Herkese merhaba, Aşağıdaki linkte paylaştığım bilgisayarı 2. el olarak 400 Euro'ya satın aldım. SSD, RAM ve ekran kartına ihtiyacım olduğu için linkte paylaştığım 3 ürünü sipariş verdim. Şu anda sadece ekran kartının gelmesini bekliyorum.Salı günü ekran kartı elime ulaşacak. Ekran kartı gelmeden önce diğer işlemleri tamamlamak istiyorum. Daha önce hiç bilgisayar toplamadım. YouTube üzerinde birçok video izledim, ancak yine de herhangi bir şey yapmadan önce sizlere danışmak ve bilgi almak istedim. Bilgisayarın resimlerini ekte sizinle paylaşıyorum. M2 SSD'yi takmak için videolardaki gibi aparatı çıkardım, ancak içinden bir tane SSD çıktı. Alt kısımdaki yeri de çıkardım ve oradan da bir tane M2 olmayan SSD çıktı. Bir tane 990 Pro sipariş etmiştim. Merak ettiğim ilk şey, bu anakarta toplamda kaç tane M2 SSD takabilirim ve güçlü olan SSD'yi hangi slota takmalıyım? Yukarıdaki SSD'nin modeli "mz-vl41t00", Google'da arattım ancak hangi markaya ait olduğunu bulamadım. Aşağıdaki 970 Evo Plus'un arkasında da bir tane Crucial SSD var. Bir adet kablo var, anakarta girmesi gerekiyor sanırım. Başka bir yere uzanmıyor zaten. Sizce o kabloyu anakarta takmalı mıyım? :) RAM'lerin ilk 2. ve 4. slotlara takılması gerektiğini yazıyor. Doğru mu anladım, yine de sormak istiyorum. Aynı zamanda kasının diğer tarafında takılı olmayan birçok kablo var. Onları bir yere takmalı mıyım, yoksa orada kalmaları benim için daha mı iyi olur? Sanırım siyah beyaz olan kablolar rtx4070 ekran kartına takılacak.Kablolar ekran kartı ile uyumlumu? Birileri cevap yazana kadar bekleyeceğim :) Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. |
Bilgisayarımı Toplarken İhtiyaç Duyduğum Yardım ve Sorular.
-
-
400€ belese almisin. umarim calinti degildir.
anakartta toplam 4 m2 slot var. Ayrintili bilgi burda:
https://de.msi.com/Motherboard/PRO-Z790-A-WIFI-DDR4/Specification
aldigin m2 ssdyi istedigin porta tak ama sogutmali demiri olan yere tak. Üzerinde duran evo 970 plus da kalsin.
kasanin arka tarfinda da bi tane sata ssd var.
kasanin diger tarafindaki bosta duran kablolar oyle kalacak. sata icin data ve elektrik kablolari bosta duruyor. kullanmayacaksan sökebilirsin onlari. güc kaynagin modüler cünkü. kullanmadigin guc kablolarini sokebilirsin.
evet siyah beyaz kablolari ekran kartina takacaksin. senin ekran kartinin gorsellerine bakilirsa kartta tek 8li giris var. yani o 3 taneden sadece birini takacaksin.
evet ramlari 2. ve 4. slotlara tak.
evet kasanin icindeki o cikik kabloyu isaret ettigin yere tak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X