Merhabalar, Sistemini yenilemek istiyorum. Şu ande elimde Intel 9700K, MSI Edge Anakart, 32gb ddr4 ram ve Asus RTX 2070 olan bir sistem var. Kötü bir sistemim yok ama ben genelde her 4-5 senede bir yenileme yapıyorum. Bugüne kadar genelde hep Intel topladım. Hem zaman zaman oyun oynuyorum hemde bir tasarımcı ve eğitmen olduğum için Grafik Tasarım programları ile uğraşıyorum. Kafamda bir dolu soru işareti var yeni sistem için. Öncelikli sorum beklemelimiyim. Normalde Intel 14700K bakıyordum. Ama sanırım yeni işlemcilerin gelmesine çok az kaldı ve mimari değişeceği için bu kafamda soru işaretlerine neden oluyor. Ben şöyle bir sistem planlıyordum: -Intel 14700K - MSI Z790 Edge Ti max anakart - Gskill Trident 64gb ram - NZXT H9 Flow Elite Kasa - MSI 1000W. PSU - NZXT 360mm Kraken sıvı soğutucu Çok üst seviye bir sistem planlıyorum açıkçası. En az 5 sene kullanacağım. Ekran kartını ise ana sistemi topladıktan sonra değiştirme niyetindeyim. 4070TI Super ya da 4080 olacak. Sizin tavsiyeleriniz ne olabilir. Bekleyeyimmi. Ya da intel alma git AM5 soket yapısına sahip AMD Ryzen9 falan mı alayım. Arada kaldım açıkçası. Sene sonuna kadar beklenir aslında ama maalesef dövizin her an fırmala ihtimali de var ve hem yeni gelen donanım daha pahalı olacak hem de dövizden dolayı artış olacak. Sizin sistem önerileriniz benim için değerli açıkçası. AMD hiç kullanmadım ama düşünebilirimde. Ya da intelin 15.nesillerini beklerim. Teşekkürler şimdiden. |
Üst Seviye Sistem Tavsiyesi
-
-
LGA1700 artık ölü sayabiliriz hocam o sokete başka bir işlemci gelmeyecek, AMD alırsan soket konusunda kafanda soru işareti olmaz en azından
-
Peki AMD almak mı mantıklı yoksa yeni intel 860 ve 890 chipseti beklemekmi mantıklı. Hep intel kullandım bügüne kadar. Çok da sorun yaşamadım açıkçası. Şimdi acele edi AM5 soketine sahip bir AMD işimi görürmü. Şöyie bir anakartlara baktığım zaman bile Intel için olan çeşitleri pek AMD'de göremedim açıkçası. Bu arada beyaz bir sistem hayal etmiştim. O yüzden parçaları beyaz arıyordum. Seçiğim MSI Anakartın beyaz soğutucuları güzeldi açıkçası.
-
Photoshp vs .de intel üst seviye işlemciler ,ryzenlerden yüzde 10 kadar daha önde.Bu sizi etkilemiyecekse Ryzen çok daha mantıklı bi seçim olur.
Ama performans daha önemli derseniz ya inteli bekleyin veya 14700K ile yola devam edin derim.
-
Intel candır bırakın soket hikayesini 14700K seni senelerce götürür 5080-6080 hepsini kaldırır rahat ol.
Sistemine gelecek olursak birkaç değişlik ile çok daha iyi hale gelebilir bende yakın zamanda senin sisteminden bir tık daha iyisini topladım. Kafana takılan birşey olursa mesaj atabilirsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X