HP Omen15 Bu Fiyata Alınır Mı?
Merhaba arkadaşlar çok yakın bir arkadaşım ihtiyacından dolayı bilgisayarını satıyor
ama piyasa alt üst olduğu için ikinci el piyasasında fiyat belirlemek çok zor oluyor. Ben almaya değer olup olmadığını sizlere sormak istiyorum.
İstediği fiyat 12500TL
PC özellikleri;
i510300H (Benim kafamı bu karıştırıyor i5 bir pc olmasına takılıyorum biraz)
RTX2060
16GB Ram
144hz ips ekran
Normal şartlarda benim de pc m epey eski ve yeni bir pc bakıyordum ama 3060 civarı bir makine almak için 25-30k ları gözden çıkarmak gerekiyor. burda uyguna olayı bir nebze kapatabilir miyim onun derdindeyim. Sizin gözünüzde koşullara bakılınca fikriniz nedir ?
İkinci bir senaryoda ben pc mi ona vereceğim üstüne 9000TL vereceğim.
Bu senaryonun tek amacı arkadaşımın nakit ihtiyacını karşılayıp onu pc'siz bırakmamak. Çünkü 4500TL ye satın almak isteyen vardı vermek istemedim. Ne kadar mantıklı davranıyorum bilmiyorum. PC mi evde kardeşlerime de bırakabilirim ama yıllarca 960m in derdini yaşadım AAA oyunları akıcı oynayamamak içimde kaldı.
Benim pc ASUS ROG GL551 i74720HQ GTX960m 16gb ram 128SSD 1TB HDD
Dost meclisi çerçevesinde fiyatları teklifleri değerlendirmenizi ve mantıklı tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Ülkeden Gitmek İstiyorum Ama Kafam Çok Karışık
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır ülkeden gidip başka bir ülkeye yerleşmek mesleğimi orada yapmak istiyorum ancak biraz zor seçimler ve riskler almam gerekiyor. Bu durumu sizlere açıklamak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Öncelikle sizlere mevcut durumlarımdan bahsedeyim.
-Ben 2020 de üniversiteden mezun oldum ve makine mühendisiyim, şuan kurumsal bir firmada çalışıyorum yaklaşık 10ay oldu.
-Askerliğimi henüz yapmadım.
-35bin tl KYK geri ödemem beni bekliyor.
-Ailemin evinde yaşıyorum. (Bize ait bir evimiz yok lojmanda kalıyoruz)
-Evlilik gibi düşüncelerim var ancak maalesef bunlara kalkışacak maddi imkanım yok. (Uzun süredir(yaklaşık9yıllık) ciddi bir ilişkim var.)
-Babam memur 2 kardeşim var annem çalışmıyor. (ailemin hiç bir birikimi yok evde bi tek malum marka arabamız var)
Aylardır kendimi sorguluyorum ve artık kafayı bozmuş durumdayım. Tamam hayattayım sağlıklıyım aç değilim açıkta değilim bir işim var ve mesleğimi yapabiliyorum şükürler olsun ama içimde bir huzursuzluk bir kaygı var. Geçenlerde telefonum kırıldı (5 yıldır 6s kullanıyorum) yenisini alayım dedim (iphone12) alamadım. çünkü 10k bir telefona vermem demek 2.5 ay o telefon için çalışmam yememem içmemem demekti. Var olanı tamir ettirip yoluma devam ettim. Araba almak istiyorum ama ne mümkün! 2000 model 300binde arabalar olmuş 100k. para biriktirmeye kalksam 2-3 sene yemeden içmeden 2000 model araç için çalışmam gerek. Evlenmek istiyorum zaten kafadan -100k -150k eşyası idi organizasyonu idi vs vs.
Dedim ya bi de KYK ve askerlik de duruyor diye, işte onlar zaten şuan tam bir kambur -35k KYK + -43k Askerlik -150k Evlilik toplamda -200k hayata geride başlıyorum. Oyun oynayan bir insandım pc m eskiyip artık oyunları açmamaya başladı yenisini 20k verip 6 ay boyunca bir pc için çalışmak zoruma gidiyor.
Sektörde bekleyip biraz daha sabırla kariyer basamaklarını tırmanırım desem bile bunlar hep ihtimal ve 30 yaşında ancak gelirim belli bir noktaya gelecek. Fakat günün sonunda yine canım sıkılacak.
Bu ülke için işler yapan bir firmada bu ülkenin yetiştirdiği bir mühendis olarak yaşadığım hayat şu kısacık ömrümüzde beni huzursuz ediyor. Ne olacak şimdi bir kredi çekip 5-10 yıl ödeme ile bir ev almaya kalkıp sonra bir araba derken 50 yaşında mutluluğu mu yakalamaya çalışacağım yoksa piyango mu bekleyeceğim.
Her şeyi göze alıp yurtdışına gitmeyi aklıma koydum ama belli bir süre (3-4 yıl) makine mühendisliği yapamayabilirim. Başka işlerde çalışarak geçinmeyi göze aldım ama bunca yıllık eğitim hayatıma verdiğim emek verilen emekler bir noktada anlamını yitirecek. Türkiye de beklesem şimdi yönetici mühendistim vs vs gibi keşkeler eder miyim bilmiyorum. Sizce aylık max. 2-3k Euro ile AB vatandaşığı alana kadar standart işler yapılmaya değer mi ? Bazılarınız Mühendis olarak git kardesim neden saçma sapan işlerden söz ediyorsun diyebilir. Birincisi İngilizcem orta düzeyde (pre-intermediate) ve konuşma becerim yeterince iyi değil. ikincisi ise genelde yurt dışı iş ilanlarında en az 2-3 yıllık tecrübe beklentisi mevcut. Bekleyip ne ing ne de tecrübe kasacak geliştirecek vakit kalmadı artık. Türkiye'de kaldığım her ay yaklaşmakta olan kaygılarım daha da artarak devam edecek ve paralelde elbetteki yaşım da ilerleyecek.
Gidince işlerin kötü gitmesi de seçenekler arasında elbette. 1yıl dışarda durup tutunamayıp geri ülkeye dönmem halinde eski işime dönemeyeceğim sadece 1 yıl tecrübeli ve 1yıl yurt dışında dilini geliştirmiş bir mühendis olarak iş arayacağım.
İyi senaryolar ise;
gittim dili hallettim ve bir kaç sene içinde kendi mesleğimle alakalı iş buldum en nihayetinde vatandaşlık aldım.
gittim dili hallettim kendi mesleğimi yapamadım ama vatandaşlık aldım ortalama şekilde yaşadım gittim.
Ne yapmam gerek dostlar siz olsanız ne yaparsınız benimle fikirlerinizi linç etmeden trollemeden paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu kadar okuduğunuz için de teşekkür ederim.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 3.349 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 20 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic