DGS ile 2 yıllık bir bölümü 4 yıllık farklı bir bölüme tamamlayabiliyoruz. Ancak sanırım 2 yıllık bölümü okurken, 4 yıllık okuyanların ilk 2 yılda aldığı bazı dersleri almayabiliyormuşuz. Bu yüzden DGS ile 4 yıllık bölümü kazanıp 3. sınıfa başladığımızda bile, önceki 2 yılda almadığımız dersleri vermemiz gerekiyormuş. Ve eğer çok fazla ders varsa 2 yıllık bölümü okuyorken, mezun olma süremiz uzuyormuş. Ben 2 yıllık Dış Ticaret bölümünü yazıp, 4 yıllık Bankacılık ve Finans bölümüne DGS ile geçmek istiyorum. Peki dış ticareti bitirip DGS ile 4 yıllık bankacılığı kazanır ve 3. sınıftan başlarsam bankacılığa, ilk 2 yılda almadığım bazı bankacılık derslerini vermek zorunda mıyım? Almadığım çok fazla bankacılık dersi olursa eğer, 3. ve 4. sınıfı 2 yılda okuyup mezun olmak yerine 3-4 yılda mezun olma gibi bir durumum olur mu? Mezun olma sürem uzamasa bile, artan ders sayısıyla işkence yaşar mıyım? Lütfen konu hakkında bilgi sahibi kişiler yorum yapsın. Benim için önemli bir konu. Cevaplarınızı bekliyorum. |
Bildirim