Merhabalar. Bu hafta içerisinde biraz donanım güncellemesi yaptım. Daha önce 3900x işlemci, 3070 Ti ekran kartı ve Masterbox 5 Lite kasa olan sistemimi 5800X3D işlemci, 4080 ekran kartı ve Lancool 216 kasa ve sıvı soğutma ile güncelledim. Bu işlemden önce çok karşılaşmadığım bir sorun yaşıyorum. Sorunun özellikle yük altında ortaya çıktığını keşfettim. Örnek vermek gerekirse yeni çıkan The Last Of Us oyunu bildiğiniz gibi ekran kartını %99-100 aralığında kullanıyor. Bu oyunu oynarken seste çatlama (crackling-popping) ve bazen ses bağlantısının kopması sorunu yaşıyorum. Kullandığım kulaklık Razer Blackshark V2 Pro ve usb dongle alıcıya sahip. Bu durum gerçekleştiği esnada tam emin olmamakla birlikte sanki aynı şekilde mouse bağlantısının (Razer Viper Ultimate) koptuğunu da düşünüyorum. Bu ses bozulma ve kopma durumları çok anlık oluyor. Sorunun kaynağını keşfetmekte sorun yaşıyorum demiştim, çünkü donanım değişikliği sonrası Bios update yaptım ve chipset güncellendi. Tabii bu arada cihazların uygulamalarına gelen güncellemeler de oluyor. Normalde kasa içerisinde Rampage 1050W PSU var. Acaba artık ömrü bitti ve ben gidiyorum mu diyor diye şüphe ediyorum. Aşağıya donanımlarım hakkında bir liste yazacağım. Tüm çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. İşlemci: 5800X3D Ankarart: MSI X470 Gaming Pro Ekran Kartı: MSI RTX 4080 Gaming X Trio Ram: 2x16GB 2x8GB Sıvı Soğutma: Arctic Freezer 240 II Disk: 2xM.2 SSD 3xSSD 2xHDD Fanlar: 2x140 3x120 PSU: Rampage 1050W USB Cihazlar: Razer Blackshark V2 Pro (Sürekli aktif) Razer Viper Ultimate (Sürekli aktif) HyperX Quadcast S Mikrofon (Sürekli aktif) Logitech G613 Kablosuz Klavye (Sürekli aktif) 1 adet Bluetooth aparatı (Sürekli aktif) |
Bildirim