PC kilitlenip kapanıyor ve bir süre açılmıyor
Arkadaşlar merhabalar. Bir süredir yaşadığımız bir sorun ile ilgili sizlerden yardım istemek durumunda kaldık. Bilgisayarımızda tamamen rastgele zamanlarda donma-kapanma ve açılmama sorunu yaşıyoruz. Kısa süre önce ekran kartı ve işlemci güncellemesi yaptık. Yeni ekran kartımız 3700 Ti işlemcimiz ise 5600x şeklinde. Bu parçaları takınca sorun oluşmaya başladı. 5600x için ısı sorunu olduğundan dolayı sıvı soğutucu taktık, ancak sorun devam etti. Kasa içinde yer alan güç kaynağı yetersiz olduğu için onu da değiştirip 850'lik bir güç kaynağı taktık. Ancak sorun devam etti. Bazen bilgisayarı açar açmaz, bazen oyuna girince veya bazen boştayken bir anda pc kitlenip kapanıyor, kasa içerisinde fanlar aktif kalmaya devam ediyor ışıklar çalışıyor ancak elektrik kaynağını komple kesmeden pc tekrar açılmıyor. Aşağıya parçaları yazıyorum konu ile ilgili yönlendirmelerinize göre müdahale edeceğiz. Şimdiden teşekkür ederim.
Anakart: Gigabyte Aorus M B450
İşlemci: Ryzen 5600x
Ekran Kartı: Zotac 3700 Ti
Ram: 2x4GB
Sıvı Soğutucu: MSI MAG Coreliquid 240r V2
PSU: Cougar GEX850
USB cihazların bağlantı kopma sorunu
Merhabalar. Bu hafta içerisinde biraz donanım güncellemesi yaptım. Daha önce 3900x işlemci, 3070 Ti ekran kartı ve Masterbox 5 Lite kasa olan sistemimi 5800X3D işlemci, 4080 ekran kartı ve Lancool 216 kasa ve sıvı soğutma ile güncelledim. Bu işlemden önce çok karşılaşmadığım bir sorun yaşıyorum. Sorunun özellikle yük altında ortaya çıktığını keşfettim. Örnek vermek gerekirse yeni çıkan The Last Of Us oyunu bildiğiniz gibi ekran kartını %99-100 aralığında kullanıyor. Bu oyunu oynarken seste çatlama (crackling-popping) ve bazen ses bağlantısının kopması sorunu yaşıyorum. Kullandığım kulaklık Razer Blackshark V2 Pro ve usb dongle alıcıya sahip. Bu durum gerçekleştiği esnada tam emin olmamakla birlikte sanki aynı şekilde mouse bağlantısının (Razer Viper Ultimate) koptuğunu da düşünüyorum. Bu ses bozulma ve kopma durumları çok anlık oluyor. Sorunun kaynağını keşfetmekte sorun yaşıyorum demiştim, çünkü donanım değişikliği sonrası Bios update yaptım ve chipset güncellendi. Tabii bu arada cihazların uygulamalarına gelen güncellemeler de oluyor. Normalde kasa içerisinde Rampage 1050W PSU var. Acaba artık ömrü bitti ve ben gidiyorum mu diyor diye şüphe ediyorum. Aşağıya donanımlarım hakkında bir liste yazacağım. Tüm çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci: 5800X3D
Ankarart: MSI X470 Gaming Pro
Ekran Kartı: MSI RTX 4080 Gaming X Trio
Ram: 2x16GB 2x8GB
Sıvı Soğutma: Arctic Freezer 240 II
Disk: 2xM.2 SSD 3xSSD 2xHDD
Fanlar: 2x140 3x120
PSU: Rampage 1050W
USB Cihazlar:
Razer Blackshark V2 Pro (Sürekli aktif)
Razer Viper Ultimate (Sürekli aktif)
HyperX Quadcast S Mikrofon (Sürekli aktif)
Logitech G613 Kablosuz Klavye (Sürekli aktif)
1 adet Bluetooth aparatı (Sürekli aktif)
TV Renk Sorunu
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 118
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 1.258 (Bu ay: 32)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 97 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar