Kafası karışık araç alıcısı
Arkadaşlar merhaba, elimde ki aracı geçtiğimiz pazartesi sattım ve beklediğimden çok hızlı satıldı. Bu sebeple yerine ne alacağımı düşünme bile fırsatım olmadı ve param nakit olmasından dolayı bir an önce araç almak istiyorum. Cebimde ki para 475 bin TL. Fakat borçla 600 bin tlyi zorlayabilirim fakat arada ki farkı altın borcu olarak alacağım için son çare olarak görüyorum.
Kriterlerim kesinlikle HB olması, aracın büyüklüğü hiç önemli değil tek kullanıcam çünkü. Performans olarak da şehir içi ve şehir dışı yormasın yeter. Zaten 110-120 km/s hızı geçen biri değilim. Bu paralara dizel almayı da düşünmüyorum çünkü yaşı ve kilometresi itibari ile arıza ve yüklü miktarda arıza çıkarma potansiyeli yüksek.
400-500 bin TL arasında aklıma yatan araçlar;
1.4 Clio 3
kilometresi biraz yüksek 2011-2014 1.4 Ibiza
1.25 cvvt i20
ve sizin ttavsiyeleriniz...
Eğer bütçeyi 600 e çıkarırsam da hali hazırda bulduğum 2015 Astra 1.6 Edition paket 182 bin kmde safkan benzinli. Fakat astralar çok yakıyor diye duydum o yüzden sıcak bakmıyorum. Birde 2013 clio 4 0.9 TCe motor ama bunlarında kilometresi 150 bin üzeri.
Bana yardımcı olun ben hayatımda hiç bu kadar kararsız ve kafası karışık olmamıştım.
Fiat Brava Almalı mıyım?
Merhabalar 100-130 bin tl bandında Brava'lara bakmaya başladım. Hoşuma gittide fakat alırken nelere dikkat etmeliyim? Paket farkı bariz midir? Bu arabayı almamı tavsiye eder misiniz?
Yeni kuşun garip davranışları
Geçtiğimiz cumartesi (23.10.2021) günü erkek bir kuş aldım. Petshopa gittiğimde 2 aylık erkek istediğimi söyledim ve o niyetle gitmiştim fakat bir kuş gördüm ki kafeste diğer kuşlar tarafından sürekli hırpalanıyor. 3-4 aylık olmasına rağmen onun sürekli ezilmesine dayanamadım ve onu aldım. Kuşu eve getirip kafese koyduktan 3 saat sonra kafes içinde el alıştırmalarına başladım ve çok zorlanmadan ona dokunabiliyor ve parmağıma bindirebiliyordum. Hatta her geçen gün biraz daha ilerleme kaydediyoruz fakat bir türlü aşamadığımız bir ürkeklik sorunumuz var. Ürkekliklten kastım şu şekilde;
- Parmağım, omuzum ve kafesi dışında hiç bir zemine inmek istemiyor. Koltuğun üzerine bile indiremiyorum. Elimi devirerek koltuğun veya başka bir zemine indirmeye çalıştığım da can havli ile elime tırmanmaya çalışıyor. Hatta sinirlendim ve elimle tutar gibi yaparak zorla koltuğa indirdim ve kendi haline bıraktım. Abartmandan tam 45 dakika kılını kıpırdatmadan sabit bir şekilde durdu olduğu yerde. O kadar ürküyor.
- Normal olduğunu bilsem de hala koltuk gıcırtıları, kapı kapanma sesi ve ya poşet hışırtısı gibi seslere aşırı tepki veriyor.
- Hiç ötme gibi bir durum yok. Kuşun sesini neredeyse 1 haftadır 1-2 kere duydum.
- Kafeste hiç hareket etmiyor. Sabah işe giderken hangi tünekte hangi pozisyonda bıraktıysam, akşam eve geldiğinde hala orada oluyor. Bu kadar çok hareketsizlik bir muhabbet kuşu için çok anormal. Uçmasında sorun yok. Tek uçuşta koca salonu 4-5 defa bir yere konmadan tavaf edebiliyor.
- Son olarak sanırım kuyruğu kırılmış. Müdahale etmem gerekir mi yoksa bir süre sonra kendi tekrardan uzar mı?
Biliyorum bu durum için normalden biraz fazla sabır ve zaman gerekecek fakat varsa tavsiye etmek istediğiniz bir şey, tavsiyelerinize açığım.
Buda güzelliğin resmi. Maşallahınızı eksik etmeyin.
Merhabalar...
1.5 ay önce aracım kazaya karıştı ve sağ arka tekerde hasar vardı. Bugün teslim edilecekti fakat incelerken aynı tekerden sürtme sesi geliyordu. baktırdık ve disk çok az yamulmuş kazadan dolayı. Şimdi bunun değişimi yapılacak fakat bir arkadaşım diskler tek değişmez, aynı yerde ki iki diskte değişmesi lazım yoksa frenler dengesiz olur dedi. fakat sigorta tek diski değiştirecek. Gerçekten böyle bir dengesizlik olması olası mı? Aynı şekilde hasarlı tarafta amortisör tek taraflı değişti. Yayda bir sorun olmadığı için yay değişmedi.
Merhabalar 1 ay önce aracımla kaza yaptım. Kaza sebebi ile araba savrulurken sağ arka tekerin alt takımı komple dağıttı ve orjinelleriyle değişti. Dolayısı ile jant ve latik pert. Şimdi sigorta şirketi yeni lastik gönderecek fakat benim lastiklerin değişme zamanı zaten yaklaşmıştı. Bu sebeple ben lastiklerin hepsini değiştiricem. Sigorta şirketi sadece hasarlı olan lastiği değiştiriyor.
Bursa da yaşadığım için kışlık lastik düşünmüyorum. Aracı işe gidip gelirken kullanıyorum genellikle ve eğer yağarsa senede 2 gün kar yağıyor. Havalarda en kötü 5-10 derece oluyor. Lastikte aradığım özellikle sessizlik. Yakıt tüketimini ikinci plana atıyorum. Aklımda Goodyear Efiicent Grip Performance 205/55/r16 lastiği var. Sizlerin de önerilerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek istedim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba dostlar,
Aşağıda linkini bıraktığım makineyi almayı düşünüyorum. Bir aksilik olamaz ise pazartesi günü siparişi geçicem. Bu makinayı kullananız var mıdır? Aktarmak istediğiniz tecrübelierinizi dinlemeye hazırım. İlk oyuncu bilgisayarım olacak. Hoş çok oyun oynayan biri değilim ama bir bannerlord oynamakta isterim açıkcası. MSI marka olarak iyi bir marka uzun süre götürmesini istediğim için bu markaya yöneldim. Umarım yanlış düşünmüyorumdur.
Site Adı: İrem Life
İremlife olarak 2009 yılından günümüze kadar, güncel içerikleri sizlerle buluşturmaktayız. Amacımız bir sosyal içerik platformu olarak, modadan alışverişe, sağlıktan teknolojiye her konuda en güncel haberleri verebilmektir. Fotoğraf, video ve metinleri sizlerle buluşturan sitemizde en popüler haberlere ulaşabilir, merak ettiğiniz konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Sitemizde gezerken hem bilgilendirici içerikler ile merak ettiklerinizi öğrenebilir hem de eğlenceli içeriklerimizi keyifle okuyabilirsiniz. İremlife, bir haber sitesinden çok daha fazlası…
Monster abra vs ASUS tuf! Hangisini almalıyım?
İki laptop arasında kaldım. Bana yardımcı olabilir misiniz? Monster için özellikle arızalı ürünlerin çok geldiğini ve destek kısmında sıkıntılar yaşayanları okuyorum bu ve buna benzer forum sitelerinde.
Monster (ram 16 gb oalrak alacağım): https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v16-6-5//
Şimdiden çok teşekkür ederim.
1.6 CRDI Yakıt.
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 147
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 63.068 (Bu ay: 1.274)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası