Şimdi Ara

DGS Üniversite geçişleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DGS ile 2 yıllık bir bölümü 4 yıllık farklı bir bölüme tamamlayabiliyoruz.

Ancak sanırım 2 yıllık bölümü okurken, 4 yıllık okuyanların ilk 2 yılda aldığı bazı dersleri almayabiliyormuşuz.

Bu yüzden DGS ile 4 yıllık bölümü kazanıp 3. sınıfa başladığımızda bile, önceki 2 yılda almadığımız dersleri vermemiz gerekiyormuş.

Ve eğer çok fazla ders varsa 2 yıllık bölümü okuyorken, mezun olma süremiz uzuyormuş.

Ben 2 yıllık Dış Ticaret bölümünü yazıp, 4 yıllık Bankacılık ve Finans bölümüne DGS ile geçmek istiyorum.

Peki dış ticareti bitirip DGS ile 4 yıllık bankacılığı kazanır ve 3. sınıftan başlarsam bankacılığa, ilk 2 yılda almadığım bazı bankacılık derslerini vermek zorunda mıyım?

Almadığım çok fazla bankacılık dersi olursa eğer, 3. ve 4. sınıfı 2 yılda okuyup mezun olmak yerine 3-4 yılda mezun olma gibi bir durumum olur mu? Mezun olma sürem uzamasa bile, artan ders sayısıyla işkence yaşar mıyım?

Lütfen konu hakkında bilgi sahibi kişiler yorum yapsın. Benim için önemli bir konu. Cevaplarınızı bekliyorum.

• Ben de bu sene yks'ye girdim ilk defa yani bilgim yok ama 2 yıllık bölüm yazacaksanız hangi üniversitede yazacaksanız onun ders programına bakın, sonra da dgs ile geçmek istediğiniz birkaç okul varsa aklınızda onların, istediğiniz 4 yıllık bölümüne ait ders programlarına bakın.

Hatta mümkünse içeriğe de bakın içerik hakkında bilginiz olsun. Dersler ve içerikleri örtüşüyorsa çok sorun olmayabilir.

Bence bunlara bakın, baktıktan sonra da dersler örtüşse de örtüşmese de edindiğiniz bilgi ve izlenimlerle 4 yıllık okumak istediğiniz üniversitelerle görüşün detaylıca konuşun. Yüzyüze, telefonla veya e posta (bazen e posta bulamıyorsunuz ama üniversitelerin kendi iletişim sayfalarında falan form oluyor, siz e posta adresinizi yazıp sormak istediklerinizle formu doldurunca mail olarak geridönüş yapıyorlar) ile görüşebilirsiniz.

Her üniversite için farklı olabilir sayılıp sayılmama, uzama vs mevzusu.

Hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki vermen gereken dersleri vermelisin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burda kim ne derse yanlış olur. Teker teker tüm derslerin tüm ders içeriklerini ve aktslerini çıktı olarak alman ve dgs ile geçiş yapacağın universitenin öğrenci işlerine yerine sayılmasını istediğin dersleri belirtil basvurnan gerekiyor. Tamam bunu kabul ederler diyeceğin dersi kabul etmeyip, ismi dahi farklı olan iki dersi denk kabul edebilirler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.