< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ülkeden Gitmek İstiyorum Ama Kafam Çok Karışık (4. sayfa)
-
-
Forumda neden meşhur olduğun çok belli. Boş bir laf yetiştirme savaşının içindesin. Bu stres ile kendine yazık ediyorsun. Ayrıca insanların başka ülkelere gitmesi üzerinden neden bu kadar tartışma konusu çıkıyor, çok anlamsız. Ben gitsem bile en fazla çalışmaya giderim, vatanı satmaya gitmiyoruz ya. Günümüz global dünyasında yaşadığın şehirden başka bir şehire okumaya gitmekle, başka bir şehire çalışmaya gitmek ile aynı şey başka bir ülkeye çalışmaya gitmek. Ama sizin işiniz zaten forumda sırf siyasi propaganda olduğu için her konuyu üstünüze alınıp gereksiz bir uğraş içine giriyorsunuz.
Danışmak istediğin bir konu olursa sana da seve seve yardım ederim ama forumda böyle tanımadığım kişilerle anlamsız bir tartışma içine girmeye ne benim vaktim var, ne de size uğraş çıkartacak isteğim. Bence biraz sakinleşin ve bırakın insanlar forumun amacına uygun olarak yardım almak istedikleri konularda yardımlarını alsınlar.
-
4-6 bin kazanıyorum diyip acıtasyon yapsan hiç stress yapmazdım saygı duyardım,eve 20k giriyor büyük fakirlik yaşıyorum kafanda açık açık siyasi ütopya art niyet,bende bir an once git dedim zaten özellikle norveçi ve isveçi oneririm ordaki lakabın türk müslüman olduğun için lakabın "kara kafa" mutluluklar herşey gönlünce olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Eylül 2021; 19:5:59 > -
Peki teşekkür ederim, sonuçta yine vakit ayırıp bana yazıyorsun. Ama tekrar diyim tamamen art niyetsiz ve siyaset dışı bir şekilde. Amacım acıtasyon yapmak değil, hatta rahat bir hayat yaşadığımı da yazdım arkadaşa. Zaten siyasi hiçbir şey yazmadım, tek yazdığım vergi sisteminin saçma oluşu. Gayet kişisel ve siyasetten uzak bir yorum. Belki bir nebze de olsa empati kurarsın da ne demek istediğimi anlarsın diye tekrarlayayım. Benimle aynı işi yapan insanlar daha gelişmiş ülkelerde fiyatı yüksek olan şeyleri çok daha rahat bir şekilde almaları benim sorunum. Ki o da vergi ile alakalı. Örnek de vereyim; daha yeni Almanya'dan eşimin yeğeni geldi. Gelirken de Almanya'dan ne getirtebilirim diye biraz araştırdım ama zaten çoğu ürünün fiyatı Almanya ve Türkiye'de aynı denecek kadar yakın. Zaten bir ürünün fiyatı tüm dünyada aynıdır, ülkeden ülkeye vergilerle değişir. Ki dedim de 1k TL ya da 100€ fiyatı olan şeyleri rahatça alabiliyorum. Bu sebeple 135€'ya kulaklık getirttim, belki de sizin için çok gereksiz bir harcamadır. Ama diyelim ki bir iphone almaya kalktığında Türkiye'de misli ile fazla ya da ps. Hatta araba alırken de bir kaç katı fazlasını ödüyorsun.
Hatta Almanya'dan gelen yeğenimizin durumundan da bahseyedim. Kendisinin yaşı küçük ve staj gibi bir işte çalışıyor. Aylık kazancı 900€. Küçük bir evde tek başına kalıyor ki kişisel alanın ihlal durumu söz konusu olacağından 1+1 bir evde iki kişi kalınamıyormuş (bize ne kadar uzak uygulamalar). Kazandığı 900€ burada 9bin₺yapıyor ne kadar çok para ama orası için de çok düşük. Ama insan gibi yaşayabiliyor sonuçta ve birikimi ile (belki gereksiz ama sonuçta genç ve heves edebilir) iphone 12 pro, iwatch, airpods almış kendisine. Burada Türkiye'de o kadar düşük maaş ile hadi yap bakalım yapabiliyor musun? Anca benim gibi 10k+ gelirin olacak ama benim bile telefonum iphone değil. Dediğim gibi biraz empati.
-
Dediğiniz mucize gerçekleşse bile malum partinin ve seçmen grubunun ülkeye verdikleri hasarın restore edilmesi çoook uzun yıllar alacak ve sancılı olacaktır. Keşke bu raddeye gelinmeseydi ama hep bana hep banacılık ile doyumsuz bir nefsani yaşamı şiar edinmiş Akp yetkilileri nedeniyle çaresiz ve ümitsiz kalıp ülkeden gitmek isteyenlere hak vermemek elde değil (tabi şanslı azınlık olarak gitmek istedikleri ülkeler tarafından kabul edilirlerse, sonuçta kimseye kırmızı halı seren düzgün bir yabancı ülke yok).quote:
Orijinalden alıntı: KroneGitmeyin. Z kuşağının önümüzdeki seçim ampülcüleri göndereceğini ümit ediyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen maddiyatı kafana takma paranın adı var.Rüyadan uyanmadan uykunu kabusa çevirtmemeye bak derim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurtdışına gitmek isteyenler maddi refahı sadece bonus olarak görsün. İnanın bu ülkenin maddiyattan çok çok daha büyük sorunları var ve artık iyice gün yüzüne çıkmaya başladı.
-
Rica ederim. Evet; zaman, kıymetli bir hazine. bu yaşların kıymetini iyi bilip, ileri yaşlara yatırımı güzel yapmak lazım.
Eh, hayata da 1 kere geldiğimize göre; fırsatları değerlendirmeyip ah vah etmek yerine, uğraşmak çabalamak gerekli diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 13 Eylül 2021; 19:26:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru düşünce sizin düşüncenizdir.
Size yorum yazanlara cevap verecektim.
Cevap vermeyi engellemişler.
Bunlar böyledir. Herkese her şeyi yazarlar ama cevap vermek istediğinde bir bakarsın. Cevap veremiyorsun. Yeni nesil klavye kahramanı diyoruz bunlara. Yolda yürümeye korkarlar ama ellerine klavye alınca kahraman kesilirler.
Ekşilağımdan denilen çukurdan buraya transfer oldular sanırım. Yoksa bu forumda 3-5 yıla kadar böyle bir gürüh yoktu.
Siz bakmayın bunlara.
Gitsinler Avrupa'larına garson mu oluyorlar, klozete yapışmık bk mu oluyorlar ne oluyorlarsa olsunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 7 Eylül 2021; 8:29:41 > -
Herkes kendi kararlarında özgürdür, herkesin kendi hayatı. Bu ülkede boşa doyduğun değil doğduğun yer dememişler. Benden tavsiye gidin gidebiliyorsanız.
Kimse milliyetçilik edebiyatı yapmasın, kimse doğduğu büyüdüğü, çocukluğunun geçtiği, ailesinin ve arkadaşlarının bulunduğu yeri terk etmek istemez ama koşullar artık buna mecbur bıraktırıyor. Nasıl mikro düşündüğümüzde insanlar taşı toprağı altın, iş imkanları orada iyi ya diye düşünüp İstanbul'a gidiyorsa, daha iyi koşullar için yurtdışına gitmek benzer şeyler.
Ben 29 yaşında eşim ile karar aldım, pandemi sebebiyle gecikmeli de olsa ocak itibariyle hayatımıza Kanada'da devam ediyoruz. Türkiye'de yaşarken kendi şirketim vardı, eşimin mesleği ve ona bağlı olarak işi gayet iyiydi, bir çok insandan iyi yaşam standartlarımız vardı. İstediğimiz zaman istediğimiz aktiviteleri yapabiliyorduk, kafamıza göre tatile çıkıyorduk, hafta sonları arabaya atlayıp Yunanistan'a gidiyorduk vs. ama bizim için paradan önemli şeyler var ve maalesef onlar Türkiye'de artık yok. Ben şirketimi ortağıma devrettim, eşim işinden ayrıldı ve Kanada'ya eğitim bahanesi ile geldik, şu anda öğrenciyim 30 yaşımda tekrar. Biraz Türkiye'de birikimden biraz da boş zamanlarda elektrikli bisiklet ile uber eats yaparak burada gayet huzurlu bir hayat geçiriyoruz. Tek eksiğimiz aile ve sevdiklerimize uzak olmamız. Ama her kararın hayatta zaten getirdikleri ve götürdükleri olacaktır, bunları bilerek adım attık biz.
Biz bunu uzun süredir düşünüyorduk, bu yaşımızda gerçekleştirdik, beceremezsek döneriz dedik ama her zaman söylediğimiz şey vardı kendimize 50 yaşımıza gelip keşke demek yerine deneyelim olmaz ise denedik başaramadık, biz yapamadık deriz olur biter en azından aklımızda neden denemedik kalmaz hiç bir zaman. Ve en önemlisi bu bizim kararımız olur, başkalarının değil.
O yüzden kimseye kulak asmayın, siz gitmek istiyorsanız gidin. Merak etmeyin makine mühendisi ilk etapta olamasanız bile zamanla iyi yerlere gelirsiniz ki zaten huzurlu bir hayat için iyi bir yerlere gelmeye gerek yok. Burada doktor da sıradan bir vatandaş, koskoca şirket sahibi de ya da bir markette, restoranda asgari ücret ile çalışan bir insan da. Çünkü hukuk var, adalet var, eşitlik var, gelir düzeyi arasından uçurum yok, saygı var, alım gücü yüksek. Bunlar daha çoğaltılır ama özetle hayat var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 7 Eylül 2021; 11:20:4 >
-
suanda amerika gecerli sebeb olmadikca vize vermiyor..dil okuluna yazilsan bile orda..pandemi sonrasida biseyler degisecegini sanmiyorum
Kardes bisey soracam, yanitlarsan sevinirim, gitmeye karar verdin diyelim, hangi yontemle gidiceksin o kismu anlamadim ben? dil okulu mu, turist vizesi mi, yuksek lisans mi? Konu genelde gidip gitmemek uzerine kurula da, adamlar kapilari acip bizi beklemiyorlar, hangi yontemle nasil gidecegini de paylasirsan sevinirim, hadi ben gidiyorum demekle gidilemiyor...
quote:
Orijinalden alıntı: shegenli chingen
suanda amerika gecerli sebeb olmadikca vize vermiyor..dil okuluna yazilsan bile orda..pandemi sonrasida biseyler degisecegini sanmiyorumturist vizesiyle gidip kaçak çalışan dolu bilidğim var teksas merkez üssü.
çalışma vizesi içinde aşçılık, elektirik teknisyenliği,araba tamir işi aşırı açık var abd de 2-3 tane geçerli mesleki sertifikaya ve dile bakıyor.
eleman sınıfında açık çok, yok beyaz yaka kalifeyeli gidicem oturak masa başı yatış iş arıyorum derseniz kendi okumuş kesimi yetiyor ona zaten size sıra gelmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Eylül 2021; 0:13:14 > -
Bu gençken yapılır, kaybedecek birşeyin yokken yapılır. Yavaş yavaş burada düzen kurmaya başlayınca, yaşında büyüdükçe daha da zor olur senin için. Böyle bir düşüncen varsa 1 sene içinde yurtdışına çıkmış olman lazım. Yeni mezunsun, daha yeni işe girmişsin, muhtemelen 22-23 yaşındasın. Bu konuda kendine güveniyorsan, şansını denemeli ve kendi fırsatını yaratmalısın.
Zaman geçtikçe işin zor. Yakın zamanda arkadaşım gitti, 14 yıldır bir kurumda çalışıyordu, kıdem vs. anlamın hertürlü yükselmişti, ülke ortalamasına göre güzelde maaşı vardı, yıllardır ailesi ile birlikte yaşadığından güzel birikimde yapmıştı, pandemiden öncede heryıl yıllık izinlerinde 2 kere bazen 3 kere yurtdışına giderdi, özelliklede avrupa. Muhtemelen gitmediği ülke kalmamıştır. Aslında adam sadece gezmeye değil aynı zamanda ileride yaşamak istediği avrupa ülkesinide seçmeye gidiyormuş. Geçen yıl herşeyini ayarladı ve gitti, bu sene geri dönmek zorunda kaldı. Sebebi çok basit, çok geç kalmıştı bazı şeyler için. Belli yaştan sonra herşeyi silip gitmek çok zor. Yapacaksan bir an önce planlarını yap.
-
herşeyi silip gitmekten değil o adam zaten silmiş silceğini,ab abd yatış yataş iş merkezi değil mühendisin bile anasını ağlatıyorlar,bizimkiler burda alışmış telefon pc başı çalışmaya çay kahve lak lak oraya gidince çoğu afallıyor kendi amca oğlumda nyc den 5 ayda topukladı güneşde karda kışda sahaya çıkartıyorlar cildim bozuluyor diye maslaktaki yatış ofisine geri döndü,mahllede bir tanıdğımda döndü almanyadan 1 sene olmadan dediğin doğru yaş küçükken gitmek daha iyi ezilmeye müsaitsin o yaşlarda çünkü, 35+ oldunmu milletin ağız kokusunu fazla çekemiyon .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Eylül 2021; 0:27:24 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemherşeyi silip gitmekten değil o adam zaten silmiş silceğini,ab abd yatış yataş iş merkezi değil mühendisin bile anasını ağlatıyorlar,bizimkiler burda alışmış telefon pc başı çalışmaya çay kahve lak lak oraya gidince çoğu afallıyor kendi amca oğlumda nyc den 5 ayda topukladı güneşde karda kışda sahaya çıkartıyorlar cildim bozuluyor diye maslaktaki yatış ofisine geri döndü,mahllede bir tanıdğımda döndü almanyadan 1 sene olmadan dediğin doğru yaş küçükken gitmek daha iyi ezilmeye müsaitsin o yaşlarda çünkü, 35+ oldunmu milletin ağız kokusunu fazla çekemiyon .
sallayıp durma kero, neyin ne olduğunu biliyoruz.
-
he aynen ruhsal piskolojik nedenlerden cennet avrupadan vazgeçip dönmüştür nasıl olsa yatarak zengin oluyorlar ama Türkiyedeki yoğun tempo çalışmayı ve yoğun egsoz gazını özleyip dönmüştür arkadaşın.
sana tam nedenini soyluycek değil elbet ama bil nedeni o burda kalifyeli rahat yatış işte olup orda hard yorucu işe girince yaşta 30+ olunca bir kal geliyor orda bocalıyorlar.
benim kız kuzi teksasda beri deri kemiğe döndü kız, ha para kazanıyormu kazanıyor ama hiç oyle kolay değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Eylül 2021; 0:37:47 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemhe aynen ruhsal piskolojik nedenlerden cennet avrupadan vazgeçip dönmüştür nasıl olsa yatarak zengin oluyorlar ama Türkiyedeki yoğun tempo çalışmayı ve yoğun egsoz gazını özleyip dönmüştür arkadaşın.
sana tam nedenini soyluycek değil elbet ama bil nedeni o burda kalifyeli rahat yatış işte olup orda hard yorucu işe girince yaşta 30+ olunca bir kal geliyor orda bocalıyorlar.
benim kız kuzi teksasda beri deri kemiğe döndü kız, ha para kazanıyormu kazanıyor ama hiç oyle kolay değil.
Hala bilip bilmeden konuşuyon kero, adamın çalışma şartlarını biliyorum çok iyi biliyorum, sabahtan akşama eşşek gibi çalışıyordu. Üstüne baskılar da cabası. Aşırı derecede sallıyorsun kero.
-
arkadaşını sen daha iyi bilirsinde,piskolojik döndü demende bir komik geldi neyse.
ha benim gördüklerim ordaki hızlı ve yorucu iş temposuna uyum sağlayamayıp dönen tipler %80 ni,dönen olarak yazıyorum .
ha burdaki işlerinden daha vasıfsız işlerede giriyor bir çoğu bir afallıyorlar yani bedenende ruhende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Eylül 2021; 0:47:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X