2000 Watt inventer ve 100 Ah jel akü ile enerji depolamak
Merhabalar;
Bağ evimin kalorifer kazanını elektrik kesildiği zaman haliyle kullanamıyorum. Hatta kazan güzel doldurulmuş ve derece 50 lerde yanıyorsa elektrik kesildiğinde kaos ortamı oluşuyor devirdaim çalışmadığı için suyu çok hızlı kaynatma olasılığından dolayı alel acele kazandaki yakıtı tahliye edip söndürmek zorunda kalıyorum. Küçük çaplı rezillikler yaşıyor olmamda canımı sıkıyor haliyle.
Şimdi asıl amacıma geleyim. Şu son zamanlarda popüler olan temu uygulanasında makul fiyatlara 2000 watt inventer ve 12v 6 amperlik akü şarj cihazı buldum fotoğrafını ekleyeceğim. Yapmak istediğim şey minimum maliyetle bahsettiğim sorunu ortadan kaldırmak. 1000 tl gibi bir ücret karşılığında çinden bu 2 parçayı getirdiğimi varsayalım üzerine birde 100 amper jel akü ekledik. Kaloriferin devirdaim pompası 800 watt gibi bir enerji tüketiyor, fanıda 100 watt civarında. Tabiki bunlar max kapasitede çalıştığı zamandır bir hiçbir zaman max çalıştırmıyoruz. 900 watt gibi bir tüketimimiz olduğunu varsayalım.
Sorum şu böyle bir sistemi 4 5 bin liraya kurmak mantıklımı. Teoride iş görecek gibi görünüyor. Düşündüğüm gibi bir sonuç alabilirmiyim. 100 amper jel akü ile kaç saat kaloriferi çalıştırabilirim. Şimdiden güzel katkılarınız için teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.
|
işlemci soketine termal macun dolması
|
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 502 (Bu ay: 98)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware