Şimdi Ara

Sürekli Reset Bıktırdı Artık Lütfen Destek Olun...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ana Kart : MSI B550M PRO-VDH WIFI (MS-7C95)

İşlemci : AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor, 4200 Mhz, 6 Çekirdek, 12 Mantıksal İşlemci (Corsair Kule Tipi Soğutucu Mevcut)

Ekran Kartı : ASUS TUF NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti GPU TU116-A (İlk çıktığı tarihlerde almıştım.)

Ram : 2X GSKILL RipjawsV 8GB 3200MHz DDR4 CL16 Ram (F4-3200C16S-8GVKB)

SSD : Samsung 870 EVO SATA III 2.5" SSD 250GB (İlk çıktığı tarihlerde almıştım)

PSU : Corsair RM650 650W 80+Gold Modüler PSU CP-9020194-EU

Arkadaşlar selamlar sistemim bu sürekli reset atıyor biliyorum resetin bir sürü sebebi olabilir. Fakat kendimce elemelerde bulundum ve farklı parçalarla psu ana kart işlemci ssd ile ve ekran kartımdan düşük bir ekran kartı ile sistemi denedim hepsinde de reset atma devam etti. Sürekli temizlerim kalıcı toz asla olmaz işelmci ve ekran kartı macunlarını sürekli yenilerim işlemcide oc yapıyorum fakat oc yapmasam da reset atıyor ekran kartı undervolt yaptım yaklaşık 1 hafta reset atmadı ama şimdilerde tekrar reset atıyor genelde FIFA23 Black Desert Online LOL MK11 falan oynuyorum genelde FIFA23 ve BDO da sürekli reset atıyor anakart wifi olduğu için kablosuz bağlanıyorum. Ayrıca işlemciyi ve ekran kartını stres testlerıne sokuyorum reset atmıyor. yaz aylarında değil kışlarıda aynı şekilde reset atıyor. hatta reset atıyor pc alıyor sonra bir reset daha atıyor. bazen reset attıktan sonra pın giriyorum tam açılırken bir reset daha atıyor. Ayrıca Ram bios üzerinden normal hızına cıkartıyorum. BİOS u güncel tutuyorum ekran kartı experience üzerinden sürekli güncel tutuyorum sürücüleri kaldırıp tekrar yüklediğim halde yine reset attığı oluyor. Bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum tartışalım konuşalım bu sorunu lütfen çözelim. Şimdiden teşekkürler.

• Kaç farklı 3. Parti sistem izleme programı kullanıyorsunuz?

Daha yüksek watt değerine sahip bir psu denediniz mi?

Ram lere ait bir test yaptınız mı, belki onlarda bir sorun vardır. Tek tek çıkarın. Ayrı ayrı sistemi çalıştırın...

Sisteme giden güç kablolarına bir bakın. Depolama birimlerini farklı yuvalar yakın veya var olan yuvaları kontrol edin.
  • Bir de bu sorun ne zamandır var
  • Sorunum yaklaşık 1 yıldır var 3. party izleme msı afterburner var sadece birde amd ryzen master kullanıyorum ryzen masterı işlerimi hallettikten sonra kaldırıyorum.

Ram leri 10 saatlik bi teste soktum sorunsuz olduğu çıktı yerlerini de değiştirdim tek taktım vs denedim mhz artırmadan denedım olmadı.

Sistemi 700 w kuzenımın psu yla denedim 3070 besleyen psu denedım olmadı.

Kablolarda herhangi fiziksel bir sorun gözle gözükmüyor sırf bu yüzden TDR - 420 Kablo Arıza Tespit Cihazıyla işyerinden getirdim hiç bir kabloda sorun yok.

SSD ve HDD yi tek tek çıkartıp denedim sistemi farklı farklı kurdum onların kullanılma yazma okumalarını test ettim problem yok.

Özellikle Black Desert Online'da ve FIFA23 te atıyor bu cok dikkatimi çekiyor ve ekran kartı fanı sınırları zorluyor bu ikisi açılınca. Bu iki oyunun oyun içi ayarlarından en düşüğe getiriyorum yani pixel pixel hale getiriyorum yine de ekran kartı fanları sonlarda çalışıyor nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Synahad -- 20 Ağustos 2023; 20:46:10 >

• Bilgisayarınızda yüksek miktarda sanal RAM kullanmak üzere yapılandırdıysanız, bu sorun ortaya çıkabilir.

1. Windows tuşuna sağ tıklayın ve ” Çalıştır ” a tıklayın.

2. Çalıştır penceresine ” sysdm.cpl ” yazın. Ardından, Sistem Özelliklerini açmak için Enter tuşuna basın.

3. Sistem Özellikleri penceresinde, ” Gelişmiş ” sekmesine gidin.

4. Performans ‘sekmesinin altında, ” Ayarlar ” a tıklayın.

5. ” Gelişmiş ” ayarlar sekmesine gidin.

6. Şimdi, ‘ Sanal bellek ‘ bölümünün altında , sayfalı dosya boyutu değişikliğini değiştirmek için ” Değiştir ” e tıklayın.

7. Sanal Bellek penceresinde, değiştirebilmek için ” Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet ” seçeneğinin işaretini kaldırın.

Windows 10’u kurduğunuz sürücüyü seçmelisiniz.

8. Sayfa ayarlarını daha verimli bir şekilde yapılandırmak için sonraki adımları izleyin.

9. Sürücü listesinden “ C: ” sürücüsünü seçin.

10. Ardından, ” Özel boyut ” a tıklayın.

11. Ardından, ‘Başlangıç ​​boyutunu’ ve ‘Maksimum boyutu’ uygun şekilde ayarlayın.

NOT – Bu formülü kullanarak bu parametrelerin yaklaşık boyutunu kolayca hesaplayabilirsiniz.

Başlangıç ​​Boyutu (MB) = ekranda belirtilen önerilen RAM boyutunu kullanın.

Maksimum Boyut (MB) = 1.5 * 1024 * (Yüklü RAM)

Örnek – Bu bilgisayarda, Kurulu RAM = 8 GB’dir.

Sayfada belirtildiği gibi Başlangıç ​​boyutu 2938 MB’dir. Bu nedenle, RAM’in başlangıç ​​boyutu 2938 MB olarak ayarlanmıştır.

Şimdi Maksimum boyut = 1.5 * 1024 * 8 = 12288 MB olacaktır.

Hesaplamaları cihazınızdaki kullanılabilir hafızaya göre yapın.

12. Sınırı tamamlamak için ” Ayarla ” üzerine tıklayın.

13. Ekranınızda bir uyarı mesajı belirirse, ” Evet ” e tıklayın.

14. Ardından, ” Tamam ” a tıklayın.

15. Performans Seçenekleri penceresinde, ” Uygula ” üzerine tıklayın ve ardından değişiklikleri kaydetmek için ” Tamam ” üzerine tıklayın.

16. Sistem Özellikleri ekranına geri döndüğünüzde, “ Uygula ” ve ardından “ Tamam ” a tıklayın

Reset atın.

Bir yerde bundan bahsetmiş. Bir deneyin hocam

• Evet siz bunu söyledikten sonra yaklaşık yarım saat herhangi bir reset olmadı. Yarın gün içerisinde yeniden deneyeceğim inşallah sorunu çözebiliriz. Teşekkürler tavsiye için.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ediyorum reset atma sorunum çözüldü. Her şey için teşekkürler.

hocam tekrar reset atmaya başladı o günden beri reset atmıyordu ama yine reset atmaya başladı. ne yapacağımı bilmiyorum artık deneyeceğim pekte bişey kalmadı galiba.

• Synahad kullanıcısına yanıt

Tam olarak en zaman, ne yaparken, nasıl reset attı peki?

• Hocam sizin parçaları başka bir çalışan pc ye tek tek takarak test ettiniz mi? Sizin sistemde parça değişimi ile bir sonuca varamamışsınız.
  • işlemci değiştir. diğer donanımlarını da uyumluluk açısından kontrol et.

https://www.msi.com/Motherboard/B550M-PRO-VDH-WIFI/support#cpu

Hocam şöyle mesela black desert oynarken atıyor.. yada fifa23 açıyorum atıyor. Kernel power 43 hatası veriyor
  • G skilleri memtest86 ile test et.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.