Şimdi Ara

PC kilitlenip kapanıyor ve bir süre açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Bir süredir yaşadığımız bir sorun ile ilgili sizlerden yardım istemek durumunda kaldık. Bilgisayarımızda tamamen rastgele zamanlarda donma-kapanma ve açılmama sorunu yaşıyoruz. Kısa süre önce ekran kartı ve işlemci güncellemesi yaptık. Yeni ekran kartımız 3700 Ti işlemcimiz ise 5600x şeklinde. Bu parçaları takınca sorun oluşmaya başladı. 5600x için ısı sorunu olduğundan dolayı sıvı soğutucu taktık, ancak sorun devam etti. Kasa içinde yer alan güç kaynağı yetersiz olduğu için onu da değiştirip 850'lik bir güç kaynağı taktık. Ancak sorun devam etti. Bazen bilgisayarı açar açmaz, bazen oyuna girince veya bazen boştayken bir anda pc kitlenip kapanıyor, kasa içerisinde fanlar aktif kalmaya devam ediyor ışıklar çalışıyor ancak elektrik kaynağını komple kesmeden pc tekrar açılmıyor. Aşağıya parçaları yazıyorum konu ile ilgili yönlendirmelerinize göre müdahale edeceğiz. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakart: Gigabyte Aorus M B450

İşlemci: Ryzen 5600x

Ekran Kartı: Zotac 3700 Ti

Ram: 2x4GB

Sıvı Soğutucu: MSI MAG Coreliquid 240r V2

PSU: Cougar GEX850

• Ramlar kit değilse arıza veriyor olabilir mi?

Belki bir ihtimal anakart-kasa arası bir yerde temas ediyor ve kısa devre yaptırıyordur? Anakartı kasadan komple çıkartıp yalıtımsız bir yerin üstünde farklı ram, ram slotları ve farklı bir ekran kartı ile sıra sıra deneyin.

Baktınız arıza yok sorunsuz çalışıyor bir de bios güncellemsi yapın. Hatta anakartı bu haliyle kasadan çıkarıp yalıtımsız bir yüzeyde deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 12 Ağustos 2023; 1:6:11 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Akşama teker teker deneyip sonucu burada paylaşırım.

• Anakartın sitesine baktım. Birçok bios güncellemesi çıkmış. Son sürüm bios güncellemesini denediniz mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.