Herkese merhaba.
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
RAM: 16 GB 3200MHz.
Anakart: MSI X570 Gaming Pro Carbon anakart.
Ekran kartı: Sapphire RX 6800XT Nitro+ SE.
Monitör: 2K 165Hz 32"
Parçalarından oluşan sisteme sahibim. Ekran kartımı yaklaşık 4 gün önce aldım ve sistemime taktım. Windows, işlemci ve ekran kartı driverlarımın hepsi günceldir. Ekran kartımı sistemime taktığımdan beri sıkıntısız kullanıyorum, oyunlar dahil herhangi bir FPS düşmesi veya stutter yaşamadım.
Merak dolayısıyla MSI Afterburner ile oyun içi kullanımlara bakmak için değerleri açtığımda GPU kullanımı, FPS değerleri ve CPU-GPU sıcaklık değerlerinde herhangi bir sorun olmamasına rağmen CPU çekirdeklerinin sadece 1 tanesinin kullanıldığını ve diğer tüm çekirdeklerin %0-%5 arası kullanımda olduğunu gördüm.
Battlefield V, RDR 2, Far Cry 6 ve Forza Horizon 5 olmak üzere oyun fark etmeksizin tüm oyunlarda durum bu şekilde. Fakat Cinebench R23 çoklu çekirdek testinde çekirdekleri kontrol ettiğimde test esnasında çekirdek kullanımlarının hepsi %100 olarak gözükmekte.
Yaşadığım bu durumda herhangi bir sıkıntı varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Açıkçası pratikte herhangi bir problem yaşamasam da oyun esnasındaki CPU kullanım değerleri kafamı karıştırdı.
*Tüm oyunlar 2K ve Full Ultra ayarlarda denendi.
*Tüm oyun ve render testlerinin değerlerini sizinle resim olarak paylaşacağım.
*Tüm testler Smart Access Memory, PBO ve CPB açık halde gerçekleşti.
* Cinebench R23 çoklu çekirdek test sonucu: 10530.
Arkadaşlar Logitech G920 + Shifter setimi ekran kartı modelimi yükseltmek amacıyla satmak istiyorum.
Sarı sitede ilanım da mevcut isteyene linkini atabilirim ( yasak olup olmadığını bilmiyorum ) ve ilanda bulunan numaramdan da bana ulaşabilirsiniz.
Fiyat: 5250 TL olarak düşünüyorum, teklif verebilirsiniz.
Ürünün ilanda da yazdığım genel özelliklerini ve durumunu aşağıya aynı şekilde yazıyorum.
Ürünün ikinci sahibiyim. Kullandığım süre boyunca sorunsuz bir şekilde kullandım.
Direksiyon simidinin, pedalların ve vitesin herhangi bir kalibrasyon sorunu, kozmetik hasarı ve çalışmayan tuşu-aksamı yoktur.
Pedal kısmındaki kabloda benden önceki kullanıcının direksiyonu taşırken kablo ezilmesi sonucu tamir mevcut. Hiçbir sorun teşkil etmiyor. Ben de alırken deneyerek aldım ve kullanırken de bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Direksiyonun kalibrasyon test videosunu, denetim masası üzerinden tüm tuşlarının,simidinin ve pedalların test edildiği videoyu ve oyun içi test videolarını atabilirim.
Orijinal kutusu durmaktadır.
Ürünü kullanmadığımdan güzelce paketleyerek kutusuna koyup koliledim. Kargoya hazır vaziyettedir.
İsteyen arkadaş gelip evimde bilgisayarıma bağlayarak deneyip alabilir. Her türlü teste açıktır.
Samsun içi elden teslim, diğer illere kargo alıcı arkadaşa aittir.
Alıcısına şimdiden hayırlı olsun.
Sistem Upgrade Önerisi
Arkadaşlar herkese merhaba.
Ekran Karti = Zotac Gtx 1070 Amp Extreme 8gb
Islemci = Intel i5 6600k
Anakart = Msi Z170a Tomahawk
Ram = 2x8 Hyperx fury 2400 mhz
Psu = Evga 700w 80+ Bronz
Monitor = Acer 24' xb240h 144hz 1080p
Kısa ve öz olarak bu sisteme sahibim. Sistemimi yaklaşık 5 sene önce topladım ve sorunsuzca kullanmaktayım fakat seneler geçtikçe işlemciye yük bindiren oyunlarda ( özellikle Battlefield gibi multiplayer oyunlarda ) işlemci darboğazı yaşamaktayım.
Aklımda ryzen 5 5600x + x570 tomahawk ( ya da gaming edge ) anakart alıp bir upgrade yapmak var fakat 1080p oyunculukta 6600k dan 5600x e geçişte multiplayer veya single oyunlarda ne kadar performans artışı sağlayabilirim bilemiyorum. Bu konuyla alakalı herhangi bir video falan da bulamadım.
Sistemi komple satıp yeni bir sistem mi toplamalıyım bu konuda da kararsızım.
Önerisi olan arkadaşlar varsa önerilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 644 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware