Türk Telekom Türkiye Cumhuriyeti Kanunu Umursamadı!
6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun, abonelik sözleşmesi başlığı altındaki 52 numaralı maddenin 4. fıkrasında "Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez." şeklinde bir bilgi yer almaktadır. İnterneti bağlatalı 4 gün oldu henüz.
Bu bilgiyle birlikte Türk Telekom'a gittim, aldığım cevap şu oldu: "Böyle olsaydı şirket batardı, mantıklı düşün."
Kanun var dedim, "Yoktur öyle, farklı bir olayı vardır onun" dediler.
Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, cezai bir işlem uygulanamaz diyor. Türk Telekom ise 1.300 TL ödemeniz gerekiyor iptal için diyor.
Tüketici Haklarına gidebilirsin diyorlar, Tüketici Hakları 3 ay sürüyor ama. Bunun farkında oldukları için, müşteri nasıl olsa gitmez diye düşündükleri için gidin bana ne diyorlar. Gitsek bile, haklı çıksak bile şikayetçi olduğumuz firmaya ceza verilmiyor Aydın Ağaoğlu'nun bahsettiği gibi. Firmalar, Türk Heyeti kendilerini haksız bulsa dahi ceza almadıkları için bütün müşterilere aynı şeyi söylüyorlar; "Tüketici Haklarına gidebilirsin."
Kendisi de, firmaların böyle dolandırıcı olmalarının sebebini buna bağlıyor. Tüketici Hakları tarafından firmanın cezaya tabii tutulmaması.
Türk Telekom bağlatmayı, Türk Telekom aboneliğini yeniletmeyi düşünen varsa bu düşünceden vazgeçsin.
Dolandırılmak istiyorsanız, imzayı attıktan sonra yaşadığınız sorunlarda karşınıza çıkan yetkililerin "Tüketici Haklarına git" demeleri sizin için sorun değilse bağlatın.
ALMANCA MI FRANSIZCA MI OKUMALIYIM?
Fransızca öğrenildiğinde İspanyolcayı öğrenmek biraz kolaylaşıyormuş. İkisi de Latin dili olduğundan biraz benzerlik taşıyorlarmış. Bu Doğru mu?
Üniversite tercihlerinde Almanca veya Fransızca yazacağım. Sizce hangisini okumak daha mantıklı?
Türkiye'de yaşayıp dayısı Almancı olan Türkler de Almanca bölümlerini seçebileceğinden, onlarla yarışmam zor olur diye düşünüyorum.
Dilin narinliği, kibarlığı, güzelliği ve Fransızların öpüşmesi umurumda değil. İş hayatında hangisi daha çok işime yarar? Hangi bölümü seçmeliyim?
Edebiyat bölümünü okuyacağım bu arada, mütercim tercümanlık veya öğretmenlik değil.
SİZCE BU BÖLÜM TUTAR MI?
Bölüm: Alman Dili ve Edebiyatı.
İnternetten baktığım kadarıyla Puan: 295.5 Sıralama: 47.166
Benim bu yılki sonuçlarım ise: Puan: 291.5 Sıralama: 46.166
Sıralama olarak öndeyim ancak puan olarak gerideyim. Anlamadım.
Sizce tutar mı? Ham puan olarak 43 bindeyim ancak OBP puanım düşük olduğu için 46 bine attı beni...
DGS Üniversite geçişleri hakkında
DGS ile 2 yıllık bir bölümü 4 yıllık farklı bir bölüme tamamlayabiliyoruz.
Ancak sanırım 2 yıllık bölümü okurken, 4 yıllık okuyanların ilk 2 yılda aldığı bazı dersleri almayabiliyormuşuz.
Bu yüzden DGS ile 4 yıllık bölümü kazanıp 3. sınıfa başladığımızda bile, önceki 2 yılda almadığımız dersleri vermemiz gerekiyormuş.
Ve eğer çok fazla ders varsa 2 yıllık bölümü okuyorken, mezun olma süremiz uzuyormuş.
Ben 2 yıllık Dış Ticaret bölümünü yazıp, 4 yıllık Bankacılık ve Finans bölümüne DGS ile geçmek istiyorum.
Peki dış ticareti bitirip DGS ile 4 yıllık bankacılığı kazanır ve 3. sınıftan başlarsam bankacılığa, ilk 2 yılda almadığım bazı bankacılık derslerini vermek zorunda mıyım?
Almadığım çok fazla bankacılık dersi olursa eğer, 3. ve 4. sınıfı 2 yılda okuyup mezun olmak yerine 3-4 yılda mezun olma gibi bir durumum olur mu? Mezun olma sürem uzamasa bile, artan ders sayısıyla işkence yaşar mıyım?
Lütfen konu hakkında bilgi sahibi kişiler yorum yapsın. Benim için önemli bir konu. Cevaplarınızı bekliyorum.
FORZA HORIZON 4 STANDART EDITION / 70 TL
Forza Horizon 4 Standart Edition oyunumu 70 TL'ye satmak istiyorum. Oyunu Microsoft Store'dan satın aldım, tamamen güvenilirdir.
Star Wars Battlefront 2 Oyununa takas vardır.
Satılık Forza Horizon 4 hesabı 90 TL
Microsoft Store'dan satın aldığım Forza Horizon 4 Standart Edition oyunumu satmak istiyorum. 90 TL'ye satmak istiyorum. Tekirdağ'da oturuyorum,
almak isteyen kişi de Tekirdağ'daysa elden satış gerçekleştirebiliriz, aksi halde paranın elime ulaşması halinde oyunu verebilirim.
Tekrar söylüyorum satın aldığım, oyunun içerisinde bulunduğu hesabımı vereceğim, kod vs. vermeyeceğim.
Hesapta 80 milyon civarı para var, pahalı araçların neredeyse tamamı açık. Oyunda para kasmış olmamın fiyatta bir etkisi yoktur, zira bilgisayarı ve interneti hızlı olanlar
Ucuza arabaları kapıp pahalıya satabiliyorlar, ben yapamasam da böyle bir şey mümkün.
Battlefield 4 hesabımı 30 liraya satıyorum ( origins )
Konuyu doğru açıp açmadığımı bilmiyorum yanlış açtıysam özür diliyorum (ilk konum), Battlefield 4 origins hesabımı 30 liralık STEAM koduna satıyorum, standart edition'dur hesap bana aittir internette ucuza çalıntı hesap satan yerlerden alınmadı kesinlike.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 1.830 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu