Kendi kafamda arkadaş arıyorum (özellikle Balıkesir'de)
Merhaba. 26 yaşındayım. Balıkesir merkezde oturuyorum ve uzun zamandır hiç arkadaşım yok. İşsizim (şu an üniversitede İngilizce Öğretmenliği bölümündeyim), hayatımda kötü, depresif, geleceğim ve bugün hakkında ne yapacağımı bilmez bir durumdayım. Arada bir de olsa muhabbet edebileceğim, benim gibi kafa yapısı genel olarak Türk kültüründen farklı olan birine ihtiyacım var. Daha çok dinsiz, müzikten anlayan, basketbol oynamayı ve genel olarak spor yapmayı seven; video oyunları, film, kitap vs. anlayan, İngilizce'si fena olmayan, sigara içmeyen insanlarla kafam uyuyor. Benim gibi arkadaşa ihtiyacı olan, kendini kötü hisseden ve Türk insanına genel olarak yakın hissetmeyen arkadaşlar varsa görüşüp muhabbet edebiliriz. Şu an bacağım sakat ama daha sonra basketbol da oynayabiliriz. Kafası biraz olsun bana yakın, toplumu ve gelenekleri sorgulayabilen, kendi kişiliği olan birine ihtiyacım var. Teşekkürler. Başka şehirlerden benim kafamda insan varsa onlar da mesaj atabilir. Yaş farketmez.
Faiz ilk yatırılan paraya göre mi eklenir?
Merhaba,
Bankaya faizli para yatırmayı düşünüyorum da, bu konuda tecrübem olmadığı için size sorayım dedim. Atıyorum bankaya 1000 Dolar yatırdım ve aylık %10 faizi var. Banka bu durumda her ay 1000 Dolar’ın faizini mi benim parama ekler yoksa 1000 Dolar artı faiz olarak eklenmiş paranın mı %10’unu ekler her ay? Yani ilk ay sonunda param eklenen faiz ile 1100 Dolar olduktan sonra ikinci ayda 1100’ün %10’u olan 110’u mu ekler; yoksa her ay aynı şekilde 100 eklemeye devam mı eder?
İkinci sorum ise bankaya yatırdığım parayı kaybetme şansım var mıdır, para yatırmak güvenli midir? Bu tarz finansal konularda neredeyse hiç tecrübem yok. Bilgili olanlarınız yardımcı olursa sevinirim.
Reçete ile alınan ilaçlar daha ucuz mu oluyor?
Merhaba,
Daha önce reçeteli aldığım bir ilaç bittikten sonra aynı ilacı reçetesiz aldım ve fiyatı azımsanmayacak derecede daha yüksekti. İlaçlar reçeteli alınınca daha düşük ücret mi ödeniyor? Aranızda bilgisi olan varsa bana açıklarsa sevinirim. İnternette herhangi bir bilgi bulamadım. Daha önce reçeteli aldığım başka bir ilacın da fiyatına internetten baktım ve fiyatı benim ödediğimden çok daha yüksek görünüyordu.
Sigara içen insan kekodur
|
Gitarımı nereden satabilirim?
|
|
Nazik insan görünce şaşırıyorum
|
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 113
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.461 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 254 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic