Merhaba. Çok garip bir hata ile karşı karşıyayım. Ryzen 1600X işlemciye sahibim. Uzun süredir sorunsuz bir şekilde kullandığım sistemim bir anda kapanıp durmaya başladı. Bazen bilgisayar açılırken bazen de sistem boştayken görüntü bir anda gidiyor fakat kasada fanlar dönmeye devam ediyordu ama sistem açılır açılmaz direkt olarak bir oyun açtığımda sorun kalmıyordu. Teker teker her parçayı değiştirip hangi parçanın sıkıntılı olduğunu bulmaya çalıştım ve sorunun işlemcide olduğunu buldum. Direkt yeni işlemci almayı düşünüyordum ama şuan alabilecek durumda değilim. Sistem boştayken bu hatayı yaşadığım için işlemciye OC yaparak sorunu çözmeyi denedim ve başarılı oldum. 3.6 ghz olan işlemcimi 3.8 ghz çalıştırınca sorunu çözdüm. 3.7 ghz yaptığımda ise aynı hatayla karşı karşıya kalıyorum. Yaz aylarının gelmesiyle 3.8 ghzde çalıştırınca bu sefer işlemci ısındığından dolayı sistemim kapanıyor. 3.6 ghzde bu sorunu çözme şansım var mı acaba ? sorunun voltaj kaynaklı olacağını düşünerek 3.6 ghzde +, - voltaj verdim ama ya hiç açılmadı yada boştayken kapandı. Performance core boost ve C - State Control'ü de kapattım ama sorun bulamadım. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
6 gb 1060 vs 4 gb rx580 + Freesync
|
Ryzen 1600x Fan tavsiyesi
|
AOC G2260VWQ6 75 Hz Problemi
|
Msi 1050Ti OC vs 1050Ti Gaming X
|
25" 21:9 monitör Ps4 performansı nasıldır ?
|
amd phenom ii x4 965 black edition overclock
|
Sistem Yenileme
|
Msi rx460 OC 4gb nasıldır ?
|
RX480 + FreeSync vs GTX 1060
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 37
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.553 (Bu ay: 17)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 33 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware