Arkadaşlar Merhaba,
2017 model Egea 1.3 kullanıyorum. Aracım 175 Bin kilometrede. Sabahları aracı çalıştırırken başlarda titreme ve yoğun ve yakıt kokulu beyaz duman atma oluyordu, biraz kullandıktan sonra geçiyordu. Eski sahibine sorduğumda bu araçların partiküllerini ara ara temizlettirmen gerekiyor, çabuk doluyor bu yüzden sabahları titreyebilir demiştir.
Bir kez temizlettirdim, gerçekten de bu titreme azalmıştı.
Ancak son 1-2 aydır ara ara ilk çalıştırdığımda bu titreme aracı sarsacak kadar çok ve sesli olmaya başladı, aynı zamanda motor arıza lambası da sönmüyordu. Gaz vermeye başladığımda da boğulur gibi olup stop ediyor, 2. veya en fazla 3. marşta yine bu şekilde titreyip normale dönüyor, motor arıza lambası da sönüyor. Bu toplamda son 2 ayda 4-5 kez oldu. Bursa/inegöl'de oturuyorum, pek güvendiğim bi tamirci yok. Birine gittim daha düzgün bakmadan enjektörler değişecek dedi. Emin olmadan da bu kadar büyük masraf yapmak istemiyorum.
Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir.
Merhaba arkadaşlar,
Kredi ile araç alacağım. O yuzden ağır hasarı olmayan 2015 model üstü, HB, tercihen lpgli araç bakıyorum.
Hasar kaydı, değişen boya takıntım yok. Alacağım aracı en az 4 - 5 sene kullanmayi düşünüyorum. İç hacminin ve bagajının büyüklüğü ve yakıt olarak az yakması suan en önemli kriterlerim. Performans da çok aramıyorum. Donanımlı olsun yeterli.
1.33 aurislere şuan odaklandım. Aradığım fiyatlara ağır hasarlı olmayanlarını buldum. Siz neler önerirsiniz?
Arkadaslar merhaba,
2011 clio dizel arabamın triger ve diğer kayışlarını orjinali ile sanayide bi ustaya 3 ay önce değiştirdim. Geçen gün yolda giderken araçtan bi yanık kokusu gelmeye başladı yavaşladım ama ilerlemeye devam ettim. Direksiyonun altindan beyaz bir duman da gelince kapattım kontağı, kaputu actim baktim triger kayışının orada kayış parçası filan gördüm. Sonra servise çektik. Usta trigerin bilyesi sarmış kayış da kopmak üzereymiş. Sadece triger seti ve pompa sensörü değişti. Arabayı aldim ama bu sefer de klimada, silecek kolunda ve arka camlarda elektrik olmadığını gördüm. Elektrikciye gittim sigortaları değiştirdi. Ayni duman yine geldi hemen kontağı kapatıp sigortaları söktü. Silecek kolun arıza yapmış sigortayi attiriyor filan dedi. Pek de güvenemedim açıkçası degistirmej yerine tamir için baska yere de baktiracagim.
Ben koku ve dumanin trigerden kaynaklandığını düşünüyordum ama sigortalardanmış. Trigerin kopması bunu tetikler mi sizce? 3 ay içinde değişen triger neden kopar? Motorda başka bir şey var mıdır?
Arabayi da satacağım ama bu sekilde de satmak istemiyorum alan kişiye de haksızlık.
Sizce bu kazada kusur kimde?
SORU BİRAZ YANLIŞ ANLAŞILDIĞI İÇİN AŞAĞIDAKİ GİBİ GÜNCELLİYORUM.
Arkadaslar bugün bi kazaya karıştım. Siyah clio bana ait. Çarptığı araba da mavi hyundai.
Sokaktan anayola çıkacaktım. Anayolun yaninda da anayola paralel biçimde bir yol var. Konuya gelen cevaplardan anladığım kadarıyla bu yan yol TALİ YOL olarak geçiyor. BKZ:
İKİNCİ BÖLÜM
Tanımlar
Madde 3 -
36- Toplayıcı Yol (Yan Yol) : Karayolunda, daha düzenli ve güvenli bir trafik akışının sağlanması amacıyla, yol kenarındaki mülklerden karayoluna her noktada yapılabilecek geçişleri önleyerek, belirli uzunluklarda ve topluca katılma veya ayrılma imkanı tanımak üzere, karayolunun bir veya her iki yönünde, tek veya iki yönlü olarak ve genellikle karayoluna paralel olacak şekilde geliştirilen tali yollardır.
Ben çıkarken sol tarafımdan gelen arabanin sağ tarafına çarptım. Daha doğrusu ben durdum o bana çarptı, fotoda da gözüktüğü gibi 3 4 metre sonra durdu. (Burası da karıştırılmış, sanki ben duruyormuşum, o gelmiş bana çarpmış gibi anlaşılmış. Ancak ben de yola çıkmaya çalışıyordum, öyle tam durma durumu yok yani.) Onun arabasının sağ tarafında hasar oluştu. Benim sadece tamponda boya ile giderilecek hasar var ve sağ far çatladı.
Sizce kusur kimde? Tam olarak anayola çıkmadığım için kusur direkt bende diyemiyorum. Her ikisi de tali yol bana göre. Bu durumda da kontrolsüz T kavşak gibi oluyor. (NOT: Her iki yolda da herhangi bir tabela bulunmuyor.)
Bir de fotoda gözükmese de yolun sonunda sol tarafı görmeye engel olacak şekilde bi araç park etmişti. Kazadan sonra gitti. Bu kusura etki eder mi?
Teşekkürler şimdiden.
Sizce bu kazada kusur kimde?
Arkadaslar bugün bi kazaya karıştım. Siyah clio bana ait. Çarptığı araba da mavi hyundai.
Sokaktan anayola çıkacaktım. Anayolun yaninda da anayola paralel biçimde bir yol var. Ben çıkarken sol tarafımdan gelen arabanin sağ tarafına çarptım. Daha doğrusu ben durdum o bana çarptı, fotoda da gözüktüğü gibi 3 4 metre sonra durdu. Onun arabasının sağ tarafında hasar oluştu. Benim sadece tamponda boya ile giderilecek hasar var ve sağ far çatladı.
Sizce kusur kimde? Tam olarak anayola çıkmadığım için kusur direkt bende diyemiyorum. Bir de fotoda gözükmese de yolun sonunda sol tarafı gormeye engel olacak sekilde bi araç park etmişti. Kazadan sonra gitti. Bu kusura etki eder mi?
Teşekkürler şimdiden.
Arkadaşlar merhaba, Zyxel VMG3312-B10B modem ile hiçbir şekilde wifiye bağlanamıyorum. Ethernette herhangi bir problem yok. Ancak ne telefondan ne pcden wifiye bağlanamıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı inanın. Artık kafayı yemek üzereyim. Yazılım güncelledim olmadı, 002 versiyona geçtim olmadı, kanal değiştirtim, alt üst bant ayarını yaptım olmadı. Var mı önerisi olan, modemi çöpe atacağım artık gına geldi bu modemden :)
Yükselmeyen kombi basıncı
Merhaba dostlar,
Buderus kombi sahibiyim. Mardin Kızıltepe'de yaşıyorum. Burada henüz yeni yeni doğalgaz kullanımı yaygınlaşıyor. Biz de ilk geçen sene kullanmaya başladık. Ama bir türlü istediğimiz gibi ısınamıyoruz. Yani zaten evin yalıtımı yok ama petekler de ısınmıyor gibi. Kombiyi 60a getiriyoruz ancak düzgün ısınıyor. Kombinin basıncı çok düşük acaba bu etkiler mi? Daire 6. Katta ve apartmanda hidrofor vs. Yok. Kombi basıncı en fazla 1, 2 filan gördüm. Şuanda da 1in azıcık altında.
Kombinin altındaki vanayi açıyorum ama basınç oynamıyor bile. Servisi aradım, apartmanda suyun tazyigi azsa hidrofor olmasi gerekiyor, yoksa basınç artmaz dedi. Bunu nasil duzeltebilirim? Servisin dedigi gibi başka bir çözüm yok mu? Kiracı olduğum için hidrofor filan taktıramam. Musluklardan normal su geliyor, öyle düşük basınçlı geldiğini düşünmüyorum. Dediğim gibi burada doğalgaz yeni yeni kullanıldığında servisin de çok kalifiye olduğunu düşünmüyorum. Sizin önerilerinize muhtacım. Teşekkürler şimdiden.
Trafik cezası ve muayene
Ofis çalışanımızda Covid-19 çıktı
|
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 144
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 24.915 (Bu ay: 481)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası