Şimdi Ara

2000 Watt inventer ve 100 Ah jel akü ile enerji depolamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bağ evimin kalorifer kazanını elektrik kesildiği zaman haliyle kullanamıyorum. Hatta kazan güzel doldurulmuş ve derece 50 lerde yanıyorsa elektrik kesildiğinde kaos ortamı oluşuyor devirdaim çalışmadığı için suyu çok hızlı kaynatma olasılığından dolayı alel acele kazandaki yakıtı tahliye edip söndürmek zorunda kalıyorum. Küçük çaplı rezillikler yaşıyor olmamda canımı sıkıyor haliyle.

Şimdi asıl amacıma geleyim. Şu son zamanlarda popüler olan temu uygulanasında makul fiyatlara 2000 watt inventer ve 12v 6 amperlik akü şarj cihazı buldum fotoğrafını ekleyeceğim. Yapmak istediğim şey minimum maliyetle bahsettiğim sorunu ortadan kaldırmak. 1000 tl gibi bir ücret karşılığında çinden bu 2 parçayı getirdiğimi varsayalım üzerine birde 100 amper jel akü ekledik. Kaloriferin devirdaim pompası 800 watt gibi bir enerji tüketiyor, fanıda 100 watt civarında. Tabiki bunlar max kapasitede çalıştığı zamandır bir hiçbir zaman max çalıştırmıyoruz. 900 watt gibi bir tüketimimiz olduğunu varsayalım.

Sorum şu böyle bir sistemi 4 5 bin liraya kurmak mantıklımı. Teoride iş görecek gibi görünüyor. Düşündüğüm gibi bir sonuç alabilirmiyim. 100 amper jel akü ile kaç saat kaloriferi çalıştırabilirim. Şimdiden güzel katkılarınız için teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snnsen -- 2 Aralık 2024; 22:47:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Temu ürünleri kaliteli olmuyor diye duydum. Bilemiyorum şans verilebilir.

Kaliteli bir inverter ile çok rahat bu sistem kurulabilir sorunsuz çalışır elbette.

Süre ise şöyle hesaplanıyor ;;;

12v akü 100 amper ise 1.2 kw enerji eder.
    Sizin sistem de kabaca 1 kw çekiyor ise , inverter verimlilik vs derken 1 saat çalıştırır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tam cevap vermesini beklediğim kişiden cevap geldi zaten forumdaki eski konuları epeyce bi okudum solar sistemlerle ilgili senin anlattıklarından az çok böyle bir sonuç olacağını kestiriyordum. yani bu hesaba göre 6 amper şarj aleti ile yaklaşık 20 saatte şarj ettiğim akü 1 saat çalışacak hadi 1.5 diyelim. peki o zaman bir soru daha sorayım üstadım. sence böyle bir sistem mi yoksa 6 7 bin gibi bir fiyata 3kw jeneratör alıp buzdolabı, televizyon ve evin aydınlatmasını da dahil etmek mi daha mantıklı. yani totalde yılda 50 saat kullanacağımızı varsayarsak benzin maliyeti çokta göze batan bir şey değil. birde bu bahsettiğim inverter saf sinüs olduğunu iddia ediyor bunun üreteceği akım mı daha sağlıklı olur jeneratörün üreteceğimi.

• snnsen S kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki sistem ortalama 1 kw/h tüketeceği için bu büyük bir değer. 100 amper akü de 1 saat çalıştırır dersek , eğer elektrik kesintisi 1 saatten uzun sürerse ne olacak ?

Aküyü 2 tane yaparsanız da bu sefer de maaliyet çok yükseliyor.

Sizin fikir de çok mantıklı , alın bir tane jeneratör benzin olduğu sürece çalışır tertemiz. Hondanın çanta tipli jeneratörleri var baya da sessiz çalışıyorlar. Bizim burda pazarcılar kullanıyor dikkatli dinlemesem tezgahın altında jeneratör olduğunu anlamam.

Bide çin malı 2 zamanlı jeneratör kullanan pazarcılar var onların sesi zaten mahalleyi inletiyor 🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

işte çanta tipi olanlar 1kw max üretebilir benim biraz daha büyüğünü almam gerekli almışken tam olsun. bende çin malı alıcam alırsam (onuda aşağıya ekleyeyim) ama sessiz epey :D 60-70 db arası sesi var ki kazan dairesinde çalışacak eve çok yansıyacağını sanmıyorum sesin. honda falan ateş pahası 20 30 binlerde geziyor.

aslında konunun başına dönersek 100 amper akü ile 1 saat bile çalışsa en azından kazanın içindeki yakıtı yakmış olur kaos ortamı oluşmaz çünkü ısınma problemini geçtim elektrik kesildiğinde kazanı söndürmek problem oluyor. ama tabi senin de dediğin gibi akülerin çok pahalı olması bizim işimizi baltalıyor ve alternatif olan jeneratör daha mantıklı 15 litre benzini koyuyorsun 12 saat kesintisiz çalışıyor. 1 saat dinlendir 15 litre daha koy 12 saat daha devam. ve 5 bin lira verip 1 saat sadece kazanı çalıştırmaktansa 7 bin lira verip evin aydınlatması ve zaruri olan elektronik cihazların çalışmaya devam etmesi daha mantıklı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.