Şaka Değil! 12 Tane Monitör İade Ettim
Merhaba değerli forum üyeleri.
Başlıktan da anlayacağınız üzere farklı marka ve sitelerden son 3 ayda satın aldığım toplam 10-12 adet monitörün hepsini kontrol ettikten sonra iade etmek zorunda kaldım.
Bir bilgisayar toplayım kendime diye çıktığım yolda, ekran kartını bile aldım fakat 1 tane sağlam monitör bulamadım. PC toplandı, monitörümüz yok maalesef. Artık bıktım. Aldığım her monitörde en az 3 ölü piksel çıkması bütün umudumu yitirmeme neden olmak üzere.
Aldığım markalar; ASUS, LG, MSI, AOC… Hepsi pivot, IPS ve kimisi Full HD kimisi 2K idi.
Satın aldığım siteler; incehesap, vatan bilgisayar, gamersarena, amazon, itopya, mediamarkt…
Nedenini henüz çözemedim ama bence ülkemizdeki monitör satıcıları bilinçli olarak ucuz diye bu kusurlu monitörleri alıyor. Sonra uğraşan biz oluyoruz…
Uygun bir vakitte hepsini faturaları ile birlikte sizlerle paylaşacağım. Yazık gerçekten amaç nedir anlamıyorum doğrusu.
Sonuç olarak; Ankara da yaşıyorum, bana Ips, pivot, 2k bir monitör ve satın alma biçimi önerin de şu pc toplamayı sonlandırayım.
Sağlıcakla,
İyi Bayramlar.
27 Inch min. 144hz 2k Pivot IPS Monitör Tavsiyesi
Değerli forum üyeleri merhaba. Sizlerden tavsiyeler almaya ve bilgilerinizden faydalanmaya geldim.
Monitör almak istiyorum. Aşağıda temel olarak istediğim özellikler ve bazı sorularım yer almaktadır. Yardımcı olabilecek bilgi sahibi kişiler lütfen cevap yazmaktan çekinmeyiniz. :)
27 Inch
2k
Freesync/Gsync
minimun 144 hz
IPS Panel
Pivot
1- 1.07 milyar renk ve 16.7 milyon renk arasında çok hayati fark var mı?
2- Daha çok yazılım ve ofis amaçlı bazense oyun amaçlı kullanacağım. Curved mı olsun Düz mü?
3- Dikkat etmemi istediğiniz özellikler?
Her türlü fikre/yoruma açığım. Teşekkür ederim. Sağlıklı günler.
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 28
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 3.857 (Bu ay: 57)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware