Şimdi Ara

Ülkeden Gitmek İstiyorum Ama Kafam Çok Karışık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14 yıl dile kolay :) varsın vermesin zaten tüm o süreç bir çok şey katmıştır size ve hayata bakışınıza :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Vommel

Bir firmada Ar-ge sorumlusuyum ve proje ciziyorum aylık 4-5 bin civarı kazanıyorum eşim çalışmıyor ve bakmam gereken 7 yaşında bir oğlum var.

Mutlumuyum,huzurlumuyum hayır.İmkanım olsa da(ki oldu) bu vatanı terk etmedim,etmeyeceğim.

Biz bu vatanı korumazsak,terk edersek,oğluma ATATÜRKÜ ve milliyetçiliği,vatanseverliği oğluma nasıl anlatabilirim?Bana inanır mı?

Gidene de asla kendi vatanını sattı diyemem,kişisel düşüncesidir ve özgürdür saygı duyarım ama benim düşünce yapıma,ilke ve kurallarıma tamamen ters.

Alıntıları Göster

Dediğin gibi senin kararın.Eğer imkanın olupta gitmediysen çocuğun büyüdüğünde çok sayacak sana ona şimdiden hazırlan.Çocuğun ilerde bir mülteci tarafından sokak ortasında bıçaklandığında veya öldürüldüğünde bakalım yine aynı lafları edecekmisin?

Çok merak ediyorum ülkede kalarak ne yaparak değişim getireceğini zannediyorsun? Sabah akşam boş beleş forum köşesinde 2 konu açarak veya 2 yazı karalayarakmı birşeyler yapacaksın? Senin gibi sıradan x bir vatandaşın geleceği değiştirmesinin tek yolu var oda sandık.Zaten yurtdışındada o hakkını kullanabiliyorsun farkındaysan.Cidden merak ediyorum napıyorsun korumak için.Sokakta marvel kahramanı gibimi dolaşıp yardımcı oluyorsun.Bırakın bu kuru milliyetçilik vatanseverlik palavralarını.Neyse dediğin gibi senin kararın ve geleceğin.

• düşüncelerinize saygı duyuyorum hocam, bazı hassas noktalarımız duygusal yaklaşmamıza sebep olabiliyor ancak diğer yandan büyük resim can sıkıcı oldukça dayanılmazlık artıyor.

• citrineist C kullanıcısına yanıt

''asıl vatana olan borç bence iyi insan olarak ödenir. hak yemeyen, insan seven, özünü bilen ve kendini geliştiren dünyada ben Türk'üm dediğinde vay be dedirtecek insan olmak demektir. Ben Londrada senelerdir Türk'üm dediğimde insanların şaşkınlıklarını görüyorum, çünkü bilmiyorlar bizi. Az çok şimdi avrupada yetkin kişiler gençler yaşamaya başladılar da gördüler gençliğimizin dinamiğini.''

''dilin varsa, bi de kalbinde o tutku varsa (bir de tabii vize alabiliyorsan şayet pasaportun TC ise) otur kendine bi şans ver. Kimsenin vermediği şansı sen kendine verince seneler sonra bambaşka bakıyorsun hayata kimse yerlebir edemiyor seni''

Bu iki cümleniz benim için oldukça değerli hocam teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Yazınızı okuduğumda biraz olası geleceğimi gördüm biraz da samimi ve yakın hissettim. Gerçekten çok güzel yaklaşmışsınız ve açıkça özetlemişsiniz durumu. Değerli görüşleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Yüz yüze görüşmek tanışmak da isterdim doğrusu. Umarım hayatımın bir noktasında sizin gibi değerli insanlarla karşılaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coskopat -- 6 Eylül 2021; 17:0:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Dediğin gibi senin kararın.Eğer imkanın olupta gitmediysen çocuğun büyüdüğünde çok sayacak sana ona şimdiden hazırlan.Çocuğun ilerde bir mülteci tarafından sokak ortasında bıçaklandığında veya öldürüldüğünde bakalım yine aynı lafları edecekmisin?

Çok merak ediyorum ülkede kalarak ne yaparak değişim getireceğini zannediyorsun? Sabah akşam boş beleş forum köşesinde 2 konu açarak veya 2 yazı karalayarakmı birşeyler yapacaksın? Senin gibi sıradan x bir vatandaşın geleceği değiştirmesinin tek yolu var oda sandık.Zaten yurtdışındada o hakkını kullanabiliyorsun farkındaysan.Cidden merak ediyorum napıyorsun korumak için.Sokakta marvel kahramanı gibimi dolaşıp yardımcı oluyorsun.Bırakın bu kuru milliyetçilik vatanseverlik palavralarını.Neyse dediğin gibi senin kararın ve geleceğin.

Alıntıları Göster

Mültecileri ben almadım ülkeye,hatta akp'yi de ben seçmedim.Parti seçmek yerine,ülkenin geleceği için hangi parti iyi ise o başa gelsin istiyorum.

Oğlumun herşeyi para olarak gören ve gözünü hırs bürümüş bir insan olarak yetişmesindense insana değer veren,bir birey olarak büyümesini tercih ederim.Çok kazanmasın ama insan olsun,Ata'sını bilsin,hatırlasın onun emanetine işkembeden değil gerçekten sahip çıksın.

Sizin anlamadığınız,yarın bu hükümet gittiğinde neyi bahane olarak sunacaksınız?Atatürk zamanında herşey çok mu güllük gülüstanlıktı? Zoru görünce kaçmak bana yakışmaz,yakışanda gitsin istediği yerde yaşasın.

Yahu benim eşimin dayısı amerikada orda da kaldı.Asimile oldu resmen,hem kendi hem de çocukları.Ne kendi geliyor Türkiye'ye ne de çocukları artık.Öyle vatan mı sevilir?Bırakın yalandan uzaktanda severim ama para daha tatlı masallarını..

Herkesin kendi görüşü,ben böyle mutluyum.Siz de öyle!

Edit:Bugün AKP gitsin,Chp gelsin o da böyle yapsın onu da eleştiririm.Bu topraklar kimsenin babasının malı değil.Bu devlet baki olandır,hükümetler ise geçici..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 6 Eylül 2021; 17:1:29 >

• İmkanın varsa durduğun her saniye koca bir zaman kaybı hocam, Türkiye'de yaşadığımız için zaten hayvan gibi riskteyiz, ABD'de ne yapacağım olsa olsa kaygıdır sadece o da son derece normal.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşin komik tarafı yurtdışı derken niye hemen paraya odaklandın? Yurtdışı derken ilk aklına paramı geliyor? Neyse senin gibi dar kalıplara sıkışmış birisine ne yazsam boş.Mutluluklar sana ve ailene.

• Coskopat C kullanıcısına yanıt

Ne demek, bu forumda zaten amaç insanlara yardımcı olmak. Ar-ge alanında analiz ile uğraşıyorsanız eğer çok yüksek ihtimalle bir noktada temas kurmak durumunda kalırız.  

• Olaya kesinlikle duygusal yönden bakmayın mantık çerçevesinde hareket edin. Ekonomik tablo ortada anlatmaya gerek var mı bilmiyorum, bir kısım (ki bu ülkenin maalesef yarısı) bir seçim yaptılar 19 senede gelinen noktalar ortada, anlat anlat bitmeyecek sıkıntılar söz konusu.

Yaşamsal faaliyetler konusunda en çok bizleri ilgilendiren konu maddi refah, gelecek kaygısı olmadan çocuk yetiştirmek, güvenli nezih ortamlarda barınmak, sağlıklı beslenerek kaliteli eşyalar elde ederek yaşamak ve emeklilikte rahat etmek. Gittiğiniz yer bunları ülkemizden daha fazla bir şekilde sizlere sunuyor ise kesinlikle 1 dakika bile durmayın.

Bu hayata 1 kere geliyoruz ve kaliteli bir şekilde yaşamak herkesin hakkı, kimileri bu kaliteli yaşamı doğuştan şansı ile elde eder, kimileri becerileri, kimileri zekası, kimileri ise dalavere ile. Vatanseverlik maalesef ki karın doyurmuyor, şu pandemi döneminde mesela bizlere en büyük örnek Biontech aşını dünyaya sunan Uğur Şahin,

Bu adam Türk ama Almanya'dan parladı bunun gibi nice örnekleri var, en yakın örneği olduğu için söylüyorum Türkiye'den neden çıkmıyor mesela bunun gibi örnekler çünkü kimsenin umurunda değil hiç bir şey, araba lazım dışarıdan, et lazım dışarıdan, ot lazım dışarıdan, ilaç lazım oradan.. hazıra konmaya bayılan ne elektronik, ne mekanik, ne uzay, ne kimysal ne biyolojik hiç bir alanda hiç bir başarısı olmayan 3. sınıf dünya ülkesi olduk çıktık.

Kısacık ömründe bu gidişatı düzeltmeye kimin gücü yetecek ki senin yetsin herkes konuşmuş vatan millet sakarya diye de o devirler geçti bitti emin ol turist olarak ülkeye gelen elin gavuru bile Türkiye'yi senden benden daha çok seviyor çünkü onlar balını kaymağını yerken kendi vatandaşları dibini kazıyor!

• Gitmeyin. Z kuşağının önümüzdeki seçim ampülcüleri göndereceğini ümit ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konunun tıpkısını daha önce başka bir forumda görmüştüm.Aynısı mı len?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

Hocam biliyorsunuz ki dünyanın elçiliğimiz/temsilciliğimiz olan her yerinden genel seçimler için oy kullanılıyor :) merak etmeyin zamanı geldiğinde, dünyanın neresinde olursam olayım vatandaşlık görevimi ben de yerine getireceğim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coskopat -- 6 Eylül 2021; 17:48:20 >
  • z.turk30 kullanıcısına yanıt

DH den başka foruma üye değilim ve burada da ilk defa kendi derdimle alakalı bir konu açıp görüş istedim . Ancak konu itibariyle başka bir mecrada benzerlik görmeniz oldukça normaldir diye düşünüyorum :)

• trkgncr kullanıcısına yanıt

yurdışında sadece daha rahat pc araba iphone alırsın yurdışındada oyle zengin olmak yatlı katlı olmak hiç basit iş değil 20 k civarı parayla açsan burda bencede git hiç durma sizin gibi siyasi kafayla gidenlerin gördüğüm hayatlarını tarif bile edemem cennetten bir iki tık düşük lütfen gidin please.

senin yarından bile düşük maaş aldım bu ülkede ev sahibide oldum ailemden 5 kuruş almadan,araba sahibide ya atıyorsunuz hayali hikayeler burda yada yiyorsunuz catır catır parayı adam 20k maaşla la fakirlik yaşıyor ya sabır.

bari inandırıcı birşey yazında inanalım 20k maaş alıyorum fakirim he he aklım durdu yeminle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Eylül 2021; 18:5:59 >
  • Dönmek kolay, gitmek zor. Git bir dene memnun kalırsan dönmezsin.

Biz bu ülkede kiracıyız ev sahibi değil. Doğduğun yer değil doyduğun yerdir memleketin.

• Git kardeşim zaten memnun kalmazsan dönersin.

Bu forumda ciddi olarak tek kale almayacağın şey kerimcemin mesajlarıdır.
    Her yerde amcasının kızı vardır ve hep açtırlar.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Şimdi size bir şey söyleyeceğim; bir eğitim seviyeniz kaldırmaz, iki iq'nuz yetmez. Ben ne demişim, sen ne anlatıyorsun. Ben adamın bir meslektaşı olarak kendi tecrübelerimi yazıyorum, senin konuya girdiğin açıya bak.

Yaşadığım ayrıca 20k ile fakirlik değil. Yeterli olmayan hayat standardı. Sadece benim maaşım 20k değil, eşim de çalışıyor neyse o önemli değil zaten de anlamanız gereken asıl konu şu. Bir evin geliri 20k ise 5k'ya yaşayıp geriye kalan 15k ile birikim yapılmaz. Belli bir standardınız olur. Ona göre de giderleriniz olur. Geriye kalanı da birikim yaparsınız. Son 12 aylık ortalama giderlerimi hesapladığımda 15k gider tutuyor, 5k da elimize kalıyor. En azından tutarlı olan bu.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Ben bile tadına vardım şu adamın mesajılarının. Konu sahibine meslektaşı olarak ilerleyen yıllarda Türkiye'de yaşayabilecekleri konusunda tecrübelerimi anlatıyorum. Bu adam gelmiş siyasi kafayla bana yorum yazıyor. Çok enteresan.  

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Şimdi size bir şey söyleyeceğim; bir eğitim seviyeniz kaldırmaz, iki iq'nuz yetmez. Ben ne demişim, sen ne anlatıyorsun. Ben adamın bir meslektaşı olarak kendi tecrübelerimi yazıyorum, senin konuya girdiğin açıya bak.

Yaşadığım ayrıca 20k ile fakirlik değil. Yeterli olmayan hayat standardı. Sadece benim maaşım 20k değil, eşim de çalışıyor neyse o önemli değil zaten de anlamanız gereken asıl konu şu. Bir evin geliri 20k ise 5k'ya yaşayıp geriye kalan 15k ile birikim yapılmaz. Belli bir standardınız olur. Ona göre de giderleriniz olur. Geriye kalanı da birikim yaparsınız. Son 12 aylık ortalama giderlerimi hesapladığımda 15k gider tutuyor, 5k da elimize kalıyor. En azından tutarlı olan bu.

bende sana git diyorum 20 k la burda açsan orası cennet bencede bir an once git ponçik ponçik el üstünde paşam emret türküm diyorlar en kebap işleri sana kaklıyorlar,orda üstün ırk sen oluyon, hayatın justin timberlake + david beckham karması oluyor 

canım senin olayın fakirlik değil elit ve nezih yaşamak diyorum ya bir an once git hiç durma. 

şurda 3-4 bin tl le geçinmeye çalışan insanlara küfür niteliğine gelen şeylerde yazma bir zahmet beğenmiyorsan yallah git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Eylül 2021; 19:28:4 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.