Şimdi Ara

R5 5600X + RX 6800XT sistemde CPU çekirdeklerinin bir tanesi hariç hepsi az kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci: Ryzen 5 5600X.

RAM: 16 GB 3200MHz.

Anakart: MSI X570 Gaming Pro Carbon anakart.

Ekran kartı: Sapphire RX 6800XT Nitro+ SE.

Monitör: 2K 165Hz 32"

Parçalarından oluşan sisteme sahibim. Ekran kartımı yaklaşık 4 gün önce aldım ve sistemime taktım. Windows, işlemci ve ekran kartı driverlarımın hepsi günceldir. Ekran kartımı sistemime taktığımdan beri sıkıntısız kullanıyorum, oyunlar dahil herhangi bir FPS düşmesi veya stutter yaşamadım.

Merak dolayısıyla MSI Afterburner ile oyun içi kullanımlara bakmak için değerleri açtığımda GPU kullanımı, FPS değerleri ve CPU-GPU sıcaklık değerlerinde herhangi bir sorun olmamasına rağmen CPU çekirdeklerinin sadece 1 tanesinin kullanıldığını ve diğer tüm çekirdeklerin %0-%5 arası kullanımda olduğunu gördüm.

Battlefield V, RDR 2, Far Cry 6 ve Forza Horizon 5 olmak üzere oyun fark etmeksizin tüm oyunlarda durum bu şekilde. Fakat Cinebench R23 çoklu çekirdek testinde çekirdekleri kontrol ettiğimde test esnasında çekirdek kullanımlarının hepsi %100 olarak gözükmekte.

Yaşadığım bu durumda herhangi bir sıkıntı varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Açıkçası pratikte herhangi bir problem yaşamasam da oyun esnasındaki CPU kullanım değerleri kafamı karıştırdı.

*Tüm oyunlar 2K ve Full Ultra ayarlarda denendi.

*Tüm oyun ve render testlerinin değerlerini sizinle resim olarak paylaşacağım.

*Tüm testler Smart Access Memory, PBO ve CPB açık halde gerçekleşti.

* Cinebench R23 çoklu çekirdek test sonucu: 10530.

R5 5600X + RX 6800XT sistemde CPU çekirdeklerinin bir tanesi hariç hepsi az kullanılıyor

• Cinebench r32 multicore testi yaparmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengiz4565 C kullanıcısına yanıt

Cinebench r32 diye bir test bulamadım hocam.

• Gayet normal bence. İş yükü az olan oyunlarda öncelik cpundaki en iyi 2 core a verilir. Bu oyunlarda maksimum mhz lere çıkması için düşünülmüştür. 2 si fullendiğinde de diğer en iyi core lardan devam eder.

• defaulticus kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Fakat internette izlediğim oyun testlerinde işlemcinin tüm çekirdeklerinin %lik değerleri yüksek olunca acaba bir sorun mu var diye düşündüm.

• VictoriaSeras kullanıcısına yanıt

Performans testlerinde sorun gözükmüyorsa ki cb de gözükmüyor bence böyle bir şeye takılmayı gerektirecek bir durum yok. Hatta o kadar çekirdeği göstermene de gerek yok bence. En iyi core lara ve toplam cpu usage a baksan yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Eylül 2022; 16:20:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

Performans testlerinde sorun gözükmüyorsa ki cb de gözükmüyor bence böyle bir şeye takılmayı gerektirecek bir durum yok. Hatta o kadar çekirdeği göstermene de gerek yok bence. En iyi core lara ve toplam cpu usage a baksan yeterlidir.

Evet ne oyunda ne de stres testlerinde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Bilgilendirme için teşekkür ederim, sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüm oyunlar 2K ve Full Ultra ayarlarda denendi.

ıslemcı yuku azaltılmısta azaltılmıs.

ekran kartı daha fazla kullanıma ızın vermıyorkı ıslemcı kullanılsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.