Herkese merhaba,
Aşağıdaki linkte paylaştığım bilgisayarı 2. el olarak 400 Euro'ya satın aldım.
SSD, RAM ve ekran kartına ihtiyacım olduğu için linkte paylaştığım 3 ürünü sipariş verdim. Şu anda sadece ekran kartının gelmesini bekliyorum.Salı günü ekran kartı elime ulaşacak. Ekran kartı gelmeden önce diğer işlemleri tamamlamak istiyorum.
Daha önce hiç bilgisayar toplamadım. YouTube üzerinde birçok video izledim, ancak yine de herhangi bir şey yapmadan önce sizlere danışmak ve bilgi almak istedim.
Bilgisayarın resimlerini ekte sizinle paylaşıyorum.
M2 SSD'yi takmak için videolardaki gibi aparatı çıkardım, ancak içinden bir tane SSD çıktı.
Alt kısımdaki yeri de çıkardım ve oradan da bir tane M2 olmayan SSD çıktı. Bir tane 990 Pro sipariş etmiştim.
Merak ettiğim ilk şey, bu anakarta toplamda kaç tane M2 SSD takabilirim ve güçlü olan SSD'yi hangi slota takmalıyım? Yukarıdaki SSD'nin modeli "mz-vl41t00", Google'da arattım ancak hangi markaya ait olduğunu bulamadım. Aşağıdaki 970 Evo Plus'un arkasında da bir tane Crucial SSD var.
Bir adet kablo var, anakarta girmesi gerekiyor sanırım. Başka bir yere uzanmıyor zaten. Sizce o kabloyu anakarta takmalı mıyım? :)
RAM'lerin ilk 2. ve 4. slotlara takılması gerektiğini yazıyor. Doğru mu anladım, yine de sormak istiyorum.
Aynı zamanda kasının diğer tarafında takılı olmayan birçok kablo var. Onları bir yere takmalı mıyım, yoksa orada kalmaları benim için daha mı iyi olur?
Sanırım siyah beyaz olan kablolar rtx4070 ekran kartına takılacak.Kablolar ekran kartı ile uyumlumu?
Birileri cevap yazana kadar bekleyeceğim :)
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
İ7 13700f için ram ssd ve ekran kartı
Cevabınız için çok teşekkürler.ikinci el olarak 400 euro ya aşağıdaki parçaları aldım.
Sistem 2 ay önce toplanmış.fatura garanti hersey var.
Sanırım şuan ssd ram ve ekran kartı eksiğim var.
Anakartlarin uyumluluk listesi varmış.ssd ve ram ler için.girdim ancak bulamadım.
Birde islemci ne kadar mhz ram destekliyor acaba.
Fullhd 240 hz monitor için hangi nvidia ekran karti sistemde sırıtmaz.
Şimdiden teşekkürler.
13600k icin sistem tavsiyesi
Herkese merhaba.
Avusturyada yasiyorum.Sistemi
bu siteden urunleri karsilastirip parcalari siparis verip evde toplamayi dusunuyorum.
hiz asirtma yapmayi dusunmuyorum.sistemde cs go valorant tarzi oyunlari oynayacagim.
mevcut 5600x rtx 2060 li sistemimle cok fazla problem yasadigim icin intel sisteme gecmek istiyorum.
butce olarak kisitlamam yok ancak gereksiz yere para odemekte istemiyorum.su anki sistemi 2. el satip uzerine para ekleyip yeni pc toplamak istiyorum.
1500 euro civari benim icin uygun olur.
2 adet pc topladim.yorumlarinizi bekliyorum.
ddr5
ddr4
simdiden vaktini ayiran herkese cok tesekkurler.
7 senelik monitor ile ps5 te 120 hz oynayabilirmiyim?
Merhaba arkadaslar yakin zamanda ps5 almayi dusunuyorum.
ilk etapta monitor almayi dusunmuyorum.hali hazirda 7 senelik kullandigim monitorum var.
ASUS VG248QE 144 HZ 1 ms FULLHD
monitor hdmi cikisindan 144 hz vermiyor.su an pc de dvi port ile kullaniyorum.
herhangibir donusturucu kullansam ps5 te ise yararmi?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 829 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware