Merhaba arkadaşlar uzun zamandır ülkeden gidip başka bir ülkeye yerleşmek mesleğimi orada yapmak istiyorum ancak biraz zor seçimler ve riskler almam gerekiyor. Bu durumu sizlere açıklamak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Öncelikle sizlere mevcut durumlarımdan bahsedeyim. -Ben 2020 de üniversiteden mezun oldum ve makine mühendisiyim, şuan kurumsal bir firmada çalışıyorum yaklaşık 10ay oldu. -Askerliğimi henüz yapmadım. -35bin tl KYK geri ödemem beni bekliyor. -Ailemin evinde yaşıyorum. (Bize ait bir evimiz yok lojmanda kalıyoruz) -Evlilik gibi düşüncelerim var ancak maalesef bunlara kalkışacak maddi imkanım yok. (Uzun süredir(yaklaşık9yıllık) ciddi bir ilişkim var.) -Babam memur 2 kardeşim var annem çalışmıyor. (ailemin hiç bir birikimi yok evde bi tek malum marka arabamız var) Aylardır kendimi sorguluyorum ve artık kafayı bozmuş durumdayım. Tamam hayattayım sağlıklıyım aç değilim açıkta değilim bir işim var ve mesleğimi yapabiliyorum şükürler olsun ama içimde bir huzursuzluk bir kaygı var. Geçenlerde telefonum kırıldı (5 yıldır 6s kullanıyorum) yenisini alayım dedim (iphone12) alamadım. çünkü 10k bir telefona vermem demek 2.5 ay o telefon için çalışmam yememem içmemem demekti. Var olanı tamir ettirip yoluma devam ettim. Araba almak istiyorum ama ne mümkün! 2000 model 300binde arabalar olmuş 100k. para biriktirmeye kalksam 2-3 sene yemeden içmeden 2000 model araç için çalışmam gerek. Evlenmek istiyorum zaten kafadan -100k -150k eşyası idi organizasyonu idi vs vs. Dedim ya bi de KYK ve askerlik de duruyor diye, işte onlar zaten şuan tam bir kambur -35k KYK + -43k Askerlik -150k Evlilik toplamda -200k hayata geride başlıyorum. Oyun oynayan bir insandım pc m eskiyip artık oyunları açmamaya başladı yenisini 20k verip 6 ay boyunca bir pc için çalışmak zoruma gidiyor. Sektörde bekleyip biraz daha sabırla kariyer basamaklarını tırmanırım desem bile bunlar hep ihtimal ve 30 yaşında ancak gelirim belli bir noktaya gelecek. Fakat günün sonunda yine canım sıkılacak. Bu ülke için işler yapan bir firmada bu ülkenin yetiştirdiği bir mühendis olarak yaşadığım hayat şu kısacık ömrümüzde beni huzursuz ediyor. Ne olacak şimdi bir kredi çekip 5-10 yıl ödeme ile bir ev almaya kalkıp sonra bir araba derken 50 yaşında mutluluğu mu yakalamaya çalışacağım yoksa piyango mu bekleyeceğim. Her şeyi göze alıp yurtdışına gitmeyi aklıma koydum ama belli bir süre (3-4 yıl) makine mühendisliği yapamayabilirim. Başka işlerde çalışarak geçinmeyi göze aldım ama bunca yıllık eğitim hayatıma verdiğim emek verilen emekler bir noktada anlamını yitirecek. Türkiye de beklesem şimdi yönetici mühendistim vs vs gibi keşkeler eder miyim bilmiyorum. Sizce aylık max. 2-3k Euro ile AB vatandaşığı alana kadar standart işler yapılmaya değer mi ? Bazılarınız Mühendis olarak git kardesim neden saçma sapan işlerden söz ediyorsun diyebilir. Birincisi İngilizcem orta düzeyde (pre-intermediate) ve konuşma becerim yeterince iyi değil. ikincisi ise genelde yurt dışı iş ilanlarında en az 2-3 yıllık tecrübe beklentisi mevcut. Bekleyip ne ing ne de tecrübe kasacak geliştirecek vakit kalmadı artık. Türkiye'de kaldığım her ay yaklaşmakta olan kaygılarım daha da artarak devam edecek ve paralelde elbetteki yaşım da ilerleyecek. Gidince işlerin kötü gitmesi de seçenekler arasında elbette. 1yıl dışarda durup tutunamayıp geri ülkeye dönmem halinde eski işime dönemeyeceğim sadece 1 yıl tecrübeli ve 1yıl yurt dışında dilini geliştirmiş bir mühendis olarak iş arayacağım. İyi senaryolar ise; gittim dili hallettim ve bir kaç sene içinde kendi mesleğimle alakalı iş buldum en nihayetinde vatandaşlık aldım. gittim dili hallettim kendi mesleğimi yapamadım ama vatandaşlık aldım ortalama şekilde yaşadım gittim. Ne yapmam gerek dostlar siz olsanız ne yaparsınız benimle fikirlerinizi linç etmeden trollemeden paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu kadar okuduğunuz için de teşekkür ederim. |
Ülkeden Gitmek İstiyorum Ama Kafam Çok Karışık
-
-
Git tabi git
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Atatürk,bu ülkeyi gençlere emanet etmedi mi?Neden gidiyorsunuz anlamıyorum.
Para mı daha değerli,yoksa vatan mı?
Bırakıp gitmek kolay,kalmak ve kendi savaşını vermek zor olan..
-
Her türlü ihtimali değerlendirip, riskleri alıp gitmelisin.
Burada sadece birilerinin kölesi olursun, birileri senin verdiğin vergileri vermez, lisans diploması dahi olmadan kallavi işlerde çalışır yine vergi vermez. Avrupa'dan gelenler senin gidemediğin yerlerde tatil yapar, senin yiyemediğin içemediğin ne varsa tadını çıkarır. Hem de sen senede 2 hafta tatil izin için çalışır hatta bu iznin tamamını değerlendirecek paran olmaz. Elalem gelir 1 ay tatil yapar gider. Sen kendi ülkende yapamadığın tatili, aktiviteyi sosyal etkinlikleri elin Avrupa vatandaşı senden daha fazla yapar senin memleketinde.
Senden daha iyi geçinir, senden daha iyi yaşar.
Vatan millet edebiyatı karın doyurmuyor. Bu hükumete kölelik yapmaktansa git orada temizlikçilik yap daha şereflidir. Tüm dünyada herkes kendi ülkesinden daha iyi şartlarda yaşayabilmek için bir yerlere gidiyor. Orta doğu çöpleri bize geliyor haklı olarak biz de daha iyilerine gitmek istiyoruz. Elbette bu ülkenin başına da bir gün vatanseverler gelir o zaman iş elini taşın altına koymak gerektiğinde dönülür. Şu an gitme zamanıdır.
-
Yurt disinda calisma firsati olan herkesin bu firsati degerlendirmesi gerekir. Ama expat olarak gidecekseniz gidin. Oraya gideyim kapagi atayim da sonrasi Allah kerim diye gitmeyin. Gidin mesleginizi icraa edin edebiliyorsaniz.
-
Sonu olmayan bir savaşamı davet ediyorsun adamı Atatürk hayatta olsa böyle yönetildiğini görse ülkeden kaçardı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Beavis34
Sonu olmayan bir savaşamı davet ediyorsun adamı Atatürk hayatta olsa böyle yönetildiğini görse ülkeden kaçardıAtatürk zamanında hem düşmana,hem de ülkeyi satan saltanata karşı savaştı.
*Vatan haini ilan edildi,görevinden alındı.
*İdam cezasına çarptırıldı.
*Osmanlı devletinin borçlarını üstlendi,borçlarını zamanından önce ödedi.
*Olmayan orduyu 200.000 yunan ordusu karşısında yeniden yapılandırdı.Kararname yayınlattırdı herkes mallarının 3/1'ini devlete verecekti.Burda bile gericiler "sizden mallarınızı alıyor,zaten savaşı kazanamayacak.Alıp paranızı kaçacak" gibi safsatalar uydurdu.Ama millet ATATÜRK'ü dinledi.
*Düşünsene saltanatı kaldırmak,osmanlıyı sonlandırmak,bitik bir devleti alıp borçlarını üstlenmek ne kadar zor bir karar?Üstüne Laikliği getirmek...
*Mustafa Kemal'in aldığı birçok karar mecliste rededilmiştir.Kayıtlarda var açıp bakın.
Üstelik İstiklal marşımız boşuna "Korkma!" diye başlamadı.Korkmayın arkadaşlar..Bu devlet kan emiciler olmasın,iyi yönetilsin 5 senede ayağa kalkar.Biz küllerinden doğan bir milletiz.Unutmayın,umudunuzu da kaybetmeyin!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 6 Eylül 2021; 12:58:39 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Beavis34
Sonu olmayan bir savaşamı davet ediyorsun adamı Atatürk hayatta olsa böyle yönetildiğini görse ülkeden kaçardıAtatürk kün zamanına ışınlasak sizileri rte dönemine dönmek için atomu parçalardınız be çünkü tek umrunuz "para" şoyle bir 50 derecede tarla sürün, karda donda dışarda çalışın eve ekmek getirinde ailenize bakında aklınız başınıza gelirdi bu ülke yokluktan fakirlikten inşa oldu havyar jambonla iphone12 hans helga refahı ile değil Atatürkün de sömürüsünü yapmayın bir artık yeter yok kaçarmış sizin gibiler kaçar anca zoru görünce topuklar, Mustafa Kemal paşa değil.
sizin o basit hayatınızdan 1 milyon kat daha zor şartları ölümle koyun koyuna yaşamayı görmüştür o adam boş yapmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Eylül 2021; 14:24:5 >
-
Kerimcem isminin şeklini tam anlamıyla karşılıyorsun tebrikler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kardeşim artık dünya ve iş globalleşti ve insanlar da öyle oldu biraz.
yani bu ülkenin vatandaşı olarak pekala, başka ülkelerde yaşabilir ve çalışabilirsiniz.
bence deneyin! hem yeni iş tecrübeleri kazanırsınız. 5-10 sene sonra isterseniz iyi bir teklif gelirse dönersiniz yada dönmezsiniz. yazları ve tatilde aile ve arkadaşlarınızı da ziyaret etmeyin unutmayın ama:)
-
Bende islemleri baslattim yazin gidicem kısmetse Avusturya ya bu ülkeden sıkıldım aslinda sikildim derken kötüler manada degil gundeminden polemiklerinden yalan dolan siyasetinden insana deger verilmemesinden kanunlar karsisinda herkesin esit olmamasindan vs vs sikildim bu yuzden yoksa on numara ulke her yeri ayri guzel ama kafada boyle bi ton dolulukla yasanmiyor iste
Gitmeyin, işleri bozanlar gitsin.
Herkese görüşlerinden ve önerilerinden dolayı teşekkür ediyorum arkadaşlar, benim hikayemde gittiğimde kendi mesleğimi bir süre (3-4 yıl) yapamama durumum var. Veya hiç yapmayacağım. Fırsatlarımı yakalayabilir miyim bilmiyorum her şeyi gidince deneyimlemek zorunda kalacağım. Burda asıl kıstas meslek hayatı da değil zaten makine mühendisliği yapmam başka bir sektörde iyi pozisyonda çalışırım vs vs. asıl benim için önemli olan şey yaşam kalitesi ve huzur durumu. Evime gittiğimde günün hazzını yaşamak istiyorum. Zamanlamam kritik olacak o yüzden biraz tedirginlik var haliyle. Ama gitmezsem de yıllar sonra içimde kalmasından da korkuyorum.
Yanlış anlaşılmasın sadece kendi fikirlerimi paylaşmak için cevap vermek istedim; bazı arkadaşlar mücadeleden falan bahsetmiş ama neyin mücadelesi taraflar kim ? 60-70 sene ort ömrünü mücadele ederek geçirdikten sonra elimizde ne olacak? 50 yaşında kafamı yastığa koyduğumda ohh be iyi ki mücadele ettim başardık diyebilecek miyim ? ömür geçti ama varsın geçsin değdi diyebilecek miyim ? emin olun vatanımı ben de seviyorum bence çoğu memleketten milletten şanslıyız (şanslıydık) ancak manasız bir yarış içindeyiz kaymak yiyenler kazanı sıyıranlar ve ezilenler olarak ikiye ayrıldık. Ben bir mühendis olarak geleceğimi kaygı ile belirsizlik içinde görüyorsam, bir mühendis olarak bir araba sahibi bile olamıyorsam bırak arabayı yeni çıkan ufacık bir teknolojiyi bile deneyimleyemiyorsam ne anladım ben gecemi gündüzüme kattığımdan ? ne anladım ben 20 sene okuyup emek verdiğim eğitim hayatımdan ?
-
Git diyenlerin hepsiyle birlikte toplanıp gitseniz keşke.
-
Yanlış anlamazsanız ne iş yaptığınızı veya aylık evinize giren ort kazancı paylaşabilir misiniz ?
-
biraz sitemkar yorum gibi algıladım ama olumluya yoruyorum hocam :)
-
maalesef şu şartlarda bir miktar allah kerim durumu söz konusu ama fırsatları kollayarak zamanımı geçireceğim en azından umudum o yönde
-
ne zamana kadar işleri bozanların gitmesini bekleyeceğiz ve gelenler işi düzeltebilecek mi ? tüm bunlar olsa bile ne kadar bir zaman diliminden söz ediyoruz ?
-
Akape iktidardan düşünce. İlk seçimde gidiyorlar. Az sık dişini.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
2013de bende böyle "5senede ayaga kalkar" diyerek mesleğimi yapmak icin abd den döndüm, kalmadim. Simdi kafama s.çim diyorum 😂😂😂 hocam bu ulkede gercekten vatansever, düzgün insanlara yer kalmadi. Vatanini seven caliskan dürüst herkesi küstürdüler. Kac sene omrumuz var zaten? Ben gencligimi burda heba ettim yasim 30 yuksek mühendisim bir dikili taşım yok. Dun golfe baktim en baz paket 1.0 ( 1 litre motor dikkatinizi cekerim, en alt vergi dilimi ) ve bu araba icin devlet 100 bin TL vergi istiyor sizden. VW bayine 135 bin ödüyorsunuz (13 bin avro). Sonra çıkıp vergi dairesine gidip hicbir şey yapmadan devlete 100 bin TL vergi ödüyorsunuz. Akıl kârı is mi bu? Bu resmen haraç resmen soygun demek. Halk akıl tutulması yaşıyor, afyon çekmiş gibi herkes. Artık aklim almıyor. 100k vergi demek, 1 basit araba icin neredeyse 2 sene yemeden icmeden tüm maaşı devlete hizmet icin odemek demek. E ben ne alıyorum karşılığında? Bu reva değil.. Gidebilen gitsin. En kisa surede ben de gideceğim. Tupras ve petkimde calisan arkadaslarim da var. Daha dün konuştuk onlar da kalma dusuncesinde değil. İlk firsati yakaladıklarında gidiyorlar. Zaten çevremdeki herkes gitti kalan 3 5 kişiyiz. Atatürk'e saygim sonsuz, vatanımı da seviyorum cennet gibi toprak. Ama insanimizdan tiksinmeye başladım. Cahillikleri aldi gidiyor. Sonu hic iyi değil... |
Atatürk zamanında hem düşmana,hem de ülkeyi satan saltanata karşı savaştı. *Vatan haini ilan edildi,görevinden alındı. *İdam cezasına çarptırıldı. *Osmanlı devletinin borçlarını üstlendi,borçlarını zamanından önce ödedi. *Olmayan orduyu 200.000 yunan ordusu karşısında yeniden yapılandırdı.Kararname yayınlattırdı herkes mallarının 3/1'ini devlete verecekti.Burda bile gericiler "sizden mallarınızı alıyor,zaten savaşı kazanamayacak.Alıp paranızı kaçacak" gibi safsatalar uydurdu.Ama millet ATATÜRK'ü dinledi. *Düşünsene saltanatı kaldırmak,osmanlıyı sonlandırmak,bitik bir devleti alıp borçlarını üstlenmek ne kadar zor bir karar?Üstüne Laikliği getirmek... *Mustafa Kemal'in aldığı birçok karar mecliste rededilmiştir.Kayıtlarda var açıp bakın. Üstelik İstiklal marşımız boşuna "Korkma!" diye başlamadı.Korkmayın arkadaşlar..Bu devlet kan emiciler olmasın,iyi yönetilsin 5 senede ayağa kalkar.Biz küllerinden doğan bir milletiz.Unutmayın,umudunuzu da kaybetmeyin! |
Atatürk,bu ülkeyi gençlere emanet etmedi mi?Neden gidiyorsunuz anlamıyorum. Para mı daha değerli,yoksa vatan mı? Bırakıp gitmek kolay,kalmak ve kendi savaşını vermek zor olan.. |
İmkan olsa da gitsek. Bizi bu hale , bu düşüncelere sevk eden şartlar , sevk edenler utansın.
|
İmkanı olupta kalanın aklını s*k*yim. Geçim sıkıntısı, enflasyon, adam kayırmacılık vs.. her şeyi geçtim bir de tepedeki yöneticiler seninle t*sak geçiyor bu bile tek başına yeter. Türkiyede 20 senede ulacağın seviyeye orada 2-3 sene içinde ulaşırsın. Hem yeni bil dilin hem yeni bir hayatın olur ve hiçbir kaybın olmaz. Ama benim büzüğüm yemiyor ben sıfırdan bir hayatı kaldıramam sıfırdan çevre oluşturamam yeni bir yerde yapamam derseniz hiç bahane aramayın siz orada yapamazsınız. |
Dediğin gibi senin kararın.Eğer imkanın olupta gitmediysen çocuğun büyüdüğünde çok sayacak sana ona şimdiden hazırlan.Çocuğun ilerde bir mülteci tarafından sokak ortasında bıçaklandığında veya öldürüldüğünde bakalım yine aynı lafları edecekmisin? Çok merak ediyorum ülkede kalarak ne yaparak değişim getireceğini zannediyorsun? Sabah akşam boş beleş forum köşesinde 2 konu açarak veya 2 yazı karalayarakmı birşeyler yapacaksın? Senin gibi sıradan x bir vatandaşın geleceği değiştirmesinin tek yolu var oda sandık.Zaten yurtdışındada o hakkını kullanabiliyorsun farkındaysan.Cidden merak ediyorum napıyorsun korumak için.Sokakta marvel kahramanı gibimi dolaşıp yardımcı oluyorsun.Bırakın bu kuru milliyetçilik vatanseverlik palavralarını.Neyse dediğin gibi senin kararın ve geleceğin. |
Git kardeşim zaten memnun kalmazsan dönersin.
Bu forumda ciddi olarak tek kale almayacağın şey kerimcemin mesajlarıdır. Her yerde amcasının kızı vardır ve hep açtırlar. |
Herkes kendi kararlarında özgürdür, herkesin kendi hayatı. Bu ülkede boşa doyduğun değil doğduğun yer dememişler. Benden tavsiye gidin gidebiliyorsanız. Kimse milliyetçilik edebiyatı yapmasın, kimse doğduğu büyüdüğü, çocukluğunun geçtiği, ailesinin ve arkadaşlarının bulunduğu yeri terk etmek istemez ama koşullar artık buna mecbur bıraktırıyor. Nasıl mikro düşündüğümüzde insanlar taşı toprağı altın, iş imkanları orada iyi ya diye düşünüp İstanbul'a gidiyorsa, daha iyi koşullar için yurtdışına gitmek benzer şeyler. Ben 29 yaşında eşim ile karar aldım, pandemi sebebiyle gecikmeli de olsa ocak itibariyle hayatımıza Kanada'da devam ediyoruz. Türkiye'de yaşarken kendi şirketim vardı, eşimin mesleği ve ona bağlı olarak işi gayet iyiydi, bir çok insandan iyi yaşam standartlarımız vardı. İstediğimiz zaman istediğimiz aktiviteleri yapabiliyorduk, kafamıza göre tatile çıkıyorduk, hafta sonları arabaya atlayıp Yunanistan'a gidiyorduk vs. ama bizim için paradan önemli şeyler var ve maalesef onlar Türkiye'de artık yok. Ben şirketimi ortağıma devrettim, eşim işinden ayrıldı ve Kanada'ya eğitim bahanesi ile geldik, şu anda öğrenciyim 30 yaşımda tekrar. Biraz Türkiye'de birikimden biraz da boş zamanlarda elektrikli bisiklet ile uber eats yaparak burada gayet huzurlu bir hayat geçiriyoruz. Tek eksiğimiz aile ve sevdiklerimize uzak olmamız. Ama her kararın hayatta zaten getirdikleri ve götürdükleri olacaktır, bunları bilerek adım attık biz. Biz bunu uzun süredir düşünüyorduk, bu yaşımızda gerçekleştirdik, beceremezsek döneriz dedik ama her zaman söylediğimiz şey vardı kendimize 50 yaşımıza gelip keşke demek yerine deneyelim olmaz ise denedik başaramadık, biz yapamadık deriz olur biter en azından aklımızda neden denemedik kalmaz hiç bir zaman. Ve en önemlisi bu bizim kararımız olur, başkalarının değil. O yüzden kimseye kulak asmayın, siz gitmek istiyorsanız gidin. Merak etmeyin makine mühendisi ilk etapta olamasanız bile zamanla iyi yerlere gelirsiniz ki zaten huzurlu bir hayat için iyi bir yerlere gelmeye gerek yok. Burada doktor da sıradan bir vatandaş, koskoca şirket sahibi de ya da bir markette, restoranda asgari ücret ile çalışan bir insan da. Çünkü hukuk var, adalet var, eşitlik var, gelir düzeyi arasından uçurum yok, saygı var, alım gücü yüksek. Bunlar daha çoğaltılır ama özetle hayat var. |
Forumda neden meşhur olduğun çok belli. Boş bir laf yetiştirme savaşının içindesin. Bu stres ile kendine yazık ediyorsun. Ayrıca insanların başka ülkelere gitmesi üzerinden neden bu kadar tartışma konusu çıkıyor, çok anlamsız. Ben gitsem bile en fazla çalışmaya giderim, vatanı satmaya gitmiyoruz ya. Günümüz global dünyasında yaşadığın şehirden başka bir şehire okumaya gitmekle, başka bir şehire çalışmaya gitmek ile aynı şey başka bir ülkeye çalışmaya gitmek. Ama sizin işiniz zaten forumda sırf siyasi propaganda olduğu için her konuyu üstünüze alınıp gereksiz bir uğraş içine giriyorsunuz. Danışmak istediğin bir konu olursa sana da seve seve yardım ederim ama forumda böyle tanımadığım kişilerle anlamsız bir tartışma içine girmeye ne benim vaktim var, ne de size uğraş çıkartacak isteğim. Bence biraz sakinleşin ve bırakın insanlar forumun amacına uygun olarak yardım almak istedikleri konularda yardımlarını alsınlar. |
Benzer içerikler
- atık su bedeli nedir
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- erlik gerçek adı
- adnan menderes uçak fabrikasını kapattı
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- e devlet plaka kayıp başvurusu
- mavi taksi nedir
- efootball türkçe spiker nasıl yapılır
- togg ortakları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X