Cevabınız için çok teşekkürler.ikinci el olarak 400 euro ya aşağıdaki parçaları aldım. Sistem 2 ay önce toplanmış.fatura garanti hersey var. Sanırım şuan ssd ram ve ekran kartı eksiğim var. Anakartlarin uyumluluk listesi varmış.ssd ve ram ler için.girdim ancak bulamadım. Birde islemci ne kadar mhz ram destekliyor acaba. Fullhd 240 hz monitor için hangi nvidia ekran karti sistemde sırıtmaz. Şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnbzanl -- 20 Haziran 2023; 11:52:26 > |
İ7 13700f için ram ssd ve ekran kartı
-
-
CS için aman aman bir sisteme gerek yok. Topladığınız sistem fazlasıyla yeterli.
Ama bu kadar bütçeye çıkılıyorsa DDR5 tercih ediniz. Linkte Gskill 2x16 gb 6000 mhz DDR5 ramler 110 euro görünüyor. MSI PRO z790-p WiFi seçilebilir.
Bir de Zotac twin Edge kartlar biraz gürültülüdür. Aynı fiyata Palit Dual modeli de alınabilir. -
Kesinlikle DDR5 alın İntel 13. nesil işlemciler, fps olarak, DDR5 sistemlerle coşar.
Ayrıca 13600K ya da ,hiç gerek yok Hemen hemen ,çok yakın performanstta, 50 watt daha az watt çeken ,13600K gibi asla ısınmayan, ve daha ucuza 13500 işlemcisi var iken.13600K yı o hava soğutma ile ,soğutacam diye de uğraşmazsınız.
Anakrtınız da rahatlar,ısınmaz.Stabilite artar.
Yukarda, RTX 4090 ile bu kadar fark var. RTX 4070 de, bu fark daha da kapanacaktır.
Şu efsane anakrtta hem daha ucuza hem de muazzam güçlüdür.
geizhals.atMSI MAG B760 Tomahawk WIFI ab € 204,85 (2023) | Preisvergleich Geizhals Österreichhttps://geizhals.at/msi-b760-tomahawk-wifi-7d96-003r-a2872229.html?hloc=at
-
Cevap için teşekkürler.amd ler neden okadar yüksek fps vermiş acaba.
kafam karıştı şimdi.7700x hemen hemen 13600k ile aynı fiyat.çoğu oyunda bukadar fark varmı acaba
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/rer86x/ryzen_usb_connectivity_issues_questions/
buradaki sorun varmı acaba 7700x tede
-
7700x ,saf çekirdek sayısı olarak 13600K dan öndedir.13600K 6 çekirdek,7700 8 çekirdek bi işlemci.Ayrıca,işlemcilerde farklılaştıran bi teknolojide mimari yapıdır. Ayrıca her oyunda her işlemcinin performansı farklıdır. CS GO ve Valorant gibi oyunlarda Ryzenler ,intellerden öndedir.
Sorun olacağını sanmıyorum. Reddit o kadar büyük bi platform ki, herkes herşeyi yazıyor. O sorunun başka bi şeyden kaynaklanmadığı ne malum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 20 Mayıs 2023; 22:40:39 > -
Cevabınız için teşekkür ederim. Merakımı gidermek için RTX 3070 ve 7600X işlemcili bir hazır sistem satın aldım. Ancak bugün iade ettim. FPS değerleri yüksekti, ancak oyunda duman veya flaş bombası gibi efektler patladığında anlık takılmalar yaşanıyordu. Sorunun internet bağlantımda veya elektrik prizimde olabileceğini düşünerek kuzenimin sistemiyle deneme yaptım. 8600K ve GTX 1070'li bir sistem kullanıyordu ve herhangi bir sorun yaşamadım. FPS değerleri daha düşük olsa da oyun oldukça stabil çalışıyordu.
5600X işlemcili sistemimdeki USB portlarındaki sorunu AMD kabul etti. 5 ay boyunca yeni bir BIOS güncellemesi bekledim, ancak çıkan BIOS bu sorunu tam olarak çözmedi.
Sorunum tam olarak bu Reddit gönderisinde bahsedildiği gibi:
redditr/Amd on Reddit: USB issues on B550/X570 Motherboardshttps://www.reddit.com/r/Amd/comments/kbr6zl/usb_issues_on_b550x570_motherboardsBir arkadaşım fullhd cözünürlükte ve çoğunlukla cs go için kullanacağım için 4060 ti önerdi.
oyunu 1280 960 çözünürlükte oynadığım için işlemcinin darboğaz yapabileceğini söyledi.
işlemci soğutucusu hakkında pek bir fikrim yok.arkadaşımın önerisi üzerine arctic modeli sepetime ekledim.
Bu videoyu izledikten sonra ddr4 4000 MHz ram almaya karar
youtubeCheck out www.buildpicker.com for our tailored recommended builds for 2022!Confused about ram for the i5-13600K? We've got answers! In this video we've teste...https://m.youtube.com/watch?v=vsKTg5zy8NI&pp=ygUZaW50ZWwgMTM2MDBrIGRkcjQgdnMgZGRyNQ%3D%3DUzun lafın kısası, Intel tabanlı bir sistemle devam etmek istiyorum.
Birkaç sorum olacak, hız aşırtma yapmayı düşünmüyorum. 13600 (K ) olmayan bir model var, acaba bu modelle K olan versiyon arasında ne gibi farklar var?
K olan modellerin soğutucusunun, anakartının ve güç kaynağının daha pahalı olması gerektiğini düşünüyorum. Toplamda fiyatına göre performansı yeterli değil gibi görünüyor.
Kendi araştırmalarıma dayanarak bir sepet hazırladım. Yorumlarınızı almak beni mutlu eder.
Şimdiden vaktini ayıran herkese çok teşekkürler.
-
https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mini-tower/masterbox-q300l/
Seçtiğiniz kasa Micro ATX anakart için uygun, seçtiğiniz anakart ATX boy. Fractal design veya Phanteks kasa bakabilirsiniz.
Soğutucuyu da Arctic Freezer 34 esport duo seçersiniz.
Ekran kartı için uçmaya gerek yok rtx 3060 12 gb bile fazlasıyla yeterli. Yanında hikayeli oyunlar da oynarsınız.
13500 işlemci, ddr4 3466 mhze kadar çıkabiliyor. 4:10da göstermiş.
-
Cevabınız için çok teşekkürler.ikinci el olarak 400 euro ya aşağıdaki parçaları aldım.
Sistem 2 ay önce toplanmış.fatura garanti hersey var.
Sanırım şuan ssd ram ve ekran kartı eksiğim var.
Anakartlarin uyumluluk listesi varmış.ssd ve ram ler için.girdim ancak bulamadım.
Birde islemci ne kadar mhz ram destekliyor acaba.
Fullhd 240 hz monitor için hangi nvidia ekran karti sistemde sırıtmaz.
Şimdiden teşekkürler.yeni konumu acmaliydim bilemedim.
-
13400/F (6+4/16)
13600K/KF (6+8/20)
-
Cevap için sagolun ancak anlamadım.islemci halihazırda 13700f.
-
cevabım
7700x, saf çekirdek sayısı olarak 13600K dan öndedir.
diyenlere
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X