Şimdi Ara

24 V Volt Solar Dc Dalgıç Pompa Güneş Enerji Paneli Ile Çalışan Su Pompası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

24 V SOLAR DC DALGIÇ POMPA ALMAK İSTİYORUM CEVİZ TARLAM İÇİN. TARLANIN 2 UCU ARASINDA KOT FARKI BULUNMAKTA OLUP AŞAĞIDA HAVUZDA DEPOLADAĞIM SUYU YUKARIDAKİ TANKLARA TAŞIMAK İÇİN 340W 2 ADET PANEL ALMAMI SÖYLEDİLER. SİSTEMİ AKILLI SİSTEM OLARAK TASARLAMAK İSTİYORUM . YANİ Bİ PANO HAZIRLAYARAK PANOYA ZAMAN SAATİ VE SIVI SEVİYE BELİRLEME SENSÖRÜ TAKMAK İSTİYORUM. YANİ POMPA ZAMAN SAATİNDE BELİRLEDİĞİM ZAMAN ARALIĞINDA (MESELA SAAT10.00 İLE 11.00 ARASINDA) ÇALIŞSIN ANCAK HAVUZDA SU BİTERSE SIVI SEVİYE SENSÖRÜ

ELEKTRİĞİ KESEREK MOTORUN ÇALIŞMASINI DURDURSUN(ZAMAN SAATİ MÜSAADE ETSEDE HAVUZDA SU BİTMİŞSE POMPA ÇALIŞMASIN İSTİYORUM) BÖYLE BİR SİSTEMİ YOUTUBE KANALINDA SOLARBAHÇE KANALINDA GÖRDÜM AMA YETERLİ ELEKTRONİK BİLGİM OLMADIĞI İÇİN BU SİSTEMLE İLGİLİ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

YANİ HANGİ ÜRÜNLERİ VE PARÇALARI ALMALIYIM.

YADA BU SİSTEMİ KURABİLİRMİYİM. ÇALIŞIR MI?

YADA SİSTEM KURULSA DAHİ TEHLİKELERİ VAR MI? TARLADA KİMSE YOKKEN ÇALIŞACAĞI İÇİN HERHANGİ BİR AKSAKLIK DURUMUNDA SİSTEMİN YANMA İHTİMALİ VARMI? TEHLİKELERİ NELERDİR?

BU SİSTEME İHTİYACIM VAR HER GÜN BABAM TARLAYA GİDEREK AŞAĞIDAKİ HAVUZDAN YUKARIDAKİ TANKLARA SU MOTORU İLE SU BASIYOR. YAŞI İTİBARİYLE ARTIK BU DURUM KENDİSİ İÇİN EPEY YORUCU OLUYOR

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

• Güzel bir soru benim bu soruna kendi akıl yürütmemle bulduğum bir çözüm var Şanlıurfada bazı tarlalar da bu şekilde bir sistem kullanıldığını duymuştum.Güneş enerjisi enerji yönetim maliyeti olarak pahalı bir enerji dc üretilen enerji akülerde depolanır sonra dc ac inverter ile dönüştürülür sonra sizin kullanacağınız motor bu acyi yeniden dcye dönüştürür ve kullanır.Fark ettiyseniz 2 defa dönüştürmek yine aynı kapıya çıkıyor dc ac ac dc oluyor peki biz bu enerjiyi hiç depolamadan ve dönüştürmeden dc dc şeklinde kullanamaz mıyız?

Evet belki enerjinin bir kısmını kesip atacağız ama depolama ve dönüştürme maliyetlerinden tamamen kurtulacağız mantık şu panelleri kurduk panelden gelen dc elektriğin dc dc convertera girdik güneş varsa pompa çalışır yoksa çalışmaz mesela alt depodaki suyu üst depoya çekmek 4 saat alsın güneş olduğunda sistemimizi çalıştırırız.Hatta bunuda elektrikli şamandra sistemine bağlarız güneş olduğu zaman şamandra dolana kadar çalışır fazla olan enerjiyide kontakla şamandra kapanınca istersen yine akülerde depolayabilirsin veya farklı enerji depolama sistemleri kullanabilirsin tabiki enerji depolama alternatiflerini burada paylaşamam ama araştırabilirsin.

• TEŞEKKÜR EDİYORUM CEVABINIZ İÇİN. ŞİMDİ BÖLGEMDE BULUNAN BİR FİRMA İLE GÖRÜŞTÜM KENDİSİNDEN BİLGİ ALDIM. 24V LUK BİR DALGIÇ POMPA İLE 285W PANEL ÖNERDİ KENDİSİ ZAMAN ROLESİNE FALAN HİÇ GEREK OLMADIĞINI SÖYLEDİ SADECE FLATÖR KOYARAK HAVUZDAN SUYU YUKARIYA TAŞIYABİLECEĞİMİ BELİRTTİ. HAVUZDA SU BİTİNCE FLATÖR MOTORU KAPATIR DEDİ HAVUZDA SU DOLUNCADA FLATÖR MOTORU TEKRARDAN BAŞLATIR DİYE BELİRTTİ AMA BENİM KAFAMA PEK YATMADI BU FLATÖR OLAYI TEK BAŞINA ÇÖZECEĞİNE İNANAMADIM.

• akın karagöz A kullanıcısına yanıt
    Tamam doğru flatör su bitince motoru durdurur da , su olduğu sürece de suyu basar. Tarla bağ bahçe artık sulanacak şey ne ise orayı göle çevirir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, böyle bir çalışmam olmuştu. Eklediğim video yu izlediğinizde faydası olacaktır.

Öncelikle belirteyim, dalgıç pompalar su bittiğinde çalıştırmaya devam edilirse bozulurlar. Yani birinci şart illa su olması gerekir. İşte video da görüleceği üzere bir devre ile su bittiğinde çalışmayı durdurmalıyız.

İkincisi motor gücü zayıf olmamalı, 340w çok zayıf kalır. Video daki motor 750watt diye hatırlıyorum bunun bile max. gücü 50M/2 ton saat.

Sizin yukardaki havuzun dolduğunda pompayı durduracak aşağıdaki devrenin tersi bir devre daha gerekir. Yani iki sensörlü devre aşağıdaki sensörlü su olmadığında yukardaki sensörlü devre ise havuz dolduğunda motoru durduracak (akımı kesecek) Bu sistem gayet güzel olur, siz bahçeye gitmeden de toprak nemine göre bir devre yapılır. Kendisi otomatik havuzu doldurur, tarlayı sular, yedek olarak da havuzu devamlı dolu tutar. Bu da size yeter herhalde.

Edit; bu çalışmada 2x300w güneş paneli ile besleme yapılıyor. Yani motor direk güneş panelinden besleniyor.

Video linki;

mehmet ali Sertdemiryoutube
    50 M=2Ton/h 1M=4T/h Sıvı seviye sensörlü,su seviyesi düştüğünde sürücü otomatik çalışmayı durdurur.
    https://www.youtube.com/watch?v=YoG3O_dIko0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 1 Mayıs 2024; 12:47:18 >

• merhabalar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. benim kuracağım sistem için 2 adet 340 watt panel düşünüyorum. 24v dc dalgıç pompayı bağlayacağım. tarlanın aşağısında kalan su havuzunun içerisine su bittiğinde devreyi kapatacak su dolduğunda ise devreyi yeniden harekete geçirecek flatör takmam tavsiye edildi. tarlanın yukarısında kalan depolara herhangi bir seviye ölçer takmama gerek yok yukarıdaki depolar dolsa dahi su boşa akmayacak küçük bir bahçem var o sulanır. ancak flatör konusunda kararsızım çünkü sağlıklı çalışır mı yada flatör arıza verirse dc pompa yanar mı? bu sorular kafamı kurcalıyor. sağlıklı bir sistem nasıl kurarım bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum.

ayrıca kuracağım sistem için 340watt mono panel takmayı planlıyorum. ancak bu panellerin 12 volt ve 24 volt olanları varmış. benim sistemde 24 volt olması gerekli diye düşünüyorum. bunun ayrımı nasıl yapılır elektrik bilgim çok kısıtlı yardımcı olur musunuz?

• 280w, 300w, 340w ve üstü paneller genel olarak boşta 40-42 volt çıkış verirler. Yani bu paneller 24V motora daha uygundur. Flatörün gördüğü işi ben sıvı seviye sensörü ve kendi tasarımım devresiyle çözüyorum. Daha ucuza geliyor. Hem kontrol edeceğim güce uygun malzeme tasarlamış oluyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malisert32 cevabiniz icin cok tesekkurler bu paneller konusunda hic bilgim yok saticilarda farkli farkli yonlendiriyorlar. Kafam karisti iyice. Ben akilli bir sistem olsun sistem kendi calissin istiyorum kimi satici tek 280watt yeter diyor kimi satici amper yetmez diyor kimisi flator tak diyor kimisi flator 220 volt ile caliyor olmaz diyor sistemi bi kere kurup tekrqr tekrqr masraf yqpmqk istemiyorum. Pompa 24 volt 370watt 16 amper dalgic pompa bu pompayi 340watt mono bir panel tek basina calistirabilir mi? Bazi satici voltun yaninda amper degerini saglamak icin en az 2 panel olmali diyor sizce kime inanmaliyim. Birde bu sivi seviye roleli pano sistemi icin bana yardimci olqbilecek var mi en azindan hangi malzemeler kullaniliyor onu soylerseniz cok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 340 watt panelin 12 volt oldugu soyleniyor saticida 24volt olani yokmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akın karagöz A kullanıcısına yanıt

340W panelin 12V çıkışlı olduğunu ilk defa duyuyorum, açıkçası pek inanasım gelmiyor. En iyisi o satıcı ile beraber panelin arka yüzündeki etiketine bir bakıverin. Büyük ihtimal boşta 41-42V yükte 33-34V yazıyordur.

Bu panelden 2 adet alıp paralel bağlayacaksınız. Ve çıkışı 24V a regüle edeceksiniz. Bu şekile 1 günde daha uzun süre çalışmış olur. Yani tam kapasite 5 saat yerine 7-8 saat çalışmış olur. Zaten paneller üzerinde yazan güç'ü hiç bir zaman üretemezler. Bu sebeple de 370W motor için 2 panel uygun olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Mayıs 2024; 13:17:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.