın pro serısımı ? gskıll ın trıdent x modelınımı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evt hocam 16 gb de kararlıyım uzun yıllar değişmeyeceğim çünkü, siz 2x8 dedınız usttekı arkadaş 4x4 dedı yıne kafam karıştı , peki hocam hangı ramı önerırsınız corsaırın pro serısımı ? gskıll ın trıdent x modelınımı?

Arada uçurum farklar olmaz, 4x4x4x4 de alabilirsin, ancak ramlerdeki parçalanma arttığında okuma yazma hızı hafif bir düşüşe giriyor, 4x4x4x4 aldığında 8 + 8 şeklinde dual çalışır. Ama 4 4 4 4 olduğu için büyük dosya kopylamada bir miktar kayıp olabilir ama bu kaybı sadece test programlarında görürsün onlarda önemsiz ufak kayıplardır. Ram modül sayısı azalıp kapasite arttığında cache ve buffer alanı birim başına daha yüksek olduğundan daha iyi sonuç verir.

İki ramde iyidir, gskillerin intelde daha az problemli olduğunu duymuştum, hangisi bütçene uygunsa onu al fark eden birşey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Ekim 2013; 17:44:22 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam yani 2x8 testlerde daha hızlı diyorsunuz. Marka model konusunda kararsızım gerçekten.
  • quote:

Anladım hocam yani 2x8 testlerde daha hızlı diyorsunuz. Marka model konusunda kararsızım gerçekten.

2 marka ile de problem yaşamassınız, yeni sistem toplarken gskill tercih eden sayısı daha fazla, bende sistem toplarken gskill tercih ettim sistemi kurduğumda donma sorunu yaşıyordum gskill ramlere baya saydırmıştım corsair alsaydım demiştim ama sorunun ekran kartı kaynaklı olduğunu anladım şu an hiçbir sorun yok gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

2 marka ile de problem yaşamassınız, yeni sistem toplarken gskill tercih eden sayısı daha fazla, bende sistem toplarken gskill tercih ettim sistemi kurduğumda donma sorunu yaşıyordum gskill ramlere baya saydırmıştım corsair alsaydım demiştim ama sorunun ekran kartı kaynaklı olduğunu anladım şu an hiçbir sorun yok gayet memnunum.

Alıntıları Göster
    Selamlar,

Aralarında fark olmaz sizin anlayacağınız türden. Belki sentetik testlerde çok az bir değişim olabilir. 2x8 Gb alabilirsiniz. Hem az da olsa tüketim azalır hem de bellek kontrolcüsüne düşen iş. Vengeance Pro modeli son derece güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Aralarında fark olmaz sizin anlayacağınız türden. Belki sentetik testlerde çok az bir değişim olabilir. 2x8 Gb alabilirsiniz. Hem az da olsa tüketim azalır hem de bellek kontrolcüsüne düşen iş. Vengeance Pro modeli son derece güzel.

Alıntıları Göster
    @tech guru
    @donanımcı123

Teşekkür ederim.
  • quote:

Arkadaşlar 16 gb ram yapıcam.

ilk sorum 2x4 2x4 şeklinde 4 slota 4 gb lik rammi takmak daha iyi, yoksa 2x8 alarak 2 slota 8 gb takmak mı daha iyi?

Bu ramleri geçen sene görmemiştim bu ramların özelliği nedir?

SKILL 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2133MHz CL9 1,65V Dual Kit Ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-2133c9d-16gtx-16gb-%282x8gb%29-trident-x-ddr3-2133mhz-cl9-1,65v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62862

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL10 Kırmızı Soğutuculu Ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmy16gx3m2a2400c10r-16gb-%282x8gb%29-vengeance-pro-ddr3-2400mhz-cl10-kirmizi-sogutuculu-ram/productdetails.aspx?I_ID=66505

Bu iki ram arasından hangisini almamı önerirsiniz ?

Edit: işlemcim 4770k, anakart olarak asus vı formula z87 veya extreme

anakartım dual channel özellikli.

2x8 gskill i direk al hiiiç kafanı yorma boşa.

• Sizede teşekkür ederim.
  • quote:

@tech guru
    @donanımcı123

Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    bellek kanal desteği anakart değil işlemci desteğidir en başta bunu belirtelim. 4 slot da a1,a2,b1,b2, 2 slot da a1,b1 dir. a,b olarak her ikisinde de çift kanal çalışacaktır. hangisini almanıza gelirsek, oyun ve günlük kullanım için alınacaksa 2x8,4x4 veya frekans,cl değeri fazlada önemli değil. max. getirisi oyunda 1-2 fps bile olmaz. benim tavsiyem 4x4 şeklinde, cl9, 1600 mhz ram almanız. fazlasına daha fazla para vermenize gerek yok

test
    inceleme

• Bence 2x8gb almak en mantıklısı ben kingston 2100 mhz kullanıyorum gayet memnunum.
  • 2400mhz olmasinin bir sebebi varmi yoksa oylesinemi?

Ben sistemi toplarken onermedi cunki arkadaslar cl10 ve 1866 ustu.
    Ben platinum 1866 mhz 2x8, aldim bu sebeple.
    Hatami ettimki :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

2400mhz olmasinin bir sebebi varmi yoksa oylesinemi?

oyun amaçlı sistemlerde 1866 mhz yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gukama

quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

2400mhz olmasinin bir sebebi varmi yoksa oylesinemi?

oyun amaçlı sistemlerde 1866 mhz yeterli

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende ramımı yükselticemde biraz şüpheliyim sizce bu özlliklerle 2 gb yada 4 gb ram taksam nasıl olur ? Ekran kartım 1gb Pes 2013 hiç kasmadan oynar mıyım sizce ram 2 gb yapsam ?
     Ram alıcam 4x4 mü 2x8 mi ? Hangi marka / model ram sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeCarpeDiem -- 28 Ekim 2013; 19:41:21 >

• LeCarpeDiem kullanıcısına yanıt
    eğer ekran kartı kötüyse artırmanız fazla birşeye yaramaz. ram den ziyade ekran kartı önemli oyun için. ekran kartınız ne acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.