Ana Kart : MSI B550M PRO-VDH WIFI (MS-7C95)
İşlemci : AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor, 4200 Mhz, 6 Çekirdek, 12 Mantıksal İşlemci (Corsair Kule Tipi Soğutucu Mevcut)
Ekran Kartı : ASUS TUF NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti GPU TU116-A (İlk çıktığı tarihlerde almıştım.)
Ram : 2X GSKILL RipjawsV 8GB 3200MHz DDR4 CL16 Ram (F4-3200C16S-8GVKB)
SSD : Samsung 870 EVO SATA III 2.5" SSD 250GB (İlk çıktığı tarihlerde almıştım)
PSU : Corsair RM650 650W 80+Gold Modüler PSU CP-9020194-EU
Arkadaşlar selamlar sistemim bu sürekli reset atıyor biliyorum resetin bir sürü sebebi olabilir. Fakat kendimce elemelerde bulundum ve farklı parçalarla psu ana kart işlemci ssd ile ve ekran kartımdan düşük bir ekran kartı ile sistemi denedim hepsinde de reset atma devam etti. Sürekli temizlerim kalıcı toz asla olmaz işelmci ve ekran kartı macunlarını sürekli yenilerim işlemcide oc yapıyorum fakat oc yapmasam da reset atıyor ekran kartı undervolt yaptım yaklaşık 1 hafta reset atmadı ama şimdilerde tekrar reset atıyor genelde FIFA23 Black Desert Online LOL MK11 falan oynuyorum genelde FIFA23 ve BDO da sürekli reset atıyor anakart wifi olduğu için kablosuz bağlanıyorum. Ayrıca işlemciyi ve ekran kartını stres testlerıne sokuyorum reset atmıyor. yaz aylarında değil kışlarıda aynı şekilde reset atıyor. hatta reset atıyor pc alıyor sonra bir reset daha atıyor. bazen reset attıktan sonra pın giriyorum tam açılırken bir reset daha atıyor. Ayrıca Ram bios üzerinden normal hızına cıkartıyorum. BİOS u güncel tutuyorum ekran kartı experience üzerinden sürekli güncel tutuyorum sürücüleri kaldırıp tekrar yüklediğim halde yine reset attığı oluyor. Bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum tartışalım konuşalım bu sorunu lütfen çözelim. Şimdiden teşekkürler.
Ekran Kartı Aldım fakat bir türlü ekran gelmiyor.
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 314 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware