18650 Piller 3500 mAh'tan fazla olabilir mi ?
Konuyu doğru bölüme mi açtım emin değilim ama bir konuda desteğe ihitiyacm var.
Dün 18650 pil lazım olunca 2011 yılından bu yana kullanılmayan ve şarj edilmeyen eski laptopun bataryası aklıma geldi. Bir şansımı deneyeyim dedim ve söktüm. İçerisinden CGR18650D MH-12210 I 7220 isimli 6 tane pil çıktı. (Panosonic markasının oluyor sanırım.) Bataryanın üzerinde de 4800 mAh yazınca her bir pil 800 mAh olarak düşündüm doğal olarak.
Sonra pilleri şarja taktım 6 pilden sadece 2 tanesinde ekran geldi ve şarja başladı. 1000 mAh olarak başlatmıştım şarjı, 800 mAh'a hemen ulaşıp durur diye bekliyordum ama her ikisi de 4500 mAh'lara gelince kendim kapattım durumlarından şüphelenip.
Ertesi gün diğer 4 pile de son bir şans vereyim diyerek tekrar taktım cihaza ve dokunmadım 5 dakika kadar. Farklı zamanlar her biri şarj almaya başladı. İçlerinden sadece bir tanesi 0014 mAh'lar civarında kaldı tekrar tekrar test modu yapmama karşın. Onu bitmiş olarak dönüşüne ayırdım.
Diğer 3 tane pili dün gece 500 mAh hızında şarjda bırakmıştım, bir tanesi 3000 mAh civarında tamamlanmış görünüyordu onu test moduna aldım; ancak diğer 2 pil şu saat itibariyle hala şarj oluyor gözüküyor ilk iki pil gibi 4500 mAh'ları geçti hatta 5200 mAh gösteriyor şu an bir tanesi.
Bildiğim kadarıyla 18650 piller 3500 mAh kapasiteden fazla olması mümkün değil teknik olarak, bu piller nasıl oluyor da bu değerlere ulaşabiliyor.
Test cihazının daha düşük değerlerde yükleme yapabilrken ayarlarda girilmiş mAh değerinden hesaplayıp yanlış mAh göstermesi mümkün müdür ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Superbox Huawei B525s-28a yazılım
(Konuyu doğru yere mi açtım tam emin olamadım ama yanlış bölüme açtımysam şimdiden kusra bakmayın.)
İnternette benzer bir konuya denk gelmediğim için buradan yardım alabileceğimi düşündüm. Huawei s525s-28a SuperBox cihazı satın aldım. Turkcell ve Vodafone hatlarla sorunsuz bir şekilde çalışırken Turktelekom hattıyla internet bağlantısı gerçekleşmiyor. Sebebinin arayüz kısmındaki APN bilgisinin Turkcell ve Vodafone hatlarda "mgb" iken Turktelekom'da" "internet" olması gerektiğiyle alakalı olduğunu öğrendim. Ancak arayüzde bu bölüme müdahele edilemiyor. İnternette modeme yazılım var mı diye baktım ama çok yok. Bulduğum bir kaç taneyi de denedim güncelleme işlemi tamamlanıp da modem kendini yeniden başlatınca güncelleştirme başarısız oldu diyor. Modeme yazılım kilidi koymuşlar anladığım kadarıyla. Modeme yazılımı bilgisayar aracılığıyla rooma sıfırdak yüklemek çözecek gibi geliyor bu sorunu ama modeme yazılım yükleyebilen bir programa da denk gelmedim. Bir türlü işin içinden çıkmadım yani. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
casperstore.net'den 37 gündür kargoya verilmeyen bilgisayar !
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 862 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar