|
Dizel sizce nereden almalı?
|
|
Sportage VS Corolla
Selamlar arkadaşlar. Biliyorum segmentin birbiriyle alakası yok ama 5 yıldır sahip olduğum 2006 sedan otomatik corollamı değiştirip yerden yüksek bir araca binme niyetindeyim. Yine aynı fiyat aralığındaki 140 bglik 2006 ve üzeri Sportage almaya karar verdim. Kullananların videolarını izliyorum, yorumlarını okuyorum birkaç haftadır. Genelde ortak kanaat güzel binildiyse niye alınmasın, iyice baktır vs. Sizlerin fikirlerini çok önemsiyorum. Özellikle uzun zamandır kullananlar varsa bir yol gösterir mi, bu maceraya değer mi değmez mi, özellikle benimkinin tam tersini yapıp yani 4×4ten sedana geçip iyiki diyen var mı?
LASTİK SEÇİMİM NE OLMALI?
Selam forumdaşlar. Kış yavaş yavaş İstanbul'da bitiyor, kışlık lastikleri çıkarma zamanı geliyor. Önceki yıl değişim yaparken yazlık lastiklerde yüzeysel çatlakların başladığını görünce değiştirmem gerektiğini anladım. Binek sedan aracıma yazlık lastik bakıyorum, birkaç marka var kafamda. Marka, model, ab etiketi ve 4 adet fiyatı şöyle:
Falken Sincera 110: CA69 1544 TL
Dunlop FM800: CA69 1584 TL Nokian Wetproof: CA68 1812 TL (2021 Üretim)
Good Year EGP: BA68 2296 TL
Nokian dışındakiler 2020 üretim. İşin doğrusu Good Year'a fiyattan dolayı biraz uzağım. Ama etiket yakıt değeri bir tek onun B. Değer mi o farka, bilmiyorum açıkçası. (Yıllık 10 bini kmyi geçmiyorum) Nokian ile Falken arasında gidip geliyorum. Bu bilgiler ışığında bir fikir verebilecek var mıdır?
2006 Corolla Ateşleme Bobini
Selamün aleyküm arkadaşlar. Geçenlerde silkeleme problemi ile sanayiye gittim. Gaz ayarında problem olduğunu düşündüm, lakin 4 ateşleme bobininden biri gitmiş. Çıkma idareten taktılar ama dördünü de sıfırla değiştirmeyi tavsiye ettiler. Hepsini değiştirmeye gerek var mıdır yoksa beni götürür mü? Bir de LPG yaklaşık 3 buçuk yıl önce taktırmıştım. Bu süre içinde de hiçbiri değişmedi. sizce bu kadar süre içerisinde birinin gitmesi LPG'li araç için normal midir?
2006 Otomatik sedan ağır bakım??
Selamün aleyküm Corollacı arkadaşlar. Arabamın 160 bin ağır bakım zamanı geliyor. Hangi parçalar değişecek, bunları sanayide normal bir ustaya yaptırsam olur mu yoksa yetkili yada özel servise mi götürmeliyiz? İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz iyi bir Toyotacı usta yada servis tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkürler.
50-60 bin liralık araç tavsiyeniz?
Selamlar. 4 yıla yakındır 2006 Corolla sedan sol otomatik sahibiyim. Gayet memnunum. Ev alma durumum var. Aracım 100-110 bin tl civarı ediyor. Lakin araçsız kalamam. Otomatik, bana sorun çıkarmadan binebileceğimiz ne araç tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.
SİLECEKLER yardım
Merhaba arkadaşlar. Aracıma 3 yıldır aynı aksesuarcıdan her yıl farklı tiplerde silecek aldım (klasik, muz, hibrit) Ama hiçbiri net silemiyordu. Kimisi ince bir çizgi bıraktı, kimisi de buharımsı flu bir iz. Satıcı malını kötüler mi? Bir defasında lastik süpürge eskimiş, başka bir defasında kuş pisliği varken çalıştırmışsın ondan yıpranmış dedi (bahane döt gibi malum 🙂) son aldığımda benzer şeyler olunca bu sefer dış silecek kolu kullanıma bağlı cama baskı yapmadığı için böyle yapıyor dedi. Bu sefer bu söylediği mantıklı geldi açıkçası. (Hele evde hiç aşınmamış halde iki takım sileceği düşününce) Dış silecek kolunun ikisinin orijinali yaklaşık olarak 1200 lira civarında, yan sanayisi ise 250 lira. Sizce dış silecek kollarını değiştirmekle bu problem çözülür mü? Çünkü görünürde normal gibi gözüküyorlar.
??? Yerli telefon ama hangisi ???
Arkadaşlar merhaba. Mı 10 lite, 9 pro derken 8 proda karar kılmıştım. Ben ortalama bir kullanıcıyım. Yani oyun vs derdim de zamanım da yok. Yazışma, email atma, konuşma, arada bir video izleme ve tabi ki foto çekme gibi rutin işlemlerde kullanacağımdan ve eşime de alacağımdan dolayı hem maddi anlamda hem de yerli üreticiye destek anlamında fikir değişikliğine gittim. İnternetten yaptığım araştırmalarda sadece teknik özellik bakımından videolar, inceleme yazıları vs var. Casper via x20, GM 20 pro ve Venüs z40 karşılaştırması sadece ses olarak yapılmış. Karşılaştırma sitelerinde de hemen hemen yakın değerler var. Fiyat olarak GM en uygunu. Via düşündüğümde o fiyatlara daha bilindik telefonlar da alınabiliyor. Venüs ise 4 GB ram düşündürüyor. Böyle bir denklem var. Öncelikle kullananlar ve karşılaştırma imkanı bulanlardan kıymetli görüşlerini paylaşmalarını isterim.
1996 uno s 2006 Peugeot partner 1.9 2010 honda Civic sedan otm. 2005 honda jazz Elite cvt 2006 toyota corolla sol otm. |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 120
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.223 (Bu ay: 64)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası