Anakart Tavsiye
Merhaba,
Üst düzey bir beyaz sistem topluyorum. Kasa olarak Lian Li dyhnamic EVO ve soğutmasını aldım. Fanları'da aynı şekilde. Sadece egzoz fanı için TL LCD düz beyaz fan stoklarda yok hiçbir yerde bulamadım. Onun dışında diğerleri tamam.
AMD sistem topluyorum bu arada. Hep Intel kullanmıştım ve AMD alacağım artık.
Anakart olarak 2 anakart arasında kaldım.
- ASUS ROG STRIX X870-A Gaming Wi-Fi (rengi beyaz olduğu için seçtim ve üst düzey bir kart sanırım)
- MSI MPG X870 Carbon Wi-Fi (rengi siyah ama illaki beyaz olması şart değil benim için. Siyah beyaz kombin yapabilirim)
Bu iki anakarttan hangisi sizce daha mantıklı. İki anakartta 18-20k bandında fiyatları var zaten. ASUS açıkçası beyaz renginden dolayı ilgimi çekti. MSI ise ben hep MSI kullandım ve bu anakartta çok üst düzey gibi. Sizce hangisi daha mantıklı ve iyi? Çok arada kaldım açıkçası.
Ayrıca ekran kartı kısmını 5000 serisini bekliyorum. İşlemci içinde yeni çıkacak 9950x3DLeri bekliyorum. Hem iş hem oyunda kullanabileceğim bir işlemci lazım bana.
Özellikle anakart tavsiyeleriniz önemli benim için.
Üst Seviye Sistem Tavsiyesi
Merhabalar,
Sistemini yenilemek istiyorum. Şu ande elimde Intel 9700K, MSI Edge Anakart, 32gb ddr4 ram ve Asus RTX 2070 olan bir sistem var. Kötü bir sistemim yok ama ben genelde her 4-5 senede bir yenileme yapıyorum.
Bugüne kadar genelde hep Intel topladım. Hem zaman zaman oyun oynuyorum hemde bir tasarımcı ve eğitmen olduğum için Grafik Tasarım programları ile uğraşıyorum. Kafamda bir dolu soru işareti var yeni sistem için.
Öncelikli sorum beklemelimiyim. Normalde Intel 14700K bakıyordum. Ama sanırım yeni işlemcilerin gelmesine çok az kaldı ve mimari değişeceği için bu kafamda soru işaretlerine neden oluyor. Ben şöyle bir sistem planlıyordum:
-Intel 14700K
- MSI Z790 Edge Ti max anakart
- Gskill Trident 64gb ram
- NZXT H9 Flow Elite Kasa
- MSI 1000W. PSU
- NZXT 360mm Kraken sıvı soğutucu
Çok üst seviye bir sistem planlıyorum açıkçası. En az 5 sene kullanacağım. Ekran kartını ise ana sistemi topladıktan sonra değiştirme niyetindeyim. 4070TI Super ya da 4080 olacak.
Sizin tavsiyeleriniz ne olabilir. Bekleyeyimmi. Ya da intel alma git AM5 soket yapısına sahip AMD Ryzen9 falan mı alayım. Arada kaldım açıkçası. Sene sonuna kadar beklenir aslında ama maalesef dövizin her an fırmala ihtimali de var ve hem yeni gelen donanım daha pahalı olacak
hem de dövizden dolayı artış olacak. Sizin sistem önerileriniz benim için değerli açıkçası. AMD hiç kullanmadım ama düşünebilirimde. Ya da intelin 15.nesillerini beklerim.
Teşekkürler şimdiden.
Zalman Z11 Neo Kasa
|
sistem önerisi
|
su soğutma fanı
|
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 398 (Bu ay: 112)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware