Merhaba, Daha önce reçeteli aldığım bir ilaç bittikten sonra aynı ilacı reçetesiz aldım ve fiyatı azımsanmayacak derecede daha yüksekti. İlaçlar reçeteli alınınca daha düşük ücret mi ödeniyor? Aranızda bilgisi olan varsa bana açıklarsa sevinirim. İnternette herhangi bir bilgi bulamadım. Daha önce reçeteli aldığım başka bir ilacın da fiyatına internetten baktım ve fiyatı benim ödediğimden çok daha yüksek görünüyordu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Reçete ile alınan ilaçlar daha ucuz mu oluyor?
-
-
Evet
-
Aslında ücreti düşük olmuyor. İlaç reçete edildiği için ücretin %80'nini galiba sgk karşılıyor. Sen ilaçların %20'sini ve muayene ücretini falan ödüyorsun.
-
@trkgncr Anladım. Teşekkürler. Muayene ücreti dediğiniz şey “muayene katılım payı” diye geçiyor ve 6 Lira sanırım şimdi internetten bulduğum bilgiye göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğrudur. Bir de bazen doktora gidiyorsunuz ama reçete yazmıyor. Sadece muayene etmiş oluyor. Diş hastanesi de olabilir mesela. Eczaneye gitmediğiniz için bir sonraki alacağınız reçetede o muayenelerin de katılım ücretini ödüyorsunuz. O yüzden bazen reçete dahi olsa 40₺ falan olabliiyor ücret.
-
Oran yanlis. 10bin kusurluk ilaci. Ucretsiz aliyorum. %20 verseydim ocagım batardı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kapsam farklıdır. İlaç türüne göre karşıladığı oran değişiyordur. Kanser ilaçları pahalı oluyor, onu biliyorum. Hepsini karşılıyorsa gayet güzel. Ama standart ayakta muayene sonucu yazılan ilaçların da hepsini karşılamıyor. Ben özel sigortadan yararlanıyorum, o %80 karşılıyor. Ama aynı zamanda sgk sigortasını kullanarak ilaçları alsam ne kadar ödeyeceğimi de soruyorum. Genelde özel sigortanınki daha az çıkıyor.
-
Ilginc. Ilaca gore degistigini dusunuyorum o zaman. Cunku 40 50 tl lik antibiyotigede 2 3 tl verdigim oluyor. 3000 tl lik ilaca 9 tl fark cikoyor. Her ilac farkli demek ki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Değişiyor. 10-15 liralık ilacı reçete ile alırsan 15 lirayı geçiyor. Muayene parası vs derken.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X